avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate Adalbert Gabriel Gazdovici

Activitate Adalbert Gabriel Gazdovici

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
raluk0207 a scris:


În plus, nu e treaba notarului sa întrebe nicăieri nimic și sa facă anchete.


Art. 238 din Regulamentul din 2013 de punere in aplicare a a Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995

Până la termenul stabilit pentru dezbateri, notarul public are obligaţia de a solicita şi a obţine documentaţia necesară cu privire la:
a) opţiunile succesorale ale succesibililor, înscrise în RNNEOS;
b) liberalităţile înscrise în RNNEL;
c) regimul matrimonial înscris în RNNRM;
d) datoriile şi creanţele autorului succesiunii, înscrise în RNNEC;
e) situaţia juridică şi fiscală a bunurilor care fac obiectul masei succesorale, rezultată din titluri de proprietate, extrase de carte funciară de informare pentru bunurile intabulate, certificate de atestare fiscală şi alte acte referitoare la situaţia bunurilor defunctului;
f) acte de stare civilă pe care le apreciază ca fiind necesare dezbaterii succesiunii.

Cred ca ati inteles gresit ca notarul are doar obligatia de a le solicita clientilor sai pe langa onorariu si documentatia necesara, nu de a o solicita institutiilor emitente si de a face tot ce este necesar pentru a o obtine. Onorariul acela trebuie justitifat si prin oarece munca.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul public care v-a trimis la plimbare dupa certificatul de mostenitor merita un premiu. Unul pentru lene. Lasand gluma la o parte treaba sta in felul urmator: daca stiti data decesului CC notarul poate solicita comunicarea unei copiii dupa certificatul de de3ces si apoi poate cere Camerei Notarilor Publici sa-i comunice daca s-a dezbatut sau nu succesiunea dupa CC. Camera Notarilor Publici ii poate da doua raspunsuri: Da sau Nu. Daca e Da atunci CNP indica si notarul care a dezbatut succesiunea, iar notarul d-voastra poate sa ceara o copie legalizata de la colegul sau; daca raspunsul este NU va poate face certificatul de mostenitor. Insa problema este ca pentru un loc in cimitir nu merita atata munca. Asa ca a gasit scurtatura cu "aduceti-mi certificatul de mostenitor al persoanei pe care nici macar nu o cunoasteti"
Depinde daca locuiti cu ei sau nu, daca sunteti violent, betiv, drogat sau nu. Detaliati un pic ca sa va putem raspunde.
Privitor la aspectul juridic v-am raspund de la prima postare. Hotararea este obligatorie dupa ce vi se comunica. N-am ce sa mai adaug. Daca nu respectati programul stabilit de instanta nu este infractiune decat daca o faceti in mod repetat. Iar clarificarea ceruta la tribunal o sa ramana probabil fara un raspuns clar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Catalina2000 a scris:
Sunt de acord cu dvs,, asa gandesc si eu, dar ce te faci cand "te lovesti de un zid"?

De fapt, dupa cum am scris mai sus, zidul acesta facut de tatal fetitei d-voastra, este creat prin tentativele lui de a rezolva conflictul prin mijloace radicale foarte neaose: "iau copilul, plec cu el si asta e!" Din fericire, metoda asta care uneori functiona in anii '90 ai mileniului trecut nu mai functioneaza acum atat de bine. Inca nu avem o institutie care sa crediteze parintele rezident cu valoarea intretinerii datorate copilului de parintele rau-platnic si sa recupereze apoi banii de la acesta. Nu avem nici o institutie care sa supravegheze cu grija si atentie cum isi exercita parintii obligatiile fata de copiii lor si sa reactioneze prompt, in intervalul catorva ore, daca unul dintre parinti nu respecta programul convenit sau hotararea judecatoreasca si se comporta cu copilul ca si cand ar fi un bun. Insa chiar daca nu avem aceste institutii, sunt multe schimbari fata de acum 25 de ani si cred ca suntem pe calea cea buna.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar ca rabdarea, tactul si diplomatia sunt foarte mult subevaluate si ca suntem "programati" cultural - asa e societatea noastra - sa rezolvam conflictele prin mijloace radicale, ceea ce de multe ori e cat se poate de gresit.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Esenta conflictului dintre d-voastra si tatal fetitei este ca fiecare parte se teme ca va pierde copilul daca partea cealalta il ia. Cu cat tatal isi da seama ca pierde, cu atat va deveni mai disperat, instabil si poate chiar periculos, ori asta nu e bine nici pentru d-voastra, dar nu e bine mai ales pentru fetita. Intalnirile cu un tata disperat si deprimat, chiar sub atenta d-voastra supraveghere, n-au cum sa-i faca bine. Acum, dupa ordin de protectie, dosar penal, etc. d-voastra aveti controlul situatiei si cu un pic de tact puteti controla ce se intampla, mai ales DACA nu dati deloc impresia ca vreti sa controlati. Ganditi-va ca oricat va detestati acum reciproc, fetita s-ar putea sa va iubeasca pe amandoi, ori sa iubesti doi oameni care se urasc este de-a dreptul tragic. Lasand la o parte aspectul acesta, cred ca e mai sigur pentru toata lumea - mai ales pentru fetita si d-voastra - daca conflictul este aplanat, nu agravat. Asa ca raspunsul meu este ca puteti profita acum de ascendentul pe care-l aveti in doua modalitati: cea traditionala - ati castigat si cu asta basta - sau cea inteleapta - o astfel de victorie dureaza cam la fel de mult cat a durat si casnicia si daca nu profitati acum de ea ca sa controlati situatia pierdeti ocazia si veti prelungi conflictul.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fetita e rapita, nu e furata. Poti sa furi doar un bun mobil, iar copiii desi sunt mobili, nu sunt bunuri. Sfatul meu este sa respectati de acum noul program pentru ca oricum pana la comunicarea hotararii nu poate sa dureze prea mult, sotul poate scoate minuta de la instanta si, in cele din urma, pentru a-i arata tatalui o oarecare bunavointa, poate se potoleste cu rapirile fetitei si ajungeti sa comunicati ca doi adulti normali care au facut un copil impreuna si care pentru acest motiv vor trebui sa se sufere unul pe celalalt cam inca vreo 15-20 de ani. Daca fostul sot e normal dezvoltat intelectual trebuie sa inteleaga ca daca mai rapeste copila risca sa o mai poata vedea doar la domiciliul d-voastra.
Daca as fi in locul d-voastra, dar evident ca nu sunt, i-as da voie chiar sa isi vada mai des copilul decat i-a dat instanta cat timp va puteti intelege asupra programului. Faptul ca-i acordati mai mult decat a obtinut in instanta il va descuraja sa mai faca vreo alta rapire.
Daca o mai rapeste din nou pe copila trebuie sa mergeti la politie. Executarea hotararilor judecatoresti privind domiciliul minorului sunt un cosmar, mai ales pentru copii, asa ca ar fi bine sa evitati situatia cu cat va sta in putinta.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce-ar fi daca ne-ati scrie speta concreta? Hmmm? Intrebarea d-voastra poate fi pusa altfel. Din ce moment se naste obligatia de a respecta hotararea judecatoreasca? Evident ca daca hotararea nu a fost comunicata nu am de unde sa stiu ce a hotarat instata, nu exista obligatia de a cauta pe portaljust.ro solutia si nici informatia de acolo nu e privita ca o comunicare cu exceptia uor disp. din OUG 195/2002. Asa ca trebuie sa respect status-qvo-ul dinainte de proces pana cand hotararea judecatoreasca il modifica. Doar dupa ce hotararea judecatoreasca face din patrat rotund si din alb negru (nu e de la mine asta, ci de la Cicero) pot sa consider cercurile patrate si noaptea zi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Narcis1214 a scris:
Art 15 punctul ,,k" interzice elevilor să părăsească perimetrul unității de învățământ în timpul programului școlar, cu excepția elevilor majori și a situațiilor prevăzute de regulamentul de organizare și funcționare al unității de învățământ.

Exact! DA/Nu e lasat la latitudinea fiecarei unitati de invatamant. Adica regulamentul de functionare al unitatii de invatamant POATE sa interzica parasirea unitatii CHIAR daca elevii sunt majori, sau poate sa nu faca asta.