avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate Alin198010

Activitate Alin198010

Dl. Dorin Voicilas, conform căreia legi? Asta m-au întrebat ei(Asirom) pe mine și nu am știut ce să îi răspund, din păcate. Mă puteți ajuta? Mulțumesc.
Buna ziua. Daca o firma de asigurări de sănătate(Aegon) a făcut contract cu minein 30.01.2018 prin intermediul unei bănci(BT), iar firma între timp a fost preluată/cumpărată(01.04.2024) de către o altă firmă(Asirom) fără ca eu sa fiu înștiințat in timp legal de acest aspect și fără să fiu sau nu de acord cu acest aspect, am obligația să rămân la noua firma(Asirom) care îmi prelucrează datele cu caracter personal și-mi debitează contul fără acordul meu sau pot să-mi retrag întreaga suma acumulata cu tot cu dobânda și procent din profit(conform contractului) fără a mi se oprii comisionul de retragere anticipata din contract? Mulțumesc.
In cazul gemenilor nou-nascuti, drepturile bănești se dublează sau nu? Mulțumesc.
In cazul unei sarcini gemelare(gemeni) CCC este tot 2 ani sau mai mult? Mulțumesc.
Intenționez să achiziționeze un autoturism Sh, dar vânzătorul(actualul proprietar)este din HD, iar mașina este imatriculata pe B, iar actualul proprietar(cel din HD) nu-mi poate da certificatul fiscal al acestui autoturism. Îmi dă doar cartea mașinii, talonul, rca- ul și ITP- ul. Exista oare posibilitatea daca o cumpăr sa intru in legalitate cu actele, adică să o imatriculez și să o înregistrez la primăria de care aparțin? Mulțumesc.
Buna ziua. Care sunt condițiile actuale pentru a beneficia de pensie militara de invaliditate( vârsta minimă și vechimea minima)? Mulțumesc.
Buna ziua. Am și eu o nelămurire. Eu sunt in CCC până pe 18.09.2019, iar pe 08.05.2019 se naște al-2-lea copil. In CCC pt. cel de-al doilea copil urmează să intru tot eu dar după ce termin concediul de la primul(continuitate). Sa înțeleg că pt. cel de-al doilea copil voi primii o indemnizație mai mica decât cea pe care o primesc in prezent? Înafara de ceea ce primesc de la locul de munca, pot sa mai realizez și alt venit impozabil? Ce valoare lunară maximă ar trebui să aibă? Mulțumesc.
Buna seara. Am și eu o întrebare în ceea ce privește dreptul de reexaminare pentru micșorarea pedepsei/suspendării de la 3 luni la 1 luna a permisului de conducere și anume:
Daca pe data de 27.12.2017 mi sa reținut permisul pentru viteza și am dat examenul in luna Ianuarie 2018(promovat), iar pe data de 28.02.2019 mi sa reținut din nou tot pentru viteza. Mai pot da reexaminarea pentru reducerea pedepsei acum sau trebuie sa aștept să treacă cele 3 luni? De la Politie când am fost pe data de 01.03.2019 pentru anularea dovezii locțiitoare permisului de conducere, mi sa spus că pot să dau. Am acest drept sau o să mă prezint degeaba? Mulțumesc.