Buna seara,
Bunicii mei care au decedat sunt proprietarii unui imobil si al terenului aferent imobilului. Din pacate, nu detinem niciun act de proprietate. Primaria ne-a emis o adeverinta prin care li se recunoaste dreptul de proprietate asupra imobilelor conform art. 8 din Drecretul-lege nr. 42/1990. Ni s-a comunicat ca pentru a fi inscris dreptul de proprietate in cartea funciara trebuie sa ne adrepsam OCPI sausa facem o actiune de uzucapiune.
Intrebarea mea este: Daca primaria atesta faptul că bunicii mei sunt propritari ai imobilelor din anul 1960, trebuie să mai facem actiune sau titlul de proprietate poate fi emis, din oficiu, de catre OCPI? Care este procedura?
Va multumesc!
Buna seara,
Tatal meu, fermier persona fizica, a incheiat în anul 2018 mai multe contracte cu primaria, avand ca obiect inchirierea pajistii aflate in domeniul public. A platit in fiecare an chiria anuala si a constatat, de curand, in urma unor masuratori, ca una dintre parcelele pentru care incheiase contract nu exista fizic. Primaria a inchiriat o suprafata mai mare decat detinea fizic. Cei de la primarie i-au spus sa faca o cerere prin care sa ceara restituirea sumei achitatea de-a lungul celor 4 ani ca si compensatie.
Intrebarea mea este daca se poate solicita modificarea obiectului contractului, intrucat tatal meu nu doreste rezilierea acestuia, ci doar sa ii fie alocata o alta parcela, cu aceeasi suprafata, dar care sa existe si fizic.
Mentionez ca cei de la primarie au recunoscut eroarea si l-au indrumat sa solicite rezilierea.
Buna seara!
Am încheiat o promisiune de vanzare care nu a fost autentificata la notar, insa vânzătorul s-a răzgândit și nu mai vinde imobilul din motive personale. Imobilul are 3 proprietari, insa promisiunea a fost incheiata cu unul din aceștia, ceilalți doi nefiind în localitate, insa exprimandu-si acordul telefonic. Am achitat un avans, am stabilit termenul la care ar trebui semnat contractul de vânzare și mi s-au predat cheile bunului.
Între timp, anunțând proprietarii am făcut lucrari de întreținere al imobilului si am terenului aferent.
Acum am aflat ca unul dintre cei trei nu dorește sa mai vândă, insa ceilalți doi vor sa vândă. Am stipulat în promisiunea de vanzare sa mi se restituie dublul avansului intr-o astfel de situație, insa as dori sa acționez in instanta pentru a putea primi imobilul având în vedere ca am făcut deja câteva investiții.
Cum pot proceda? Mulțam!
Buna ziua!
Tatal meu are un teren mostenit de la bunicul său pe care îl administrează de mai bine de 20 de ani. Terenul are o suprafață de 18.500 mp. Bunicul sau i-a făcut un act de proprietate la primarie pe vremea când tatăl meu era copil. Ulterior bunicul a murit și a apărut Legea 18 prin care au primit un titlu de proprietate unde sunt mentionati tatal tatălui meu și cei doi frati ai acestuia, ei neprezentand atunci acel act întocmit de bunicul tatălui meu la primarie prin care ii ceda nepotului sau tot terenul. Tatăl meu a plătit toate impozitele pe acel teren ( are chitanțele), l-a lucrat o buna perioada, iar acum este arendat. In prezent, o alta ruda dorește sa își revendice cota. Cum se poate proceda pentru a obține un drept de proprietate asupra terenului? Se poate invoca uzucapiunea? Care este procedura? Se poate face prin Oficiul de Cadastru sau doar prin instanta?
Bună seara!
Doresc să depun o cerere către instanță pentru a se constata reabilitarea de drept.
Deși au trecut mai bine de 5 ani, reabilitarea de drept nu a fost constatată din oficiu.
Doresc să știu dacă pot trimite prin poșta această cerere către instanța unde a fost judecată cauza? Există taxă de timbru, ce trebuie achitată, pentru acest tip de cereri?
Vă mulțumesc!
Buna seara! Acum 10 ani am incheiat un contract de intretinere cu o doamna care nu este ruda cu mine. In tot acest timp am renovat locuinta de care as fi beneficiat dupa decesul doamnei, am avut grija de dansa, oferindu-i sprijin moral si financiar, chiar mai mult decat era stipulat in contract. Fiind de buna credinta, nu am pastrat toate facturile si bonurile. Acum doamna a cerut incetarea contractului, invocand faptul ca nu am avut grija de ea, ba chiar ca as fi avut si un comportament agresiv, lucru total neadevarat. Exceptand timpul si munca fizica pe care am depus-o in tot acest timp, am investit foarte multi bani atat in renovarea locuintei cu toate anexele sale, cat si in intretinerea doamnei. Cum as putea proceda in aceasta situatie? Mentionez faptul ca doamna a facut acest demers intrucat a primit o oferta mai buna de la altcineva.
Partajul este obiectul dosarului. Reprezentare inseamna sa participi la fiecare proces si sa ii oferi clientului informatii, nu este asa? Pe cand, dansul nu a fost prezent nici macar la 20% din procese, iar atunci cand il sunam dupa proces, asta insemnand o data la 3-4 luni, discutam 2 minute si era foarte iritat. Ce reprezinta pentru dumneavoastra teapa? Eu am platit atat cat dansul a cerut. Ca si client, astept sa primesc informatii care sa ma faca sa inteleg de ce se tot amana si ce merge bine sau rau.
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:
Ce obiect are dosarul?
Eu cred ca nu trebuia sa va certați cu avocatul si sa il lăsați să își vadă de treabă.
Dupa 4 ani de reprezentare probabil ca este si nervos.Daca are 30 de clienti ca dvs...
Si-a luat mare țeapă probabil ca nu a gandit in ansamblu.
Buna seara! Am avut un contract cu un avocat intr-un proces, i-am achitat de la inceput toata suma pe care mi-a cerut-o, iar dansul a spus ca ma va reprezenta indiferent de perioada. Procesul este pe rol de 4 ani. S-a amanat de cele mai multe ori din pricina dansului. In decursul acestor 4 ani era foarte iritat cand ii ceream informatii, eu nelocuind in tara. La ultima discutie, i-am spus ca sunt nemultumita si ca niciodata nu discuta cu mine. El s-a revoltat si a spus ca renunta la dosar, m-a jignit si mi-a blocat nr. Cum trebuie sa procedez pentru ca nu as mai dori sa angajez alt avocat pentru ca mai trebuie doar ca expertii sa depuna expertiza pentru a se termina. As dori sa ii fac si o plangere pentru modul in care mi-a vorbit si pentru serviciile de slaba calitate. Trebuie sa depun eu ceva la dosar, daca dansul a renuntat la aparare? Va multumesc!
Bună seara! In urma partajului dintre mine și fostul soț, am dobândit amândoi, jumătate de casa, care s-a împărțit fizic, amândoi devenind proprietari pe partea lui de casa. Curtea, însă, a rămas comuna, având aceeași cale de acces. As dori sa știu dacă pot sa vand partea mea de casa, fără acordul fostului soț, deoarece el niciodata nu va fi de acord cu asta? Va mulțumesc!