avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate Cerasela 12

Activitate Cerasela 12

Bună ziua.. Cum pot afla dacă Fostul soț lucrează sau sta pe șomaj!? El spune ca nu sa angajat din martie și pana în prezent ca sta pe șomaj. Ma gândesc sa nu minta doar pentru a nu plati cât trebuie pensia alimentara la copil..
Am și eu o întrebare, pentru a mi se accepta concediu medical îmi trebuie o adeverința de indemnizație,. Înainte de am ma reangaja am stat acasă pe indemnizație creștere copil.. Acum îmi cere sa aduc aceasta adeverința din câte sa reiasă ca am primit indemnizația .. De unde o pot scoate? Unde trebuie sa merg și cât durează știe cineva? Mulțumesc frumos.
Discuție Vizita copil
Bună seara. Dacă programul de vizita stabilit este în prezenta mamei și un weekend da unul nu... Atunci ambiția tatălui de a veni când vrea cum se Tratează? Mereu aceleași discuții legate de drepturi egale, și supoziții ca el este cel frecat și luat în bătaie de joc dacă i am spus ca nu poate veni în intervalul dorit impus cu forța de el.. L am lăsat sa vina cand a vrut el și a putut și tot nu a fost bine, acum. Când într un an și câteva luni am refuzat o data vizita lui pe motivul ca aveam alt program cu copilul sunt acuzata în multe moduri ca ii refuz vizitele și îmi. Bat joc de el?.. Primul și a l treilea weekend pe luna asta cum se socotesc având în vedere ca duminica pica 1? Mulțumesc
Răspuns la discuția Despre suplimentul de inserție
Mulțumesc frumos. Deci pe 1 septembrie ar trebui deja sa încep munca. Iar pana atunci sa merg la fostul loc de muncă pentru a lua un act ca nu ma întorc înapoi la ei..
Bună ziua. As dori și eu dacă ma poate ajuta cineva cu un răspuns sigur.. Copilul meu pe data de 9×noiembrie face 2 ani... Din auzite știu ca dacă ma întorc mai devreme la munca pot primi cei 650 lei timp de un an supliment de inserție.. Întrebarea mea este dacă pot beneficia de el dacă ma angajez la un alt angajator și la program part Time nu full Time,.. Si când ar trebui sa ma întorc exact la munca... Nu știu unde sa merg ce acte sa depun... Si când sa le depun... Mulțumesc celor care îmi pot răspunde.
Sunt o mama divorțată cu un copil mic minor de 1 an și 8 luni. Custodia este la mine, program de vizita stabilit.. Tot timpul am ceartă cu tatăl copilului, scandal și amenințări, cum ca îmi i a copilul, cum ca ma distruge pe mine și pe familia mea, cum ca cu bani poate face orice etc.... Motivele sunt ca nu ii dau copilul sa plece cu el la țară, sau sa plece prin parc singur cu el, sau ca nu îl las sa ii o a moțul la copil.. Tot timpul stau în stres psihic pentru ca nu se controlează... Ma amenință încontinuu ca ma distruge și ca îmi va lua copilul...susține ca tot ce fac este doar ca să ii fac rău lui.. Nu ma interesează ca și a refăcut viata sau ca nu plătește pensia la copil, nu îmi pasa ce face, îl las sa vadă copilul când are timp liber el, și totuși eu sunt cea nebuna din punctul sau de vedere... Ma termina cu drepturi egale,drepturi egale la ce? Creștem împreună copilul? Suporta el cheltuieli? Știe el sa îngrijească de copil? Sta el nedormit? Alăptează el? Chiar nu pot avea liniște nici după divorț? Sa știe el tot ce fac eu? Adică vezi doamne copilul? Mi se pare absurd sa spun când plec în parc, la prieteni etc.... Ca de e copilul lui și trebuie sa știe el tot... Pumni în piept și doar mesaje cu ce face copilul, și 2 3 vizite scurte pe luna... Nu contribuie altfel la creșterea copilului, și totuși avem drepturi egale? Ce este de făcut?
Mulțumesc frumos pentru răspuns.

Am o întrebare. Pentru a beneficia de suplimentul de inserție trebuie sa ma reantorc la același loc de munca? Sau pot începe la alt angajator?