avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Activitate smeagull

Activitate smeagull

Răspuns la discuția sunt mostenitoare??
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi bine sa ne spuneti cand a murit tatal si cand exact a murit sora vitrega.
Teoretic sunteti mostenitoare legala (adica prin lege in caz ca nu exista un testament) pentru tatal dvs. (pe care il mosteniti impreuna cu sora si cu sotia tatalui).

Daca sora a murit fara sa aiba copii ei proprii si fara sa lase testament, teoretic o mosteniti si pe ea (veti imparti mostenirea cu mama ei).

Nu este necesar sa aveti alte acte decat certificatul de nastere in care figureaza tatal, dar problema mostenirilor nu este simpla si poate ar fi bine sa va cautati ajutor specializat.
Răspuns la discuția contractul colectiv de munca
Se poate introduce asa ceva, dar nu este necesar si nici util. Pentru ca sa aveti salariul inim este suficienta legea (codul muncii), nu este necesar sa introductei nimic in CCM.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Remarcabil ca ati revenit dupa atata timp sa ne spuneti cum s-a finalizat. Ma bucur ca ati reusit anularea / constatarea nulitatii. De acum sunteti mult mai experimentat (a) si sper ca veti consulta un avocet in demersurile viitoare, inainte de a incheia alte acte.

Va multumesc pentru ca ne-ati scris cum s-a terminat!
Am urmarit discutia cu deosebit interes.
Ineleg punctul de vedere ca suspendarea impiedica indisponibilizari viitoare.
Dar pare ca acest punct de vedere este contrazis de CPC:

Articolul 784 Efectul infiintarii popririi
(1) Din momentul comunicarii adresei de infiintare a popririi catre tertul poprit sunt indisponibilizate toate sumele si bunurile poprite. De la indisponibilizare si pana la achitarea integrala a obligatiilor prevazute in titlul executoriu, inclusiv pe perioada suspendarii urmaririi silite prin poprire, tertul poprit nu va face nicio alta plata sau alta operatiune care ar putea diminua bunurile indisponibilizate, daca legea nu prevede altfel.
(2) Cand se popresc sume cu scadente succesive, indisponibilizarea se intinde nu numai asupra sumelor ajunse la scadenta, ci si asupra celor exigibile in viitor.

Sunt tert poprit, exista o suspendare provizorie a executarii silite si vreau sa stiu ce am de facut.
Sumele potential a fi poprite izvorasc dintr-un contract commercial, cu executare succesiva, in care am plati ce vor fi scadente in viitor, dupa suspendarea executarii silite. In lumina 784 alin.1 si 2, eu consider ca si sumele viitoare sunt indisponibilizate.
E correct?
Daca da, indisponibilizarea se intampla la mine sau la executor?

Un alt dubiu pe care il am este acela ca eu ma consider tert in raport cu litigiul de suspendare / contestatie la executare, si respective consider ca hotararea de suspendare nu imi este opozabila.
In poprire eu ma supun indrumarilor date de executor. In opinia mea, n-are decat executorul sa ma instruiasca pentru suspendarea executarii. Daca o astfel de instructiune nu vine de la executor sau de la instant direct catre mine tert, consider ca nu ma priveste.
Gresesc? Daca da, pe ce temei?
Buna ziua

Cum va reveni la locul de munca dupa crestere copil o mama singura (care nu trebuie sa acorde luna tatalui), in asa fel incats a beneficieze de stimulant pana la 3 ani ai copilului?
Cu 60 de zile inainte de a face copilul 2 ani? Sau cu 30 de zile, respective va benefica ea de luna tatalui + stimulent?

Multumesc.
Răspuns la discuția pacaleala constatare amiabila
In ce sens a fost completata gresit amiabila?
Este legal cum a procedat angajatorul dvs. Chiar daca se refera la salariul pe ianuarie, poprirea se executa pentru orice sume restante exista in momentul in care poprirea a ajuns la angajator (se noteaza chiar ziua si ora), practice pentru orice plata.
Nu aveti cum sa amanati executarea ei, nici cu o zi, si nici cu 3 luni.
Buna ziua,

Intrebarea mea este teoretica, oarecum:
salariatul si angajatorul cad de accord ca o perioada mai lunga de timp (de ex. peste o luna) salariatul sa nu vina la lucru, adica sa fie invoit sau pontat ca invoit, si sa ia salariul,
aceasta periada lunga de invoire il va afecta pe salariat la o viitoare pensionare?
subliniez ca, desi invoit, va lua salariu si va plati contributii, doar pontajul este cel in care se vede "absenta".

Multumesc!
Tare as fi curioasa ce zice tatal daca fiul adult i se infatiseaza acum, doar ca sa se cunoasca ... Asta mi se pare mai important pentru tata si fiu si mai interesant pentru noi care dam sfaturi decat orice proces / litigiu de recunoastere ...
Dar tatal ce zice? Nu este posibil sa va intelegeti cu el sa va recunoasca fara proces?