avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Activitate ostia

Activitate ostia

Bună ziua,

Cineva este angajat la Primărie însoțitor copil cu handicap, aceasta angajare fiind posibilă doar dacă este un certificat de handicap în vigoare. De asemenea, aceeași persoană primește în cont banii copilului de CES și rechizite, copilul fiind cel cu handicap grav.


Pentru ca are un credit vechi la banca i s a pus poprire pe cont.


Cum se poate ridica poprirea de pe cont, menționez ca a primit și o hârtie de la un BEJ de înștiințare înainte. Este în regulă să se poprească veniturile obținute ca însoțitor copil handicap, din CES ce e dreptul copilului ca urmare a unui certificat CES și bani rechizite?


Multumesc


Răspuns la discuția PFA Contract comodat bunuri
Multumesc mult
Multumesc, m am gandit la fel. Corect cu total registru, Ch si V din Registru trebuie delimitate ca deductibile/impozabile.
Buna ziua,

Orice utilaj cumparat , telefon, laptop, autoturism sau luat cu ctr comodat se trece in RMF? Daca nu am document de achizitie la utilaj (luat de la vecin) , il trec, el neavand valoare si implicit nu cred ca se poate amortiza. De asemenea, este cumparat de mult timp. Angajarea unui evaluator este costisitoare comparativ cu veniturile anuale pfa. Cele pentru care am acte, se trec si se amortizeaza? La ce valoare? Fara sa existe in RMF nu pot deduce cheltuielile cu ele?
Buna ziua,

Se doreste a se deduce 50/ cheltuielile cu reparatiile , combustibilul pentru utilaj agricol, masina personala si telefon intrucat sunt folosite si in interes personal si pentru pfa. La utilajul agricol nu exista actele de achizitie (cumparat de la un
vecin), se poate face ctr comodat pe el? Utilajul e folosit strict de catre pfa.

Mersi
Buna ziua,

Exista un pfa ce are cont deschis si la trezorerie pentru incasare subventii de la stat. Tranzactiile din acel cont se trec in Registrul de incasari si plati? Intotdeauna banii respectivi sunt transferati in contul bancar al pfa ului si apar pe extrasul acela, pfa ul inregistrandu-i la incasari prin banca , neimpozabile. Ar fi o dubla incasare.

Mersi
Buna ziua,

Pot avea PFA si concomitent pot fi si angajat la firma pentru care intermediez vanzari de programe ?

Daca da, exista un nr de ore obligatoriu pentru care sa am contractul de munca ?

Multumesc
Discuție COD CAEN - PFA
Buna ziua,

Intentionez sa negociez vanzarea unui software catre clienti, iar plata mea sa se faca prin comision la instalare (o singura data) si comision din mentenanta.

Potb deschide un PFA pentru activitatea de mai sus si daca da ce anume cod CAEN am nevoie?

Multumesc
Răspuns la discuția Tichete cadou intermediar
Are cineva vreo opinie?

Multumesc,
Livia
Răspuns la discuția Tichete cadou intermediar
Turnover este cifra de afaceri, mark up este comisionul ce se pune peste costul tichetelor, saving de cash inseamna ca firma Y isi salveaza temporar disponibiltatile banesti pt ca plateste catre X tichetele treptat nu inainte de achizitie asa cum le plateste firma x.

X trebuie sa aiba vreun CAEN special? Sau vreo autorizatie?

Multumesc,
Livia