avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Activitate Adalbert Gabriel Gazdovici

Activitate Adalbert Gabriel Gazdovici

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Explicatia primariei e idioata. Actul mai vechi daca este valabil incheiat face ca oricare act mai nou care incalca cele stabilite prin actul precedent sa fie nul. Daca terenul a fost vandut in 1985 titlul ar trebui sa fie lovit de nulitate conform art. III din Legea nr. 169/1997. Insa e o alta problema aici. In 1985 nu se mai putea vinde/cumpara legal teren cu constructii, ci doar constructia iar terenul trecea in proprietatea statului conform art. 30 alin 2 al Legii nr. 58/1974. Asa ca ramane titlul de proprietate. Trebuie sa dezbateti succesiunea dupa bunici si apoi dupa parinti.
Astfel de cheltuieli, cum sunt cele cu reabilitarea blocului, sunt ale proprietarului, nu ale chiriasului afara de situatia in care s-a prevazut altfel prin contractul de inchiriere.
silvia159 a scris:
Ce-i mai trist este că nu are unde să locuiasca până obtine copiile... Asta e!

Pai 10 ani unde a locuit? Va dati seama cat de anormal ar fi ca dupa 10 ani de la divort fosta sotie sa fie obligata sa locuiasca cu el pentru ca el nu are unde altundeva?
In sfarsit, vorba d-voastra, asta e. Ar trebui sa discute cu fosta sotie si sa partajeze apartamentul pe cale amiabila. Fosta sotie o sa-i dea o suma de bani si el o sa isi gaseasca locuinta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copii dupa contractul prin care a dobandit apartamentul si certificatul de divort poate obtine de la biroul notarial care a autentificat contractul de vanzare-cumparare, respectiv cel care a eliberat cerfiticatul prin care a divortat. Duplicatul certificatului sau de nastere il poate obtine de la primaria localitatii unde s-a nascut. Ar trebui sa ceara partajul in instanta, daca nu se poate intelege cu fosta sotie care, fie vorba intre noi, e firesc sa nu-l mai primeasca in casa dupa 10 ani de la divort dar nu e normal sa nu-i ofere nici un fel de copiii dupa acte.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, va poate evacua oricand si fara prea mari probleme. Din ce ati scris am dedus ca tatal umbla dezbracat in fata prietenului d-voastra. Sunt posibile mai multe motive pentru un astfel de comportament insa e clar ca e timpul sa va mutati.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@raluk0207
si dupa ce d-voastra ati citit speta de mai sus ati ajuns la concluzia ca certificatele respective erau in posesia lui SebiA care nu voia sa le dea notarului public? Era un personaj in Morometii care avea o intrebare enervanta, „pe ce te bazezi?” Cocoşilă parca-i zicea. Asa ca va intreb si eu la fel dupa ce am recitit ce a scris SebiA. Oricum notarul trebuia sa-i intrebe: Bre, pot sa fac eu treaba asta cu actele contra cost, sau vreti sa o faceti voi de-a moca? Nu sa-i trimita la plimbare.
Un ultim lucru: Mie nu mi se pare normal ca un om sa mearga la notar bou si sa se intoarca de acolo vaca, vorba lui Creanga. Nu mi se pare normal sa nu-i spuna notarul ce posibilitati are si sa afle despre ele de pe un forum.
Catalina2000 a scris:
Buna ziua,
imi poate spune cineva, daca este utilizata practica urmatoare in vederea punerii in executare a unei hotarari care inca nu este redactata (cazul prezentat mai sus): legalizezi la tribunal hotararea de la fond pe care tribunalul sa aplice parafa respectiva si sa scrie: "definitiva, modificata prin decizia civila nr. conform certificat grefa" - in acest caz s-ar putea executa hotararea de catre executor si nu ar mai fi nevoie de asteptat comunicarea? Este o practica uzuala?
Multumesc.

Foarte pe scurt. NU. Procedura inventata de d-voastra mai sus nu exista. Hotararile primei instante sunt executorii de drept in materia modului de exercitare a legaturilor personale cu minorul. (art. 448 din procedura civila) Insa hotararile instantei de apel necomunicate ... nu mai repet, cititi mai sus.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
raluk0207 a scris:


În plus, nu e treaba notarului sa întrebe nicăieri nimic și sa facă anchete.


Art. 238 din Regulamentul din 2013 de punere in aplicare a a Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995

Până la termenul stabilit pentru dezbateri, notarul public are obligaţia de a solicita şi a obţine documentaţia necesară cu privire la:
a) opţiunile succesorale ale succesibililor, înscrise în RNNEOS;
b) liberalităţile înscrise în RNNEL;
c) regimul matrimonial înscris în RNNRM;
d) datoriile şi creanţele autorului succesiunii, înscrise în RNNEC;
e) situaţia juridică şi fiscală a bunurilor care fac obiectul masei succesorale, rezultată din titluri de proprietate, extrase de carte funciară de informare pentru bunurile intabulate, certificate de atestare fiscală şi alte acte referitoare la situaţia bunurilor defunctului;
f) acte de stare civilă pe care le apreciază ca fiind necesare dezbaterii succesiunii.

Cred ca ati inteles gresit ca notarul are doar obligatia de a le solicita clientilor sai pe langa onorariu si documentatia necesara, nu de a o solicita institutiilor emitente si de a face tot ce este necesar pentru a o obtine. Onorariul acela trebuie justitifat si prin oarece munca.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul public care v-a trimis la plimbare dupa certificatul de mostenitor merita un premiu. Unul pentru lene. Lasand gluma la o parte treaba sta in felul urmator: daca stiti data decesului CC notarul poate solicita comunicarea unei copiii dupa certificatul de de3ces si apoi poate cere Camerei Notarilor Publici sa-i comunice daca s-a dezbatut sau nu succesiunea dupa CC. Camera Notarilor Publici ii poate da doua raspunsuri: Da sau Nu. Daca e Da atunci CNP indica si notarul care a dezbatut succesiunea, iar notarul d-voastra poate sa ceara o copie legalizata de la colegul sau; daca raspunsul este NU va poate face certificatul de mostenitor. Insa problema este ca pentru un loc in cimitir nu merita atata munca. Asa ca a gasit scurtatura cu "aduceti-mi certificatul de mostenitor al persoanei pe care nici macar nu o cunoasteti"
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde daca locuiti cu ei sau nu, daca sunteti violent, betiv, drogat sau nu. Detaliati un pic ca sa va putem raspunde.