avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1982 soluții astăzi
Forum Activitate Nita Lacramioara

Activitate Nita Lacramioara

Masina înscrisă pe numele meu. Anul trecut in februarie fostul soț mia facut cadou, o masina, micuța cu motor de 1,2. Eu nu am vrut să o iau , mia zis ca e pt fata nu pt mine. În cele din urmă am acceptat, după care mia zis ca vrea sa ne impacamca copilul să aibă amândoi părinții. În aprilie el a inceput sa se poarte rece cu mine, bine inteles eram deja împreună. Cand venea de la servici hainele lui mirosea a parfum de femeie. I-am zis dar bine inteles nu a recunoscut. Acuma a inceput sa dea din nou în mine, si mia interzis să mai folosesc mașina, doar cand este fata. Eu vreau să plec definitiv de data asta de la el.noi suntem divortati din 2019. Ce fac cu mașina? O dată ce este trecută pe numele meu? Ias lasă si casă la care am muncit ,si mașina și aș pleca să nu mai fiu bătaia de joc a lui.
Discuție Succesiunea
Ce reprezintă termenul dat de la decesul defunctului, până la dezbaterea succesiunii? In articolul publicat pe siteul Dvs, specifică doar termenul de 2 ani de la plata impozitului. Am auzit că în termen de 6 luni de la decesul defunctului succesiunea ar fi gratis? Sau costurile ar fi mai mici?
Bună dimineața , am divorțat de comun acord de fostul soț pe data de 2 septembrie. În hotărârea de divorț sa greșit numele meu, să făcut o rectificare a hotărârii de divorț. Am reușit ca in final să legalizez hotărârea. Întrebarea mea este. De când este obligat legal fostul soț la plata pensiei alimentare? Din 2 septembrie sau din 15 noiembrie, de când sa legalizat hotărârea? Fostul soț nu face nimic pt fata. Nu îi cumpără nimic...
Bună dimineața. Am divorțat de soțul meu de comun acord cu custodie comuna. Fetița de 2 ani cu domiciliul la mamă , tatăl fara program de vizită. Întrebarea mea este, tatăl copilului mă poate obliga sa îi dau fata în vizită? De exemplul : dacă eu într-o zi îmi programez să mă duc cu fata la o prietenă în vizită la țară, și el mă sună și îmi zice că vrea să vadă fata. Eu sunt obligată să îi dau fata , sau când mă duc undeva cu fata trebuie să îl anunț și pe el?
Discuție Lămuriri
Bună ziua, am o nedumerire ,sunt in divorț cu soțul meu. Am aflat că el a făcut accident rutier,a intrat cu mașina lui în alt autoturism,fiind sub influența alcoolului. Ia descoperit 1,8 . El mi-a zis că avocata care îl reprezintă ia cerut 40 mil. Pt al reprezenta în ambele cazuri,cel cu divorțul și cel cu cazul penal. Întrebarea mea este: Este posibil sa fie așa de scump? Este o diferență de comision de la un caz la altul? Adică divorțul costa 10 mil iar penalul mai scump? Va mulțumesc.
Discuție Copil minor
Buna ziua, sunt intr-o situatie pe care nu stiu cum sa o rezolv. Sunt cu tatal fetitei din 2012. Anul trecutdin cauza certurilor, a bauturi, am hotarit sa -mi iau copii (3) si sa plec. Pe data de 22 iunie)anul trecut am plecat din casa. Tin sa mentionez ca casa a cumparat-o el cu bani trimisi de la maicasa din Italia. Eu incepind din 2013 am lucrat tot timpul. Banii ii dadeam lui in mana in fiecare luna. Nu ma interesa banii vroiam doar sa fiu fericita. In 2017 am nascut fetita care acuma are 1an si 8 luni. De anul trecut si pina anul asta in data de 5 april, am tot taraganat-o am deschis divort, dupa care anul trecut am retras divotul, in toata perioada asta ma vroia inapoi acasa pe mine si pe fata. M-am hotarit si am venit inapoi, acuma iar nu e bine ca are pe alt cineva, pleaca cind vrea vine cind vrea, vede ca eu nu ii zic nimic ,vad ca el tot cauta cearta, pina aseara cind mi-a zis ca eu dupa pasti sa iau fata si sa plec , sa parasesc iar domiciliu, acuma ma da el afara. Eu i-am zis nu mai plec din casa pina nu vad ca ai deschis divortul, pt ca eu sa nu mai fiu la cheremul lui, cu motiv ca el vine sa vada fata cind vrea. Acuma cit am stat aici cu el nu prea a stat cu fata, pleaca cu orele, La casa are pus camera de luat vederi, imi foloseste la ceva asta? Intrebarea mea este :El ma poate forta sa plec din casa daca eu am fetita cu el, sunt casatorita legal , am muncit la cada asta ,si eu si copii cei mari. IN SITUATIA DE FATA CE POT SA FAC?
Discuție Copil minor.
Am un baietel de 14 ani, pe care l-am crescut singura, iar fostul sot acuma vrea copilul. Copilul vrea si el la taicasu pt ca este mai liber, si invaluit cu minciuni si promisiuni desarte. Copilul a inceput sa ridice mana asupra mea. Intrebarea mea este, POT SA MERG LA UN NOTAR IMPREUNA CU FOSTUL SOT SI SA IA EL COPILUL SUB CUSTODIA LUI?