avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate eugen1959

Activitate eugen1959

Răspuns la discuția taxa teren veteran de razboi
Norme metodologice:
73. (1) Impozitul pe teren se datorează bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale unde este situat terenul.


(2^3) În cazul terenurilor proprietate publică şi privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare sau în folosinţă persoanelor fizice sau persoanelor juridice, se stabileşte taxa pe teren în sarcina concesionarilor, locatarilor ori titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz.
Deci, aceasta taxa pe teren este considerata o taxa locala pe care in conformitate cu lg 303/2007 ,veteranii de raboi nu trebuie sa o achite?
multumesc!
pt un teren inchiriat de la Primarie, veteranul de razboi trebuie sa plateasca taxa teren? Sau este scutit cf lg 303/2007 : "6. La articolul 16
e) scutirea de plata impozitelor şi taxelor locale, precum şi de plata impozitului corespunzător pentru terenurile arabile în suprafaţă de până la 5 ha. Aceste scutiri se aplică şi văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război;"
DETIN DOUA APARTAMENTE IN AFARA CELUI DE LA ADRESA DE DOMICILIU!
AM INCHEIAT PT ELE CONTRACT DE COMODAT PRIN CARE CEDEZ DREPTUL DE FOLOSINTA, CU O INTREPRINDERE INDIVIDUALA IN VEDEREA IN VEDEREA INCHIRIERII IN REGIM HOTELIER.
TREBUIE SA PLATESC IMPOZIT MAJORAT CF ORDINEA PROPRIETATILOR?


MULTUMESC
DETIN DOUA APARTAMENTE IN AFARA CELUI DE LA ADRESA DE DOMICILIU!
AM INCHEIAT PT ELE CONTRACT DE COMODAT PRIN CARE CEDEZ DREPTUL DE FOLOSINTA, CU O INTREPRINDERE INDIVIDUALA IN VEDEREA IN VEDEREA INCHIRIERII IN REGIM HOTELIER.
TREBUIE SA PLATESC IMPOZIT MAJORAT CF ORDINEA PROPRIETATILOR?


MULTUMESC
Răspuns la discuția cota indiviza
IN URMA FINALIZARII CONSTRUCTIEI SI A RECEPTIEI ACESTEIA S-A FACUT INTABULAREA IN CARE SE SPECIFICA FAPTUL CA CEI DOI PROPRIETARI O DETIN IN COTA INDIVIZA DE 1/1.
SE POATE CONSIDERA CA DETIN COTE EGALE?


MULTUMESC!
Discuție cota indiviza
va rog, ce reprezinta cota indiviza de 1/1 (pentru doi coproprietari)?

multumesc!
Răspuns la discuția radiere impozit auto
H 44/2004
“Norme metodologice:
116. (1) Impozitul pe mijloacele de transport, precum şi obligaţiile de plată accesorii acestuia, datorate până la data de întâi a lunii următoare celei în care se realizează înstrăinarea între vii a mijlocului de transport, reprezintă sarcină fiscală a părţii care înstrăinează.
b) impozitul pe mijloacele de transport se dă la scădere începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care a avut loc înstrăinarea sau radierea;

118
c) înstrăinarea priveşte pierderea proprietăţii pe oricare dintre următoarele căi:
1. transferul dreptului de proprietate asupra mijlocului de transport prin oricare dintre modalităţile prevăzute de lege
119. În conformitate cu prevederile art. 264 din Codul fiscal, coroborate cu precizările de la pct. 118 din prezentele norme metodologice, se stabilesc următoarele două acţiuni corelative dreptului de proprietate, în raport cu care se datorează ori se dă la scădere impozitul pe mijloacele de transport, respectiv:
a) dobândirea mijlocului de transport, potrivit celor prevăzute la pct. 118 lit. a), care generează datorarea impozitului pe mijloacele de transport, începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care acestea au fost dobândite;
b) înstrăinarea mijlocului de transport, potrivit celor menţionate la pct. 118 lit. c) din prezentele norme metodologice, care generează scăderea impozitului pe mijloacele de transport, începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care acestea au fost înstrăinate.
122*(5) Actele de transfer al dreptului de proprietate asupra mijloacelor de transport trebuie să fie însoţite de un certificat de atestare fiscală emis de organele fiscale locale în a căror rază teritorială se află înregistrat fiscal mijlocul de transport. Prin certificatul de atestare fiscală se atestă achitarea la zi a tuturor obligaţiilor bugetare locale scadente la data de întâi a lunii următoare înstrăinării. În certificatul de atestare fiscală nu se cuprind creanţele bugetare aflate în litigiu, în schimb se va menţiona despre faptul că sunt în litigiu creanţe în cuantum de ... lei.”

IN MOMENTUL VANZARII VI S-A OPRIT UN CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE SI VI S-A EMIS UN CERTIFICAT DE ATESTARE FISCALA;URMAND SA SE FACA INSTIINTAREA CATRE PRIMARIA DE CARE APARTINE CUMPARATORUL PENTRU A FI LUAT IN EVIDENTELE FISCALE SI A PLATI IMPOZIT.
DECI IN CONFORMITATE CU ART 264 PCT 119 LIT C ,scăderea impozitului pe mijloacele de transport se faceîncepând cu data de întâi a lunii următoare celei în care acestea au fost înstrăinate.
Un veteran de razboi proprietar de apartament a fost scutit de impozit pe apartament.In urma decesului, sotia dobandeste dreptul de vaduva de veteran de razboi prezentand dovada si copia certificatului de deces la D.F.P.L..De la data decesului sotului pana la data dezbaterii succesiunii (cand ramane unica mostenitoare) ce procent de scutire i se acorda la impozitul pe cladiri? Mentionez ca dezbaterea s-a facut dupa 2 ani de la data decesului.






Multumesc!
daca in timpul casatoriei am cumparat (in anul 2000) un apartament iar prin partaj (in anul 2007) mi-a revenit in intregime,in cazul in care il vand care este procentul de impozit care se calculează!
multumesc!
Am un testament prin care se lasa mostenire un apartament .Pana la dezbaterea mostenirii il pot inregistra la d.f.p.l. pentru a achita impozitul pe numele meu?
multumesc!