Solutii sunt destule, numai ca-i greu de pus in practica, mai ales cand banii sunt papati de cei care se ocupa de ei. Nu toti cainii de pe strada trebuiesc eutanasiati. S-au investit in adaposturi pentru caini, sa-i adune si sa-i tina acolo. Sunt o gramada de someri si oameni care traiesc din ajutor social. Acesti oameni sa faca munca voluntara,(asa se face si in unele tari din occident), nu sa stea degeaba si statul sa-i plateasca. Sunt multe restaurante , brutarii, magazine care arunca o gramada de mancare. Aceste firme mai bine sa doneze mancarea respectiva acestor adaposturi. Si mie mi-e frica de cainii vagabonzi de pe strada, si nu sunt de acord sa-i mai vad in strada, dar trebuie gasita o solutie umana. Cand am vazut stirea eram foarte furioasa, plangeam si ziceam si eu sa moara toti cainii vagabonzi, dar din pacate nu putem judeca asa, nu e drept. Trebuiesc adunati, consultati, care sunt batrani, bolnavi intr-adevar ar fi mai bine eutanasiati, iar ceilalti sterilizati si sa stea in adaposturi sau adoptati. Daca n-ar exagera cu preturile atunci s-ar gasi bani pentru tot. Dar din pacate pe acte sunt cheltuieli prea mari, iar in realitate acesti bani sunt furati.
Cand eram mica adunam animalele pierdute pe strada si-i duceam acasa, i-am ingrijit cu drag. Mereu aveam 3-4 caini. Parintii niciodata n-au gonit aceste animale, tata chema medicul veterinar sa-i vaccineze si cateodata sa-i sterilizeze. De multe ori i-am gasit si stapani. Nu eram bogati, dar eram calculati si NU CRIMINALI.
Ar mai fi problema vagabonzilor (boschetarilor) ,destul de periculosi, pedofili, criminali, violatori care distrug suflete. Cu ei ce ar trebui sa facem? II eutanasiem?
Nu sunt experta, dar va pot spune ca sotul meu a avut o problema similara acum 3 ani. Pana nu a platit tot la stat (impozit + penalitati) firma nu s-a inchis, nu s-a dizolvat.
Am lucrat la un cabinet medical. La cererea pacinetului am dat copii xerox, dupa buletinele de analize dar niciodata originalul.
Lipsa de comunicare. Asta-i parerea mea. Trebuie sa aveti rabdare si sa vb cu sotia dv despre toate problemele voastre. Discutati absolut orice, si sa incercati sa gasiti solutii. Insa sa le si puneti in practica. Cand loveste copii fara nici un motiv, dv ar trebui sa puneti piciorul in prag. Daca creste copilul sub violenta, asta v-a sti si copilul dv. Am un vecin care-si batea mereu baiatul. In acest moment baiatul , numai sa scape de batai, pleaca de acasa, vorbeste singur, umbla seara tarziu pe strazi, se leaga de copii mai mici, uneori ii bate. Copii necesita multa rabdare, ei saracii nu stiu multe la varsta asta, acuma invata. Sper sa va rezolvati problema, deoarece copii au nevoie de amandoi parinti.
Medicul doreste o adeverinta de la CAS in care scrie ca sunteti asigurata. O prietena de a mea a patit la fel.
Sora mea a avut o problema asemanatoare. Si-a luat un avocat si la Bucuresti in banca centrala a rezolvat treaba. A obtinut reesalonare. Insa sora mea a mai platit din rate. Oricum de datorie nu o sa scapati. Ca sa obtineti o gratiere trebuie sa fiti cu ratele la zi. Iar pt reesalonare depinde cu cate rate sunteti in urma. Nu va dati batuti, vorbiti cu cei din banca, ca doar aomeni sunt si ei. Pe criza asta cand veniturile sunt mai mici poate gasiti o solutie buna impreuna cu cei din banca.
In momentul angajarii se face medicina muncii. Se elibereaza foaia de aptitudine. Ca gestionar ( sau oricine lucreaza cu banii) ar fi trebuit sa faca si o testare psihologica. Iar in dosarul medical al ei, trebuie sa scrie daca are ceva psihic. Ce aptitudine are respectiva? Poate va puteti lega si de asta.
Mergeti sa faceti cat mai repede actele. Am avut o situatie similara, martorii nostrii au murit, si pana la urma ne-am tiganit cu vanzatorul. Si la urma a trebuit sa achitam din nou o parte din teren, ca sa nu pierdem casa de pe teren. Sper sa nu patiti la fel. Nu vreau sa va induc in eroare, dar parintii mei figurau la primarie cu acel teren, au platit 27 de ani impozitul si n-a fost luat in considerare la finalizarea actelor.
Si eu am de gand in viitorul apropiat sa cumpar un imobil pentru fetita mea de 2 ani. Fiindca eu cu sotul meu avem deja un imobil pe numele nostru, o sa fac in urmatorul fel. Cumpar apartamentul pe numele parintilor mei, si o sa facem un certificat de mostenire pentru copil. Poate e o idee si pt dv.
Va spun cum am procedat noi, si a mers. Si sa faca si fiul dv la fel. Pe site-ul firmei la care are fiul abonament, exista servicii clienti, ma rog o rubrica unde puteti intreba, cere rezilierea contractului. Noi am cerut rezilierea contractului pe motivul ca suntem plecati din tara, si nu ne folosim de serviciile lor. Bine-nteles am primit raspuns ca trebuie sa mergem personal sa semnam actele. Atunci am sunat ( la un numar din Bucuresti) si am explicat situatia, ca nu putem sa mergem doar pt o semnatura in tara. Atunci ne-au zis sa fie plata la zi, si sa numim pe cineva care sa mearga sa semneze rezilierea contractului. Am dat numele persoanei si gradul de rudenie. Persoana respectiva s-a dus in locul nostru si a semnat. Noi am reusit. Multa bafta, faceti si dumneavostra la fel.