Ati putea cere insa va folosi foarte putin. program de vizita va avea oricum, pensia tot nu o va plati, copilul nu si l va educa.....poate gasiti modalitati de a influenta comportamentul copilului in sens pozitiv, de a i gasi ocupatii adecvate varstei si abilitatilor....faceti dvs schimbarea si nu asteptati ceva ce cu siguranta nu va veni de la celalalt parinte. Nu ]ncercati sa educati parintele ci copilul !
Stimata doamna,ca raspuns am depus deja plangere penala pt nerespectarea hoatararii si incredintarii minorului plus neplata pensiei de intretinere a copilului din ianuarie este depusa si nu l-a contactat nimeni nici pana acum. Eu doar depun plangeri si nu se face nimic
Neplata , cu rea credinta, a pensiei de intretinere, timp de doua luni, reprezinta elementul constitutiv al infractiunii de abandon de familiei, infractiune incriminata de art. 378 din Codul penal.
Astfel, in vederea angajarii raspunderii penale a faptuitorului, sub aspectul infractiunii sus amintite, este necesara ca neplata pensiei de intretinere sa fie facuta timp de cel putin doua luni, iar conduita infractionala sa se datoreze relei intentii , vointe.
Din punctul de vedere al laturii subiective, infractiunea este savarsita cu intentie, directa sau indirecta.
Este exclusa, asadar, savarsirea infractiunii din culpa.
Depuneti o plangere penala prealabila, in care sa detaliati imprejurarile in care fapta a fost comisa.
Actiunea penala este pusa in miscare la plangerea penala prealabila.Odata ce este retrasa , este inlaturata raspunderea penala.
Chiar daca nu este obtinut niciun venit, pensia de intretinere este datorata copilui, in functie de salariul minim pe economia nationala.
Sumele de bani restante, neplatite nici pana la acest moment, reprezentand pensia de intretinere a copilului, sunt , de asemnea , datorata.
Constituiti-va parte civila, precizand , defalcat, daunele materiale ce v-au fost adusa, prin conduita infractionala savarsita, dar si daunele morale.
Odata ce sunt efectuate acte de cercetare, vor fi obtinute contractele de munca incheiate , care justifica veniturile salariale realizate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, opereaza in personam , stingand actiunea civila, in sensul art .10 din Codul de procedura penala.
Hotararea in materie de pensie de intretinere este executorie de drept, in acest sens puteti apela la un executor, pentru a recupera sumele de bani ce va sunt datorate.
Succes.
cand ati facut investitia is de cat timp v-ati mutat ?
Nu sunteti intr-o situatie prea favorabila, nu cred ca va poate evalua sansele cineva.
Mai degraba apelati la un mediator, poate ajungeti la un acord/ compromis cu sotul sa va dea el o suma de bani.
In proces cu socrii, se pune problema sa dovediti cu acte si martori investitia, sa va dovediti contributia, sa dovediti ca dreptul dvs la actiune nu e prescris.. poate si socrii se ridica cu pretentii ca ati investit ca sa va fie comod, ca nu ati platit chirie.. se pot intampla multe, plus ca dureaza f mult, costa..
Are salariu sau venituri?