buna, am fost in aceasta situatie si eu pana acum o luna cand am obtinut reatribuirea terenului. Este vorba de 10 arii extravilan, pe care parintii mei la cumparat acum 11 ani ,in urma decesului tatalui meu am facut succesiunea, unde ni sa cerut un CF, doar atunci am vazut ca terenul era in preluat de catre stat. De la o cunostinta am aflat ca trebuie sa merg sa depun o cerere la primarie, dar inainte de asta trebuie cerut un extras CF in extenso ca sa se vada prin ce lege a preluat statul terenul, dupa care am mers la primarie si cei de acolo mi-au spus surprinazator ca trebuie sa cumpar terenul, 200euro/100mp. Am fost foarte revoltata pt ca mi-au dat un formular ca sa il completez, cum ca as vrea sa cumpar terenul.De acolo am mers la registratura, si cei de acolo mi-au dat un numar si trebuia sa astept 30 zile un raspuns., dupa 30 de zile mi-a venit un raspuns sa ma astept, pt ca toate terenurile ce sunt preluate vor fi reatribuite.Am mers si a doua oara si mi-am depust tot aceeasi cerere, dupa 5 sapt am primit raspuns favorabil am mers la Cadastru am platit o taxa de 89 de lei si in urmatoarea zi am avut CF pe numele meu si al mamei, fara sa cumpar nimic .Am solicitat reatribuirea terenului in baza legii 18/1991.
Buna,
va rog sa imi spuneti care este impozitul min. la PFA. Am o microintreprindere si vreau sa o inchid din cauza impozitului forfetar, va rog sa imi spuneti daca e valabil si la PFA? Va multumesc
Buna, tatal meu a decedetat in urma cu 2 luni, ce trebuie sa facem eu cu mama mea, deoarece doresc sa fie pe numele ei tot ce avem (o casa). Am inteles ca ajungem cu costurile pentru aceasta procedura la 2000 ron. E posibil?
Multumesc.
Buna, am o rugaminte sa imi raspundeti la o intrebare?
tatal meu a decedat in urma cu 5 saptamani,era salariat, varsta lui fiind de 54 de ani(avea peste 34 de ani lucrati).Mama mea poate primi contravaloarea activului personal net?(ea are varsta de 50 de ani, lucreaza cu 4 ore si e pensionara in gradul 3). Am fost la Casa De Pensii si ni sa spus ca nu beneficiem de nimic.
Va multumesc.
Buna, am achizitionat un teren intravilan in urma cu o luna, vreau sa ridic o casa in rosu. Intrebarea mea este daca o vand mai repede de 3 ani cat impozit platesc la stat ? pretul nu depaseste 200.000 Ron. Trebuie sa o vand cu tva sau nu? N-am inteles prea bine legea TVA-ului de la 01.01.2008.
Va multumesc.
Salut, am avut si eu probleme de genul tau. In momentul cand mi-am dat demisia fostul sef mi-a spus si mie tot asa; in contractul meu de munca scria foarte clar, periada de preaviz 15 zile, am stat 15 zile si am plecat nu puteau sa-mi faca nimic, pentru ca am respectat contractul, si nici nu mi-au facut.
Probabil seful tau a fost prea furios in momentul in care i-ai spus ca vrei sa pleci, tu rewspectati contractul si nu au cum sa te tina cu forta.