avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Activitate elena w

Activitate elena w

Buna dimineata. Vreau sa va cer un sfat daca ma puteti ajuta. Fostul sot refuza clar sa contribuie la cresterea si educarea copilului in afara de minimul de pensie intretinere . Acela de 1/3 din venit. Ce ma sfatuiti sa fac ca parinte . Ca orice parinte rezident in fiecare an ma ocup de inceperea scolii , de meditatii , de controale medicale, de tot ce inseamna cheltuieli la care fostul sot nu vrea sa contribuie cu nimic. Pana si pensia de intretinere o am executata silit ca nu a platit. Din ce am vazut legea spune clar ca ambii parinti suntem obligati la cresterea si educarea copilului. Si atunci dupa divort el din punct re vedere legal nu are nici o obligatie de a contribui la cresterea copilului?
Răspuns la discuția Cerere de custodie exclusiva

Asta si incerc sa fac . De asta vreau ca acest copil sa poata face terapie , ca acest copil sa nu mai fie afectat, sa nu mai am piedici si razbunari ca nu imi da procura sa ii fac o bucurie copilului sa fie plimbat sa aiba o copilarie frumoasa. De ce sa depind daca vrea el ca acest copil sa aiba parte de bine in viata ei pt ca tatal considera ca trebuie sa duca un razboi cu mine refuzand binele ei. Foarte bine ca are program de vizita nu as vrea sa o indepartez de tata dar si tatal sa stie ce este bine pt copilul lui nu sa se gandeasca sau sa se foloseasca de fata de a face rau tocmai prin copil.
AV. GABRIELA GERBER a scris:

Ati putea cere insa va folosi foarte putin. program de vizita va avea oricum, pensia tot nu o va plati, copilul nu si l va educa.....poate gasiti modalitati de a influenta comportamentul copilului in sens pozitiv, de a i gasi ocupatii adecvate varstei si abilitatilor....faceti dvs schimbarea si nu asteptati ceva ce cu siguranta nu va veni de la celalalt parinte. Nu ]ncercati sa educati parintele ci copilul !

Buna ziua. Daca fostul sot refuza ca fata sa faca consiliere psihologica dupa divort si efectul acestuia , daca refuza orice fel de comunicare cu mama copilului legat de copil, daca refuza de a face procura ca sa pot pleca cu fata in vacante, daca instiga copilul impotriva mea si in permanenta implica copilul in discutiile noastre contradictorii, daca nu vrea sa isi plateasca pensia alimentara a copilului decat fortat de politie si executor, daca are apucaturi de a agresa copilul pe motiv ca nu il asculta sau ca " il face de ras ca ii raspunde arogant", daca toate cheltuielile copilului le suport doar eu , scoala, meditatii , rechizite, haine etc, refuza orice comunicare sau implicare in cresterea copilului , am avut si probleme legate de perioada de vacanta la tata in care fata isi facuse un anturaj prost care incepuse sa bea si sa fumeze si desi i-am spus ceea ce se intampla si sa aiba grija de fata acesta refuza sa ma bage in seama, am si dovezi privind aceste probleme la protectia copilului care au insistat ca fata sa fie vazuta de un psiholog iar eu ma lovesc de faptul ca nu vrea sa semneze ca sa poata fi consiliata. Intrebarea mea este daca toate aceste fapte care nu arata interesul suprem al copilului care nu arata ca el face toate aceste actiuni in favoarea copilului ci doar din razbunari si ura as putea cere custodia exclusiva?
Buna ziua. Sunt divortata de un an si as dorii sa fac partajul cu fostul sot. Acum 7 ani au ridicat fostii socrii un duplex iar noua ne-au dat in folosinta jumate din duplex la rosu. Timp in care noi am facut finisarile necesare imobilului. Casa este pe numele fostilor socrii , dupa divort am parasit casa impreuna cu copilul . Intrebarea este daca eu am chitante partiale din ce am investit in aceea casa plus un martor care a lucrat la finisajele casei si plus acte care dovesc ca am cumparat o masina care a ramas la el ce sanse am sa recuperez macar o parte din ce am investit?


CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Stimata doamna,

Neplata , cu rea credinta, a pensiei de intretinere, timp de doua luni, reprezinta elementul constitutiv al infractiunii de abandon de familiei, infractiune incriminata de art. 378 din Codul penal.

Astfel, in vederea angajarii raspunderii penale a faptuitorului, sub aspectul infractiunii sus amintite, este necesara ca neplata pensiei de intretinere sa fie facuta timp de cel putin doua luni, iar conduita infractionala sa se datoreze relei intentii , vointe.

Din punctul de vedere al laturii subiective, infractiunea este savarsita cu intentie, directa sau indirecta.
Este exclusa, asadar, savarsirea infractiunii din culpa.

Depuneti o plangere penala prealabila, in care sa detaliati imprejurarile in care fapta a fost comisa.

Actiunea penala este pusa in miscare la plangerea penala prealabila.Odata ce este retrasa , este inlaturata raspunderea penala.

Chiar daca nu este obtinut niciun venit, pensia de intretinere este datorata copilui, in functie de salariul minim pe economia nationala.

Sumele de bani restante, neplatite nici pana la acest moment, reprezentand pensia de intretinere a copilului, sunt , de asemnea , datorata.

Constituiti-va parte civila, precizand , defalcat, daunele materiale ce v-au fost adusa, prin conduita infractionala savarsita, dar si daunele morale.

Odata ce sunt efectuate acte de cercetare, vor fi obtinute contractele de munca incheiate , care justifica veniturile salariale realizate.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, opereaza in personam , stingand actiunea civila, in sensul art .10 din Codul de procedura penala.

Hotararea in materie de pensie de intretinere este executorie de drept, in acest sens puteti apela la un executor, pentru a recupera sumele de bani ce va sunt datorate.

Succes.

ca raspuns am depus deja plangere penala pt nerespectarea hoatararii si incredintarii minorului plus neplata pensiei de intretinere a copilului din ianuarie este depusa si nu l-a contactat nimeni nici pana acum. Eu doar depun plangeri si nu se face nimic
Buna seara. Am divortat prin instanta in septembrie si s-a terminat cu achitarea taxei de judecata si pensia din martie care deja s-a facut un an. Refuza sa imi plateasca banii pe motiv ca el ii cumpara haine de 5 luni si ca a cheltiuit o gramada de bani cu ea.ce pot face?
Discuție Partaj
Buna ziua. Vreau sa fac partaj cu fostul meu sot. Am fost casatoriti 12 ani timp in care am stat la fostii mei socrii care au vandut intre timp apartamentul ridicand o casa pe care ne-a dat-o la rosu sa investim noi . Ce am de facut si ce pot castiga de pe partaj .
Răspuns la discuția Partaj dupa divort.

Noi am fost casatoriti timp de 12 ani si un copil de 11ani casa respectiva a fost ridicata de ei dupa vinderea unui apartament acum 8 ani timp in care noi a trebuit sa investim toate finisajele unei case de 2 etaje ca erau la rosu plus mansarda
gi-jane2 a scris:

cand ati facut investitia is de cat timp v-ati mutat ?
Nu sunteti intr-o situatie prea favorabila, nu cred ca va poate evalua sansele cineva.
Mai degraba apelati la un mediator, poate ajungeti la un acord/ compromis cu sotul sa va dea el o suma de bani.
In proces cu socrii, se pune problema sa dovediti cu acte si martori investitia, sa va dovediti contributia, sa dovediti ca dreptul dvs la actiune nu e prescris.. poate si socrii se ridica cu pretentii ca ati investit ca sa va fie comod, ca nu ati platit chirie.. se pot intampla multe, plus ca dureaza f mult, costa..

Buna ziua. Am divortat recent si acum ma gandesc sa fac si partajul. Daca imobilul unde am stat impreuna cu fostul sot si copilul este trecut pe numele fostilor socrii si au ridicat casa in timpul casniciei si majoritatea imobilului era la "rosu" cand ne-am mutat si am investit in amenajarea spatiului am sanse sa cer creanta de la fostii mei socrii? Si asa avea sanse sa castig procesul? Tin sa mentionez ca nu mai stau acolo eu plecand cu chirie si fostul sot a ramas in imobil
Da are. A adus o adeverinta cu un venit de 840 lei si avocata a cerut sa fie cautat la itm numai ca unde lucra nu au vrut sa trimita o adeverinta reala si a tot trimis cereri la locul lui de munca si in final mi-a bagat 1/4

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Are salariu sau venituri?