avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate creatza_70

Activitate creatza_70

Răspuns la discuția examen medical de medicina muncii
Multumesc!
As avea o problema cu Art. 4, alin. (2), care este abrogat din 2011, Insa, dupa parerea mea, nu schimba datele problemei.
Buna ziua!

Examenele medicale si investigatiile necesare pentru completarea, respectiv emiterea fisei de aptitudine de medicina muncii se pot efectua si de alte cadre medicale care nu au specialitate medicala de medicina muncii? Daca da, va rog sa-mi spuneti exact care este articolul din cadrul legal care prevede aceasta, avand in vedere faptul ca Art. 4, alin. (1) din HG 355/2007 prevede ca "Supravegherea sănătăţii lucrătorilor este asigurată de către medicii specialişti de medicina muncii. "

Intreb pentru ca in cadrul unui contract de prestari servicii de medicina muncii examinarea efectiva a fost facuta de un medic specialist medicina generala, urmand ca medicul de medicina muncii sa completeze doar fisa de aptitudini, pe motiv ca in contract este stipulat ca medicul de medicina muncii completeaza fisa de aptitudini, in rest totul reducandu-se la "prestatorul va ...."
Mentionez ca este vorba de un contract atribuit in urma derularii unei proceduri de achizitie publica, la care, conform solicitarilor autoritatii contractante, operatorul economic a facut dovada ca dispune de personal angajat cu specific: medic specialist medicina muncii.
Buna ziua!

In baza unui contract de inchiriere detin in folosinta un spatiu, avand destinatia "sali repetitie"
Pe acestea le-am renovat, amenajat, dotat cu diverse echimapente si compartimentat.
Daca doresc ca unul din compartimente sa il dau spre folosinta, exclusiv, unei singure trupe, pot face un contract in care sa ii pun la dispozitie, pe o perioada determinata, o suprafata din spatiul inchiriat impreuna cu dotarile aferente(inclusiv partea din utilitati) fara a fi numit "subinchiriere"?
Consider ca aceasta nu este o pura subinchiriere, in plata lunara intrand si utilitati, folosinta echipamentelor si, de ce nu?, administrarea spatiului.
As avea nevoie, daca se poate, o formulare juridica a serviciilor prestate pentru trupa, pe langa folosirea spatiului, pentru a o trece in contract

Multumesc anticipat.
Buna ziua!

La o procedura a fost depusa o oferta, care avea, atat in cadrul propunerii tehnice, cat si financiare, pozitii nesolicitate prin caietul de sarcini si care nu se regaseau nici in formularul de propunere financiara atasate la documentatia de atribuire.
Intrucat s-a considerat ca acestea pot fi puse la dispozitie cu titlu gratuit de catre ofertant, aceasta nu a fost declarata "neconforma", trecandu-se la deschiderea propunerii financiara, unde s-a constatat ofertarea acestora. In urma soliciarilor de clarificari, ofertantul si-a mentinut propunerea financiara.
Nelamurirea mea este ca, din cauza faptului ca propunerea tehnica a fost considerata conforma iar propunerea financiara este in concordanta cu cea tehnica, nu stiu exact baza legala pe baza careia sa resping oferta.
Ar fi ok sa o declar neconforma, avand in vedere prevederile art. 137, alin. (3) lit. d, din HG 395/2016 intrucat suntem obligati la costuri suplimentare, incalcand modul de gestionare al fondurilor publice? Gasesc aici un articol legal.

Daca acestia ofereau cu titlu gratuit respectivele pozitii, valorile redistribuindu-le catre alte pozitii, puteam sa le accept oferta, incadrand-o la "vicii de forma"?

Multumesc anticipat
Buna ziua,

Daca am intocmit pentru un client oferta pentru participare la o licitatie (formulare, propunere tehnica si financiara), aceasta activitate o incadrez la consultanta (CAN 7022) si platesc 16% impozit sau o pot incadra la "Alte activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice n.c.a." - CAEN 7490 si platesc impozit 3%?

Multumesc anticipat
Buna ziua,

Am achizitionat servicii turistice in strainatate (transport avion, cazare, masa) de la o agentie de turism cu sediul in Romania - TVA 0%.
Acum acestea trebuie sa se regaseasca pe factura emisa de mine unui partener intern, pe langa altele, intrucat e vorba de organizarea unor evenimente, care implica mai mult decat cele de mai sus (personal implicat care a prestat si pe teritoriul tarii si insoteste grupul, asigura transportul local etc....)
Factura mea o emit cu TVA 24% sau 0%?

Multumesc anticipat.

Multumesc.


Buna ziua,

Poate presta servicii de salubrizare o firma care are in Certificatul Constatator, la Activitati secundare, codurile CAEN 8121, 8122 si 8129 dar nu le are autorizate la terti conform art. 15 din legea 359/2004?
Ma intereseaza daca pot fi acceptate la licitatie ofertantii care se afla in situatia de mai sus.
Eu cred ca nu, dar nu stiu exact care este baza legala conform careia trebuie respinsi.
Unde scrie, mai precis, ca firmele pot desfasura NUMAI activitatile autorizate?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Cod CAEN neautorizat
In certificatul constatator nu e autorizata la terti.

Am inteles ca daca daca nu e autorizata, e activitate ilicita, dar nu stiu exact articolul de lege care indica asta. Asta ma intereseaza de fapt. Unde scrie ca nu poate presta decat servicii autorizate?

Multi cred ca toate codurile alea CAEN pot fi folosite. Asta e problema.

Avand in vedere art. 3 din OUG 34/2006, la lit. r) spune: "operator economic - oricare furnizor de produse, prestator de servicii ori executant de lucrări - persoană fizică/juridică, de drept public sau privat, ori grup de astfel de persoane cu activitate în domeniul care oferă în mod licit pe piaţă produse, servicii şi/sau execuţie de lucrări;", oferta se respinge.
Buna ziua,

Poate presta servicii de salubrizare o firma care are in Certificatul Constatator, la Activitati secundare, codurile CAEN 8121, 8122 si 8129 dar nu le are autorizate la terti conform art. 15 din legea 359/2004?
Ma intereseaza daca pot fi acceptate la licitatie ofertantii care se afla in situatia de mai sus.
Eu cred ca nu, dar nu stiu exact care este baza legala conform careia trebuie respinsi.
Unde scrie, mai precis, ca firmele pot desfasura NUMAI activitatile autorizate?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Stampila banca pe OP
Multumesc.

Inca nu avem niciun rezultat referitor la cele de mai sus.

Banii oricum nu au plecat pentru ca respectivul cont, care avea 2 cifre - voluntar sau involuntar - inversate, asa ca nu aveau pe unde sa se plimbe banii.
Eu tot cred ca este si vina bancii platitorului.

Pana la urma, ce reprezinta stampilarea si semnarea de catre ei a OP-ului, inainte de a face plata?

In achizitii publice, ofertantul trebuie sa achite si o garantie in vederea participarii la procedura. Lipsa garantiei de participare duce la excluderea din procedura a acestuia, fara a i se mai deschide oferta.

In cazul in care op-ul este intocmit cu o zi inaintea deschiderii ofertelor si noi nu in mometul deschiderii nu avem cum sa stim daca sunt banii in contul nostru (mai ales cand plata e facuta dintr-o alta banca), noi verificam ca op-ul sa aiba suma corecta, stampila si semnatura bancii si atunci il consideram ok si acceptam ofertantul la procedura.

Acum ca stim ca stampila si semnatura bancii nu inseamna nimic, ce sa facem de acum incolo? In afara faptului ca vom verifica si contul nostru? Daca respectivii nu au disponibil in cont?