avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate dunguta

Activitate dunguta

Răspuns la discuția Omagiu
Felicitari pentru articol , pentru curaj , pentru sensibilitate !
Buna ziua !
Dupa decesul tatalui la 31.12.2005 nu am facut succesiunea , ramanand impreuna cu mama comostenitoare , mama fiind de altfel in ingrijirea mea . La data decesului , tata era coproprietar impreuna cu 2 surori ,al unor terenuri si al unei parti a casei , aceasta provenind de la bunici ( in acte , in fapt casa fusese reconstruita , consolidata , reinvelita , etc. de catre tatal meu impreuna cu mama , fara sa modifice actul de proprietate initial ) .
In 2007 , impreuna cu mama am hotarat sa facem iesirea din indiviziune fata de rudele tatei , in instanta , prezentand instantei un titlu de proprietate emis de Primarie si actele casei . Instanta s-a pronuntat dar in Hotarare nu a facut referire la Titlul de proprietate( nr , data etc ) .
In mai 2011 a decedat si mama . Ultimul ei domiciliu fiind la Bucuresti ( o luasem la mine pentru ingrijire in ultimele luni de viata ) , succesiunea trebuie facuta la Notariat in Bucuresti pentru ambii parinti , desi tatal ,decedat primul, avea la data decesului domiciliul in Dambovita , unde de altfel se gasesc si bunurile care fac obiectul mostenirii . Notariatul din Targoviste ma trimite la Bucuresti ( exista un nu stiu ce articol de lege care prevede aceasta situatie ) , la Bucuresti la Notariat se gasesc motive legate de neclaritatea hotararii judecatoresti cu bunurile in discutie , pentru a ma plimba fara sa-mi spuna clar ce am de facut iar eu nu stiu in acest moment daca trebuie sa caut un alt notariat sau cui trebuie sa ma adresez .
V-as ruga sa-mi dati o indrumare care-mi poate fi de ajutor . Multumesc !
Multumesc pentru raspuns .Am apelat la un prieten neamt care a lasat doar un mesaj , pt ca la nr respectiv de telefon nu raspunde nimeni ( se pare ca e un robot care inregistreaza solicitari dar care poate fi programat si sa sune la diverse nr de tel , al meu de exemplu ). In mesaj , acesta a spus ca vom apela la politia germana pt gasirea si pedepsirea autorului .Speram sa aiba efect acest demers dar , din pacate , nu a avut . Psihopatul suna in continuare.Acum inchid telefonul noaptea , e singurul lucru pe care pot sa-l fac .
Am mai intrebat despre acest lucru prin 2008 , am primit diverse sfaturi , intre timp apelurile au incetat dupa ce intr-o noapte persoana " terorista " a uitat sa ascunda numarul si acesta mi-a aparut pe ecran ( un numar de Fedex din Nurnberg , Germania ).
Dupa doi ani , adica din oct 2010 ,apelurile de acest tip au reaparut , exact in acelasi stil .
Compania de telefonie la care am abonamentul si la care am trimis o solicitare prin avocat sa imi dea informatii despre apelanu ( nr , de unde suna ) sau macar sa blocheze apelurile de tip Private No a raspuns ca acest lucru se face doar la solicitarea Parchetului.
Cu ajutorul unor prieteni speciali am aflat ca apelurile sunt date tot din Nurnberg , Germania .
Evident , nu pot sa fac nimic sa opresc aceasta nebunie cu ajutorul autoritatilor din Romania ( la Parchet nu am ajuns pentru ca de la Politia de sector mi s-a pus ca numai in cazuri foarte deosebite se dispune intocmirea unui dosar de urmarire penala sau asa ceva ).
Ma intereseaza , daca cineva stie , daca in Germania acest gen de actiuni de hartuire sunt pedepsite de lege pentru ca as vrea sa ma adresez Politiei din Nurnberg , poate ei vor putea opri persoana psihopata sa ma mai hartuiasca .Va multumesc !
Răspuns la discuția apel cu numar ascuns
Primesc astfel de apeluri doar noaptea, pe la 2 , 3 sau 4 , la cateva saptamani distanta . Am fost la politie , mi s-a spus ca pot sa fac plangere dar numai daca un procuror aproba se va solicita de la compania de telefonie mobila numarul care a sunat si antena GSM care a inregistrat apelul .Iar procurorul aproba acest lucru doar in cazuri bine justificate .
Nu stiu daca e asa sau dl politist a vrut sa ma faca sa renunt ca sa nu-si bata capul prea tare dar atata timp cat companiile de telefonie mobila refuza sa iti puna la dispozitie aceste date ( nu stiu de ce protejeaza psihopatii !) , politia nu se implica , legi in acest sens se pare ca nu exista , noi cei care platim serviciile de telefonie mobila suntem descoperiti in fata oricarui nebun care nu are somn sau nu are treaba .
Traim intr-o tara a abuzurilor incurajate !
Detin impreuna cu sotul meu 2 proprietati dar avand copii din casatorii anterioare am vrea sa ne protejam , reciproc , ca in cazul decesului unuia dintre noi , celalalt sa nu poata fi evacuat , tarat prin procese de obtinere a averilor defunctului, atata timp cat traieste . Se poate intocmi vreun act notarial care sa-i permita sotului supravietuitor sa-si pastreze bunurile lui si ale defunctului pana la sfarsitul vietii ?
Mama mea in varsta de 86 ani , a suferit un AVC major ( de trunchi cerebral) cu 8 luni in urma , ramanand complet paralizata de la gat in jos . In prezent este la un camin privat care poate acorda ingrijirile necesare , atat cele medicale cat si cele de igiena ( complexitatea acestor ingrijiri si dificultatea lor este mult mai mare decat isi poate cineva inchipui , daca nu a avut ocazia sa vada ).Medicul neurolog care o vede spune ca diagnosticul in urma caruia mama a ramas complet imobilizata , nu se afla pe lista celor care dau dreptul la o pensie de handicap. Asta mi se pare absurd chiar si pentru o tara fara legi normale ca a noastra , dar totusi , ma poate lamuri cineva ce ar trebui facut in acest caz ? Va multumesc !
As avea nevoie sa stiu unde sa ma adresez pentru a obtine consiliere in demararea unei mici afaceri atat pentru alegerea formei juridice ( nu stiu daca este corecta exprimarea) cat si in ceea ce priveste orientarea catre una dintre ideile pe care le am , primii pasi in intocmirea unui plan de afaceri ( mai stiu cate ceva dar nu destul) , capcanele care se pot ivi in derulare etc.
Ma intereseaza in prima faza , un centru de consultanta gratuit , unde se poate adresa orice persoana care nu-si poate incepe o activitate privata cheltuind de la inceput sume mari pentru consiliere. In anii 90 existau astfel de centre , mai exista ?
Multumesc .
Răspuns la discuția Reautorizare PFA
Va multumesc foarte mult pentru lamuriri .Am sunat intre timp la ORC si mi-au spus ca numai cu imputernicire pot depune actele in numele sotului meu.
Daca stie cineva cat de mari sunt cozile la acest Oficiu pentru acest demers ( ca doar suntem in Romania !), il rog sa-mi spuna si mie !
Ar mai fi o problema ca sotul meu spune ca nu stie despre ce certificat de inregistrare fiscala este vorba , de unde se obtine , pentru ca el nu are decat Certificatul de inregistrare emis de ORC Bucuresti.
Sotul meu are un PFA cu autorizatie emisa in martie 2008 in baza Legii 300/2004 la sectorul 4 (dar acum locuim in sectorul I). Vrea sa opteze pt continuarea activitatii , in conditiile in care , dupa cum stiti , se impune acest lucru pana la 25 aprilie 2009.El nu are timp sa mearga sa depuna sau sa ceara formulare si acest lucru trebuie sa-l fac eu pentru el.
Ma poate ajuta cineva comunicandu-mi pasii pe care trebuie sa-i fac in acest sens ?Nu am nici eu foarte mult timp pentru a alerga de la o institutie la alta si mi-ar fi de mare folos sa stiu unde trebuie sa merg si cu ce hartii.
Va multumesc !