avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate Florentin1234bc

Activitate Florentin1234bc

Bună seara. Am și eu o curiozitate, și anume, dacă este reciclarea obligatorie sau nu. Ce zice Legea? Multumesc.
Bună ziua. Am semnat contract la o firmă si urmează să imi fac contract de inchiriere in Oradea. Dacă ma mut in alt judet(eu sunt din Alba) și îmi iau chirie acolo, sunt obligat să imi fac si flotant?
Răspuns la discuția Al 13-lea salariu

Cornel Vasile a scris:

Legislatia nu prevede acordarea celui de-al 13-lea salariu in sectorul privat.

Modalitatea de acordare, o transa sau in mai multe, cuantumul celui de-al 13-lea trebuie sa fie mentionat in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

Noi avem la Plexus Oradea prevăzut al 13 salar. Și nu știu să fie firmă de stat ci privată. Deci, să înțeleg că ei nu mă pot ajuta astfel încât să îmi dea mie și soției al 13 salariu in 12 tranșe și nu în 2 ca la ceilați angajați? Sau ar putea dar nu vor?
Bună ziua. Vreau să stiu dacă al 13 salariu se poate da în mai mult de 2 tranșe, și dacă da, de cine depinde această decizie? De patron sau de vre-o lege?
Căci la servici mi s-a zis că nu poate fi dat în mai mult de 2 tranșe. Totuși, eu cred că acel "nu se poate" este echivalent cu "nu ne complicăm pentru tine, nene."
Faza e că pe mine m-ar încurca al 13 salariu la prima de relocare(în cazul în care se numără și el) căci aș trece de 5000 lei în luna în care mi-l dă chiar dacă o să il dea in 2 tranșe.
Buna ziua. Am fost azi la șomaj si am intrebat dacă ii plateste statul prin prima de relocare(eu o să beneficiez de această primă) si soției mele chiria(căci v-om sta in aceiași chirie); si a zis că nu stie. Am nevoie de un răspuns...
Bună seara. Doresc să stiu dacă o persoană care beneficiază de prima de relocare poate să stea cu alții in chirie. De exemplu, dacă eu stau cu soția în chirie și noi avem contract pe un apartament, mai putem lua pe cineva în chirie să stea cu noi pe același contract? Sau pe alt contract?(dacă se pot 2 contracte pe o chirie)
Deci, mai beneficiez de prima de relocare dacă mai iau o persoană în chirie cu noi?
Discuție Uz personal
Bună seara. Doresc să stiu dacă expresia "uz personal" se referă la faptul că doar eu pot utiliza obiectul X sau dacă prin "uz personal" se înțelege că pot și membrii familiei mele sau cunoștințele ca să urilizeze obiectul X.(ca de exemplu, un film)
Răspuns la discuția Muzică folosită ilegal?

Adrian Dimitriu a scris:

ati cumparat din romania?

Am cumpărat muzică de pe Magazin Play. Da, eram în România când am cumpărat. Dar melodiile nu sunt realizate de români ci de străini, dar le-am procurat cu bani, legal, de pe Magazin Play
Bună ziua.
Vreau să știu dacă din moment ce am cumpărat o melodie pot să o împărtășesc și cu membrii familiei sau cercul meu de cunoștințe, sau dacă este ilega să le-o dau și lor să o asculte sau să le dau chiar o copie a melodiei. Sunt și membrii familiei mele nevoiți să cumpere o melodie din moment ce eu am cumpărat-o? Sau o putem utiliza cu toții fără a încălca vreo lege?
Mulțumesc de răspuns.
Bună seara. Doresc să știu următoarele:

1. dacă încalc vre-o lege(fie a dreptului de autor fie alta) dacă citesc dintr-o carte pe care nu o dețin.(prin "citesc" se înțelege că o folosesc des pentru a imi îmbogații cunostințele)
2. dacă încalc vre-o lege dacă fac o copie a ei, dar doar pentru uzul personal și/sau familiar.
3. Dacă incalc vre-o lege dacă împrumut altor persoane o carte pe care o dețin, fie pentru a o studia, fie pentru a o răsfoii.
Mulțumesc de răspuns.