avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate Adalbert Gabriel Gazdovici

Activitate Adalbert Gabriel Gazdovici

S-a schimbat legea si nu mai exista punerea sub interdictie acum sunt alte masuri de protectie. Asteptati sa fiti citata la judecatorie.
Trebuie sa oferiti mai multe detalii ca sa putem raspunde. A cui este proprietatea terenului? Se plateste impozit la primarie pentru constructie?
In caz de neintelegere intre parintii unui copil privitor la domiciliul acestuia, indiferent daca e vorba despre un copil din casatorie sau nu, si privitor la oricare alte probleme care-l privesc pe minor, hotaraste instanta de judecata. In Romania sunt cca. 80% judecatori femei si 20% judecatori barbati iar procentul hotararilor in care copiilor li se stabileste domiciliul la mama este exact acelasi, 80%, dovada faptului ca multe hotarari nu se iau doar cu partea superioara a sistemului nervos, cum se crede in general, ci si cu interventia produselor chimice ale retelei complicate de glande denumite de medici "sistem endocrin".
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


george-neagu a scris:
Nu are legătură cu grila.
Și micșorarea se face la valoarea nominala a părților sociale, nu cu un anumit castig pentru care ar trebui plătit impozitul ...

Nu. Nimeni n-a vorbit de diminuarea capitalului social, E vorba despre alta problema, respectiv retragerea asociatului din societate si rascumpararea de catre SRL a partilor lui sociale contra unui imobil si a unei sume de bani. Asta a intrebat d-na.
Dar de ce sa deschideti un proces care va costa macar valoarea taxei de timbru judiciar si munca de redactare a cererii? Pe de alta parte, trebuie sa intelegeti ca vreo cateva zeci de mesaje de la recuperatori contra 10.000 de lei e un schimb foarte, foarte mult in avantajul d-voastra. Daca nu sunteti de acord cu ultima afirmatie, trimiteti-mi mie banii si dati-le numarul meu de telefon, sa ma sune pe mine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa intelegeti ca aici este un forum unde profesionistii raspund gratuit unor intrebari care nu presupun un nivel de munca prea ridicat, dar inseamna un consum de timp. Avand in minte aceste aspecte trebuie sa intelegeti si ca un astfel de raspuns nu poate fi complet.
Unu. Art. 226 alin. 3 din Legea nr. 31/1990 "Drepturile asociatului retras, cuvenite pentru părțile sale sociale, se stabilesc prin acordul asociaților ori de un expert desemnat de aceștia sau, în caz de neînțelegere, de tribunal. Costurile de evaluare vor fi suportate de societate."
Doi. Diferența dintre sumele sau valoarea activelor primite in urma retragerii din societate și aportul d-voastra la capitalul social reprezintă venituri din investiții care sunt impozabile cu impozit pe venit in cota de 10%. Problema insa apare daca exista diferente mari intre aportul la capitalul social si valoarea imobilului.
Trei. Sfatul meu este sa angajati un expert evaluator autorizat ANEVAR si sa procedati in functie de concluziile acestei expertize.
Adevarul este ca nimeni nu stie cat poate dura un dosar la parchet. Caile parchetelor din Romania sunt mai misterioase decat Caile Domnului. Insa daca puteti face rost de bani in 1-2 saptamani cand ii aveti trimiteti-le prin posta cu confirmare de primire o scrisoare recomandata prin care le scrieti ca le dati banii inapoi INDIFERENT daca vor sau nu sa se impace si ii rugati sa fie intelegatori. Daca nu va rspund in termen de 2-3 zile mergeti la executor.
P.S. Daca nu va descurcati cu continutul scrisorii reveniti aici ca va ajutam.
P.P.S Trebuie sa intelegeti si supararea mamei victimei si a victimei, nu e vorba doar de bani ci mai ales de ridicolul situatiei. Poate ca tanarul luase deja inelele de logodna.


oldschool a scris:

Sunt tatal lui, nu mama :D.
Al meu are 28 ani, iar victima 25, dar raspunde mama lui pentru el si nu vrea sub nicio forma sa accepte niciun ban. Ne-a blocat peste tot si amenintat cu politia si a spus ca vorbim cand se va ocupa politia de caz.. deci cel mai probabil vom astepta si in momentul judecatii, cand judecatorul va ordona sa restituie banii fortat, atunci o va face.
.

Eu tocmai va scrisesem ca ar fi bine sa dati banii INAINTE de proces nu sa asteptati sa va oblige judecatorul. Se tine seama de asta inclusiv la durata si modalitatea de executare a pedepsei si exista chiar posibilitatea sa se pronunte o solutie de clasare pentru lipsa interesului public in urmarirea faptei penale. Dar daca d-voastra vreti sa va oblige judecatorul ... asta e. Victima nu vrea sa se impace? E dreptul lui! Nu vrea primeasca banii? Faceti oferta reala de plata prin executor judecatoresc. O sa-i fie greu sa explice in fata judecatorului de ce nu vrea banii cu care a fost pagubit cat timp e clar ca Vespasian avea drepate: banii nu au miros.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestatie la executare se numeste calea de atac si invocarea prescriptiei extinctive este mijlocul prin care - teoretic vorbind - ati putea sa nu fiti obligat la plata. Insa nu aveti cum sa va descurcati singur intr-o astfel de situatie. Cautati un avocat din zona d-voastra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chestiunea ca l-ati "scuturat" si v-a spus tot adevarul ... are 25 de ani, doamna, daca cei 7000 erau stransi pentru o operatie de schimbare de sex credeti ca va spunea asta?
Daca e o singura victima, pentru 7000 de lei nu o sa mearga la inchisoare. O sa primeasca cel mult o condamnare de 1-2 ani cu suspendarea executarii pedepsei, in functie de circumstantele concrete. Insa, in primul rand, pentru o eventuala impacare ar trebui ca discutiile sa se poarte intre barbatii de 25 de ani, asistati de avocati, nu intre mamele acestor barbati. Inainte de incercarea de impacare fiul d-voastra ar trebui sa ofere suma de 7000 de lei din doua motive: arata ca regreta fapta si repara prejudiciul produs prin infractiune; pentru ca oricum in latura civila a procesului penal o sa-l oblige instanta sa-i dea inapoi. In caz de refuz de primire a banilor din partea victimei sa faca o oferta reala de plata