Dacă decizia de condamnare este definitiva nu se mai pot face cereri de strămutare in care sa se ceara judecarea cauzei la alta instanța.
Se pot formula cai extraordinare de atac dacă exista temeiuri pentru ele, dar doar la instanțele competente.
Buna ziua!
Retragerea plângerii prealabile nu este retractabila, deci nu puteți sa reveniti asupra deciziei in procesul penal.
Dacă făptuitorii continua sa savarseasca fapta ulterior retragerii plângerii puteți formula o noua plângere prealabila in acest sens și sa nu va mai retrageți plângerea de aceasta data.
Greșit, dacă veți fi condamnat puteți da examen pt un nou permis in termen de 1 an de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, nu trebuie sa fiți reabilitat.
Dumneavoastră nu puteți sa va alegeți avocatul din oficiu. Dacă nu va face o apărare efectivă și concretă puteți face plângere la serviciul de asistenta judiciara care l-a desemnat pe avocatul din oficiu, iar cei de acolo vor analiza dacă schimba sau nu avocatul.
Dacă are dosare penale nu e neaparat sa primească amenda penală. Exista și varianta condamnării la pedeapsa închisorii, sau a amânării aplicării pedepsei.
Cert este ca pentru despăgubirea victimelor poate fi executat silit.
Oricum, pentru plata amenzii nu poate fi executat silit. Cine nu plătește amenda penală este sancționat prin înlocuirea amenzii cu pedeapsa închisorii.
Dacă a fost condamnat penal pentru infracțiunea săvârșită permisul i-a fost cu siguranța anulat, nu doar suspendat.
Poate da din nou examen pentru a obține un nou permis in termen de 1 an de la rămânerea definitiva a soluției de condamnare.
Deci nu are ce permis sa primească înapoi, fiindcă a fost anulat permisul.
Nu puteți evita faza de urmărire penală, care aparține exclusiv parchetului.
Puteți formula și depune plângere penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune, la Parchetul de pe lângă Tribunalul in Circumscripția căruia s-a comis fapta.