avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate vladia

Activitate vladia

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema. Am o matusa vaduva care are o casa in proprietate de la parintii ei si inca una lasata de sotul ei decedat, pentru care are un contract de uzufruct, sau cum se numeste, de intretinere cu unul dintre nepotii decedatului. Mentionez ca nu are mostenitori directi, decat pe mine si pe sora mea, care suntem fiicele sorei sale (astfel ne este matusa, dupa mama noastra). Intrebarea mea este daca va deceda si ea, casa care o are in proprietate de la parinti se imparte intre toti mostenitorii sau intra si aceasta sub contractul de intretinere ce il are cu respectivul nepot dupa sot ?
Răspuns la discuția Deducere copil
Nu am spus ca l-am lasat pe tata sa ia deducere dupa el.Noi locuim in Belgia si actualul meu sot l-a avut si il mai are la intretinere aici.Copilul este proaspat student in Romania doar de anul acesta pana acum locuind cu noi in Belgia.Eu am spus ca fostul sot s-a dus la facultate si a cerut o adeverinta ca este copilul student pt a-l declara la fisc in Germania in intretinerea lui pt a ne face noua rau...si de aici nu stiu cum trebuie procedat !!
Răspuns la discuția Deducere copil
Nu exista modalitate de picare la pace.As fi vrut sa imi spuneti cine poate fi amendat in cazul in care se va dovedi in viitor ca este la impozit in doua parti...
Discuție Deducere copil
Buna ziua.
Sunt recasatorita in Belgia si copilul meu este student in Romania.Deocamdata este in intretinerea mea si figureaza la deducere pt impozit la sotul meu actual.Problema e ca tatal copilului care locuieste in Germania a luat de la facultatea baiatului o adeverinta ca este student cu care vrea sa se scada la impozit in Germania spunand ca este la el in intretinere.Ce ar trebui sa fac eu ?Poate sa il bage sa se scada la impozit in Germania si eu in Belgia sa raman in continuare cum am fost pana acum adica declarat la sotul pt deducere sau trebuie sa renunt eu , pentru ca fostul e hotarat sa nu renunte.
Va multumesc
multumesc mult de raspuns
buna ziua.As vrea sa aflu cine raspunde si plateste daunele cauzate de un copil major ,student,fara venituri in cazul in care acesta loveste masina cuiva.Sunt cumva trasi la raspundere parintii acestuia sau cum poate fi reparata dauna provocata in accident.
va multumesc
Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns :
Sunt profesor titular la o scoala generala cu vechime 10 ani.De la 1 septembrie 2011 si pana in 31 august 2012,din motive personale ,ma aflu in concediu fara plata,conform legii invatamantului ,dupa care o data la 10 ani ,cadrul didactic are dreptul la 1 an concediu fara plata.intre timp,am ramas insarcinata .Doresc sa stiu daca dupa revenirea la scoala,de la 1 septembrie 2012,si dupa ce voi naste ,(pe la sfarsitul lui decembrie) pot beneficia de concediu ingrijire copil pana la 2 ani,cu pastrarea postului ,fara plata indemnizatiei insa ,neavand ultimele 12 luni lucrate.Contabila scolii spune ca nu a mai avut un asemenea caz si nu stie cum se procedeaza,daca am dreptul sa stau acasa cu copilul pana la implinirea varstei de 2 ani.

Va multumesc mult pentru eventualele raspunsuri
Răspuns la discuția donatie si intabulare
multumesc mult pentru lamuriri
Buna ziua,as dori sa stiu daca in urma unei donatii a unui teren,facuta prin intermediul unui notar ,cel ce a primit donatia este inscris in CF si i s-a facut intabularea ,sau trebuie facuta intabularea terenului respectiv.De unde pot afla cine este proprietarul terenului,avand scrise toate coordonatele topografice pe contractul de donatie facut la notar>

Va multumesc
va multumesc mult pentru raspuns