De curand sotul matusii mele a bagat divort in America(ei s-au casatorit in Ro,au peste 30 ani casnicie si 4 copii) prin care cere ca ea sa-l intretina din pensia ei. Mentionez ca in America detin o proprietate dar in Romania au mai multe. Din verificarile pe care le-am facut pe extrasele CF ale proprietatilor din tara se vede ca el a facut act de vanzare cumparare la copii si nurorile lui pe toate proprietatiile fara ca matusa mea sa stie( a venit intr-un an in Ro si a facut de capul lui si in lipsa ei toate demersurile astea). Deoarece matusa mi-a facut imputernicire prin Ambasada va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi cum am putea sa actionam mai ales ca matusii mele ii este frica ca va ramane cu mainile goale si in plus si fara o parte din pensie.
Credeti ca am putea sa deschide si noi un proces in Ro? Ce sanse ar fi de castig? Este posibil ca matusa mea sa ramana cu mainile goale?
Cum am putea sa-l punem la colt pe acest ingamfat?X-(
Proprietatile au fost dobandite in timpul casatoriei. Cum matusa mea nu a putut veni in tara m-a rugat pe mine sa scot niste extrase cf de informare sa vad cum sta treaba. Se pare ca aceste imobile figureaza pe copii lor( matusa nu stie cand si cum s-a facut trecerea asta, probabil sotul ei a facut lucrul acesta fara acordul ei).
Inca o intrebare: din cate am inteles mai au impreuna si ceva terenuri cumparate(unele cumparate de sot), va rog sa-mi explicati cum pot verifica cate terenuri au si pe cine sunt trecute? Mentionez ca nu stiu adresa lor
Am o matusa care este stabilita impreuna cu sotul si copii in SUA .Aceasta mi-a spus ca sotul ei a bagat la divort acolo. Impreuna detin cateva proprietati si in Romania(apartamente,terenuri,casa de vacanta). In momentul de fata nu stie daca aceste proprietati mai figureaza pe ea deoarece ii este teama ca nu cumva sotul sa o scoata afara din ele, sa-i ia si din pensia obtinuta acolo si sa ramana astfel cu mainile goale.Mentionez ca sotul ei acum nu mai lucreaza si vrea ca matusa sa-l intretina.
Va rog sa ma ajutati cu informatii cum as putea afla daca:
- pot obtine eu informatii in locul ei
- aceste proprietati mai figureaza si pe ea(cu toate ca nu stiu la toate proprietatile adresa)
- poate ramane fara proprietati
- ce documente ar avea nevoie sa-i trimit din tara in cazul divortului de acolo in eventualitatea unui partaj
Mentionez ca matusa mea nu poate veni in tara si are nevoie de ajutorul meu.
Sotiei mele i s-a terminat cic-ul in 25.07.10. Din 26.07.10 a intrat in concediu medical pana in 31.07.10. Intrebarea mea este daca poate sa-si ia concediu de odihna de pe data de 01.08.10 si cate zile poate sa-si ia ??. Mentionez ca inainte de a intra in cic a beneficiat doar de o saptamana de concediu de odihna pe acel an si diferenta nu a fost platita.
Sotia mea termina primul cic in data de 25.07.2010. Tot la aceasta data ea o sa aiba 6 luni cu a doua sarcina. Cum trebuie sa procedeze ca sa poata intra din nou in cic nr 2 ?.Mentionez ca ea a avut mari probleme cu angajatorul cand a aflat de prima sarcina.Dupa terminarea cic 1 poate sa stea o perioada in concediu medical pana intra in concediul maternal de 126 zile ca sa nu mai fie nevoita sa se intoarca la servici?? Cand trebuie sa anunte angajatorul ca este din nou insarcinata?
Va rog sa-mi precizati toti pasii care sunt de facut in aceasta situatie.
Buna,
Am lucrat la o banca o perioada de timp dupa care mi-am depus demisia.Inainte de plecare a trebuit sa-mi achit toate datoriile- in cazul meu un card de credit pe care am depus toata suma folosita. Printre altele mi s-a eliberat si o fisa de lichidare in care se specifica clar ca nu am datorii si nici tranzactii in curs de decontare pe cardul de credit. Am plecat si toate au fost bune si frumoase pana cand dupa o luna ma trezesc cu un telefon de la banca(Urmariri credite) cum ca am 1 RON datorie pe card.Le-am explicat ca nu am nici o datorie si ca nu o sa vin la banca cativa zeci de kilometrii ca sa depun fabuloasa suma. Astazi dupa doua luni si ceva sunt raportat la Biroul de credit. Ce pot face in situatia asta(mai ales ca mai vreau sa iau credite si nu mai pot din cauza raportarii)?? Daca am acea fisa de lichidare in care este mentionat clar ca nu am nici o datorie, pot sa o folosesc ca si dovada??? Pot sa-i dau in judecata????