avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate Icum

Activitate Icum

Răspuns la discuția Granituire
Mulțumesc frumos pentru raspuns

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

La granituire se stabilește pe unde trece linia de hotar și daca unul dintre vecini a acaparat vreo suprafata de teren excedentara nu daca exista AC .

Discuție Granituire
Buna ziua, am si eu p problemă cu vecinul, eu mi-am ridicat un zid de imprejmuire pe hotarul meu, am schimbat acoperisul casei iar acum trebuie sa intru in legalitate cu totul (nu am stiut ca imi trebuie AC iar bunul vecin m-a reclamat pe motiv ca apa din jghebul meu ii stropeste casa lui.am taiat din streasina casei dar tot nu este multumit. Vreau sa ii deschid proces de granituire, si nu stiu la ce sa ma astept, mentionez ca el are camera construita pe linia de hotar, fara autorizatie, nu are succesiune, cadastru, intabulare nimic. Cineva imi spunea ca o sa pierd procesul deoarece camera lui e construită înainte de 1989 si nu era nevoie de AC, nu stiu cum sa facem ca ne expira si Certificatul Urbanism. Mulțumesc frumos pentru raspunsuri
Discuție Nelămurire
Buna ziua, am o pl cu vecinul, m-a reclamat pt un jgheab al casei mele ca ii stropea peretele lui care este pe hotar.am taiat din acoperisul casei cca 50 cm, dar stupoare, si acoperisul lui e peste casa mea! Nu vrea sa-mi de-a acordul notarial pt i trarea in legalitate care costa foarte mult, i-am spus sa mergem la mediator dar nu vrea nici așa, va rog spune-ti- mi ce e de facut.daca mediatorul il cheana si nu vine pot folosi p.v de neprezentare incheiat de mediator in locul acordului notarial? Va rog sa-mi dati un sfat
Multumesc frumos
Buna ziua, anul trecut am cumparat o casa veche, construita in 1964, acoperisul era din tigla si eternita, l- am inlocuit cu tigla metalica cu inlocuirea sarpantei, si construirea unui zid din BCA de 10cm pe linia de hotar cu vecinul,din maauratori cadaatrale noi avem mai putin cu 14 m fata de terenul din acte. Dupa ce am terminat , vecinul a facut reclamatie la disciplină in constructii, a venit si ne-a amendat ca nu am avut AC pt acoperiș si zidul de imprejmuire pe hotarul nostru iar noi trebuie să intram in legalitate cu tot ce am facut.el a invovat ca jgheabul de la acopeeis e prea aproape de casa luicare e tot pe hotar, am taiat din acopeis pana la căprior dar nici asa nu doreste sa ne de-a acordul, nici la mediere nu vrea a zis sa il dam in judecata ca nu ii este frica, mai mul, acoperisul lui e pe casa noastră..vrea 60 cm sa ne mai retragem ceea ce ar însemna să tai din peretele casei..va rog spune-ti -mi ce sa fac ca nu pot demara actele pt intrare în legalitate fara acorul lui si o sa imi expire si certicatul de urbanism.Multumesc anticipat
Discuție Divorț
Buna ziua,
In cazul unui divort la notariat intentat de sotie se poate stabili si pensia alimentara a unui minor de 10 ani? Dar partajul bunurilor (casa e a mea dobandita inainte de căsătorie) constituie un alt proces? E obligatoriu la judecatorie ori se poate in aceeasi zi cu divortul la notariat?mentionez ca sotia nu a avut serviciu , eu fiind singurul intretinator al familiei, iar copilul are un grad 3 de handicap, ar putea obtine ceva in plus pe seama copilului? Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Partaj
Multumesc frumos pentru raspuns
Discuție Partaj
Buna ziua, va rog frumos sa- mi spuneti si mie ce sunt creantele in cazul unui divorț. Mai concret, eu sunt proprietarul unui imobil cumparat de mine inainte de căsătorie, stiu ca sotia nu are drept asupra casei dar spune ca are drept la creante. Mentionez ca am 2 copii, unul minor si altul major, pot obine si ei ceva?multumesc anticipat pentru raspuns
Discuție Partaj
Buna ziua, In urma cu 11 ani tata a facut dezmembrarea terenului pe care a construit 2 imobile, unul pt el si mama si al doilea pt mine si sotia mea dar cu care nu eram casatorit legal .actul sa incheiat prin vanzare cumparare intre mine si tata in 2008,(eu fiind singurul proprietar pe actul de vanzare cumparare) iar in 2009 m- am casatorit civil .inainte de casatoria civila a rezultat un copil (care acum are 20 de ani)iar dupa inca unul. Al doilea copil are o dizbilitate gr.3 ( mediu) la o mana si varsta de 10 ani. Sotia vrea sa divorteze acum de mîne si vrea jumatate din casa, ba chiar 3/4 pe motivul copilului mic, cu probleme dar casa a fost dobandita de mine înainte de căsătoria civila,si construita de mine si tata, iar toate utilitatile, facturile, impozite au fost platie de tata pe numele lui iar in toata aceasta perioada ea nu a lucrat, eu fiind singurul sustinator al familiei compusa din 4 persoane .intrebarea meaar fi ce pot face ca sotia sa nu imi i- a dreptul la casa? Cum pot proceda sa las totul celo 2 copii? Unul major si unul minor?mentionez ca tata nu mai poate fi martor deoarece a decedat dar mama este in viata.Multumesc anticipat