Nu cred că asta denotă înțelepciune. Eu am citit ca este posibil cu acordul băncii, prin rambursarea anticipată a creditului – găsești un cumpărător și faci rambursarea creditului cu o parte din prețul vânzării. Asta dacă banca își dă consimțământul. Mulțumesc oricum pt răspuns.
Bună ziua. Doresc să vând un apartament care este pus drept gaj de socrii. Pot face acest lucru? Care este procedura? Soacra mea spune ca nu l pot vinde daca l-a pus drept gaj. Banca isi ia banii datorați din pretul apartamentului?
Multumesc
Locuiesc la bloc și astăzi au venit de la apă service să schimbe apometrele. Toate bune și frumoase, le-au schimbat pe toate în afară de cel aferent apartamentului nostru deoarece spun ei, au sesizat o defecțiune cum ca “curge apa” și nu pot instala apometrul pe casa scării. Ei nu ne-au specificat acest lucru personal. Au lăsat scris pe o foaie în ușă, pe un proces verbal semnat de către soț, dupa ce lui i s-a spus ca au schimbat(aproape tot) și ca poate semna și el pentru acest lucru, după care oamenii au plecat liniștiți lăsându-ne fără apă pentru două zile, invocând defecțiunea noastră. Dacă ar fi bătut la ușă să ne spună ca nouă nu ne-au pus apometrul data fiind “defecțiunea” le-am fi explicat ca nu e nicio defecțiune, ci curge apa de la panoul solar aflat pe bloc. Aia se închide de la un robinet. Am sunat la dispecerat să anunțăm,însă au spus ca până luni nu mai revine nimeni și ca asta este. Întrebarea mea este, aș putea să i dau în judecată, aș avea câștig de cauză?
Afisarea listei cauzelor aflate pe rol in ziua respectiva in sediul instantei ar putea fi o nerespectare a confidentialitatii? Daca se poate si cu argumente de ce nu, sau de ce da m-ar ajuta. Multumesc anticipat.
Bună ziua! Am câteva nelămuriri in legătura cu următoarea speța.
Un cetățean strain originar din Siria a obținut statut de refugiat in Grecia. Nu a așteptat emiterea pașaportului, susținând ca durează si 1-2 ani pana la emitere. Așadar a călătorit fără pasaport dorind sa ajungă la rude, dar a fost prins de autoritățile romane și a depus cerere de azil și in România de frica sa nu fie trimis in Siria, deși avea refugiat in Grecia. Între timp, cât a stat in România, a aflat de la familie ca pașaportul este gata dar trebuie ridicat personal. Întrebarea mea este cine l-ar putea ajuta? Ambasa Greciei din București? El se afla pe teritoriul României momentan, in centrul pt solicitanții de azil, dar își dorește sa meargă înapoi in Grecia.
Multumesc antincipat.