avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Activitate ionelbv

Activitate ionelbv

Răspuns la discuția accident de munca
ok, multumesc dar ce as mai putea face?
Răspuns la discuția accident de munca
mi-au facut niste filme si cam atat, mi-au spus ca e doar contuzia
Pe 3 ian. 2011, in timp ce eram la munca(multinationala) mi-a cazut un corp metalic ce cantarea cam 1,5 kg, in cap de la o inaltime de cca 4 metri. M-am adresat responsabilului de la protectia muncii si am plecat la spital pentru investigatii, de unde a reiesit ca am doar o contuzie la nivelul capului.
Intrebarea mea este urmatoarea, s-ar putea sa-i dau in judecata, pentru faptul ca am fost supus unui pericol sau mai bine o las asa?
In urma cu 2 ani am avut parte de un incident neplacut, care s-a soldat cu un proces intentant celor care m-au agresat. Anul acesta(2010), am primit ca solutionare favorabila pt mine, dar cei in cauza au depus apel, au facut recurs. De curand am fost contactat de catre cei inculpati pentru a ne intelege amiabil. Au spus ca sunt de acord sa-mi plateasca daunele morale. Intrebarea mea este: Ce ar trebui sa fac daca sunt de acord cu aceasta solutionare amiabila? Care sunt pasii de urmat?
Fapta nu a fost una foarte grava, conform Codului Penal, incadrarea este in art. 180, loviri sau alte violente, am primit ingrijiri medicale 8-9 zile.
Eu m-am constituit parte civila prin care am cerut daune morale.
Acum vor sa ajungem la o intelegere, dar in cazul in care voi accepta intelegerea amiabila ce ar trebui sa fac? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?
Va multumesc si va doresc o zi buna!
in urma cu 2 ani am avut parte de un incident neplacut, care s-a soldat cu un proces intentant celor care m-au agresat. Anul acesta(2010), am primit ca solutionare favorabila pt mine, dar cei in cauza au depus apel, au facut recurs. De curand am fost contactat de catre cei inculpati pentru a ne intelege amiabil. Au spus ca sunt de acord sa-mi plateasca daunele morale. Intrebarea mea este: Ce ar trebui sa fac daca sunt de acord cu aceasta solutionare amiabila? Care sunt pasii de urmat?
Va multumesc si va doresc o zi buna!
buna tuturor, am o mare rugaminte la voi, poate cineva sa ma ajute sa obtin un studiu de caz in contabilitatea si fiscalitatea accizelor- pe orice domeniu-?
Va rog mult.
O seara buna!
am citit Legea 333/2003, dar nu am descoperit daca e legal sau ilegal instalarea unei camere de luat vederi in sala de mese. Rugamintea mea este sa imi spuna cineva abilitat, daca este legala sau ilegala instalarea camerelor de luat vederi in sala de mese.
Va multumesc!
o tanara studenta care anul acesta termina facultatea si a beneficiat de pensie alimentara, mai poate primi aceasta pensie daca urmeaza cursuri de master, sau alte specializari scolare si cat timp daca da?
se vorbea ca se impoziteaza tichetele masa, ce informatii aveti?
se vor baga si in tichete?
in urma cu un an am intentat proces unor indivizi care m-au lovit. pe 12 mai a avut loc pronuntarea:12.05.2010 În baza art. 180 alin.2 C.p. cu aplic .art. 63 alin.3 C.p. condamnă pe inculpatul B N , la pedeapsa de 2.000 lei amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe faţă de partea vătămată C I Atrage atenţia inculpatului B N asupra prevederilor art. 63 ind.1 C.p. privind înlocuirea pedepsei amenzii in cazul in care se sustrage cu rea credinţă de la executarea amenzii . În baza art. 180 alin.2 C.p. cu aplic .art. 63 alin.3 C.p. condamnă pe inculpatul B N L , la pedeapsa de 2.000 lei amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe faţă de partea vătămată. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 63 ind.1 C.p. privind înlocuirea pedepsei amenzii in cazul in care se sustrage cu rea credinţă de la executarea amenzii . În baza art. 118 lit. b Cp dispune confiscarea de la inculpatul B N a unui cuţit tip briceag cu lama metalică în lungime de 7 cm având inscripţionat Stainless ,iar mânerul în lungime de 10 cm din metal prevăzut cu plastic de culoare maro cu nuanţe de galben şi verde prezentând o uzură de 40 %. Admite în parte acţiunea civilă ,formulată de partea civilă C I şi în consecinţă : În baza art. 14,346 Cpp art. 998 şi urm. C. civ. obligă pe cei doi inculpaţi să plătească părţii civile suma de 3.000 lei ( câte 1.500 lei fiecare inculpat ) reprezentând daune morale , respinge celelalte pretenţii civile . . În baza art 191 alin 1 şi 2 Cpp. obligă inculpaţii să plătească statului suma de 580 lei cu titlu de cheltuieli judiciare ( fiecare inculpat câte 290 lei ) . Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru partea vătămată şi de la comunicare pentru inculpaţi . Pronunţată în şedinţă publică astăzi ,12.05.2010 .
as vrea sa stiu ce trebuie sa fac mai departe, mentionez ca nu s-a facut apel in cauza.
va multumesc!