avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet avocat Clinciu Ana-Maria Mălina

Activitate Cabinet avocat Clinciu Ana-Maria Mălina

Bună ziua, da, în situația în care se face dovada incidenței tezei a II a arti. 1 alin. 2 lit. b) din DL 118/1990.

Mai exact, doar dacă dovediți că titularul persecuției a fost constituit ca atare, înainte de această dată, a fost reţinut în captivitate după încheierea armistiţiului, indiferent de locul reţinerii.

Doar în situația în care se dovedește existența unei persecuții cu caracter politic și/sau etnic, după caz, inclusiv prizonierat de război se acordă o idemnizație cu caracter special urmașilor titularului persecuției - în concret, soțului și copiilor acestuia (descendenții de gradul I).

Calitatea de veteran de război, neurmată de calitatea de persecutat anteprecizată, nu dă dreptul decât sotului supravietuitor a beneficia de drepturi speciale în acest sens, nu si copiilor veteranului de război.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Mai jos regăsiți cadrul legal pentru aspectele puse în discuție de către dvs.

Despăgubiri pentru amânarea procesului

Art. 189. - Codul de procedură civilă
Cel care, cu intenţie sau din culpă, a pricinuit amânarea judecării sau a executării silite, prin una dintre faptele prevăzute la art. 187 sau 188, la cererea părţii interesate, va putea fi obligat de către instanţa de judecată ori, după caz, de către preşedintele instanţei de executare la plata unei despăgubiri pentru prejudiciul material sau moral cauzat prin amânare.

Stabilirea amenzii şi despăgubirii

Art. 190. -
Abaterea săvârşită, amenda şi despăgubirea se stabilesc de către instanţa în faţa căreia s-a săvârşit fapta sau, după caz, de către preşedintele instanţei de executare, prin încheiere executorie, care se comunică celui obligat, dacă măsura a fost luată în lipsa acestuia. Atunci când fapta constă în formularea unei cereri cu rea-credinţă, amenda şi despăgubirea pot fi stabilite fie de instanţa în faţa căreia cererea a fost formulată, fie de către instanţa care a soluţionat-o, atunci când acestea sunt diferite.
Actualmente, copilul celui ținut prizonier de război de catre URSS dupa 1944, beneficiază in nume propriu de o indemnizatie lunară, in baza D.L. 118/1990 cu modificarile si completarile ulterioare.
Vă recomand să vă adresați unui avocat, în situația în care problema încă subzistă.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mă ofer să o reprezint pro bono pe mama viitorului dvs. copil, atât în procedura de stabilire a paternității cât și în procedura de stabilire a pensiei de întretinere ce urmează a se stabili cu titlu de obligație lunară din veniturile dvs.

Spre o mai bună cunoaștere a viitoarelor obligații patrimoniale ce urmează a le avea, vă recomand să studiați următoarele articole din Codul de procedură civilă, după cum urmează:
CAPITOLUL IV
Stabilirea şi executarea obligaţiei de întreţinere
Cuantumul întreţinerii
Art. 529. -
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
Recursuri în interesul legii - soluţii de admitere (1)
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Eventualele persoane care au cunoștiință despre identitatea reală a utilizatorului IblameStefan ,și/sau a partenerei acestuia, respectiv cunosc date/aspecte ce pot contribui la cunoașterea identității persoanelor ce formează obiectul discuției, sunt rugate să procedeze la aducerea la cunoștiință a beneficiarului (respectiv a tinerei însărcinate).

Nota bene: Vă recomand călduros să urmați procedura vasectomiei dacă nu doriți să procreați!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru astfel de cazuri este recomandat să apelați la un avocat, astfel cum v-a recomandat colegul meu.
Soluții în cazul dvs. se găsesc, personal am și identificat una (prin intermediul unei proceduri speciale).
Dacă doriți consultanță juridică în acest sens, aveți posibilitatea de a mă contacta. O zi bună!
Sunt necesare mai multe informatii.
Din mesajul dvs nu reiese cine este debitorul, respectiv creditorul rentei si cine este proprietarul apartamentului.
In situatia in care dvs ati dobândit apartamentul prin contractul de rentă viageră încheiat între dvs (ca debitor) si mama dvs, cu obligatia dvs de a presta o rentă, sotul dvs nu poate avea pretentii cu privire la acest bun.
Cu toate acestea, dacă sotul dvs. poate dovedi că a contribuit la plata rentei, in acest caz ar putea avea pretentii in mod corespunzator contribuției depuse.
2 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, dvs. sunteti in culpa întrucât ati urmarit schimbarea caracterului esential al contractul de joc si pariu (respectiv, din aleatoriu in sigur), conduita nepermisă.
In al doilea rand, ati fost indus in eroare prin prezentarea ca "sigura" a unei împrejurări nesigure/incerte, in scopul obținerii de sume de bani.
In raport de cele sus-mentionate, in calitate de client v-as îndruma spre formularea unei plângeri penale pentru înșelăciune.
Exista posibilitatea conform legii sa primiti respectivul spor (100% din dreptul cuvenit in mod normal), după cum exista si posibilitatea de a primi o zi de concediu drept compensație.
Aceste posibilitati sunt recunoscute de lege angajatorului, iar dvs in relatia cu acesta din urma aveti posibilitatea de a stabili modalitatea concretă de compensare/remunerație prin contractul individual/colectiv de muncă.
Pentru mai multe relatii, aveti oricand posibilitatea de a apela la un avocat care sa va apere interesele.