avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Activitate enjoythesilence

Activitate enjoythesilence

stiti cumva la ce suma se poate ridica amenda? vorbim despre o amenda pentru fiecare declaratie sau se obisnuieste sa se amendeze pentru intreaga perioada sau cum?
Buna ziua,

Am ajuns, din pacate, atat din vina mea cat si din cauza imprejurarilor, intr-o situatie foarte complicata pentru care as aprecia daca mi-ati putea oferi un sfat.

Am infiintat in anul 2008, studenta fiind, un srl cu domeniul de activitate in publicitate. Din cauza instalarii crizei financiare firma nu a putut demara activitatea, iar aparitia impozitului forfetar m-a obligat sa o suspend. Firma nu a desfasurat niciodata activitate, contabilul, prieten de familie, ocupandu-se totusi sa depuna in continuare declaratiile. In anul 2009 contabilul a decedat, angajatii firmei lui m-au informat ca nu vor mai putea sa se ocupe de depunerea declaratiilor, m-au instruit ca sa o fac singura si pana in 2010 m-am ocupat eu de acest lucru. In anul 2010 au aparut niste modificari de care eu nu am stiut, am facut niste greseli in redactarea declaratiilor (pe 0 toate, intotdeauna) si nu am mai reusit sa le depun. Alti contabili pe care i-am rugat sa preia aceasta activitate mi-au spus ca nu imi pot lua bani pentru asta dar ca nu ar face-o nici pe gratis, cam asta era concluzia, asa ca din anul 2010 nu s-a mai ocupat nimeni de aceasta firma. Acum sunt intr-o situatie ingrata: doresc sa imi deschid un pfa pentru activitati fotografice, cel mai probabil am cazier fiscal pentru ca firma a fost declarata inactiva in martie 2013, nu gasesc un contabil sa vrea sa ma ajute cu depunerea declaratiilor din urma pe motiv ca este complicat si cei de la administratia financiara sector 4 unde firma are sediul nu sunt cooperanti, nu pot sa inchid firma daca nu fac asta, nu am alte venituri sau bunuri si automat nici posibilitati financiare sa pot plati amenzi mari si nu stiu cum sa rezolv "mortul din debara", firma asta care ma opreste din a imi incepe o alta activitate.

Aveti vreun sfat care sa ma ajute sa rezolv cat mai repede/usor/ieftin aceasta problema?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna seara,

Locuiesc intr-o casa nationalizata cu un numar de 4 apartamente. 2 apartamente sunt cumparate pe legea 112. Eu locuiesc, alaturi de parintii mei, intr-unul din acestea doua, parintii mei fiind proprietari. Inca un apartament este inchiriat prin ICRAL, iar cel de-al patrulea a fost incredintat de curand unei persoane printr-o "fisa de folosinta" de catre aceeasi institutie, sau fosta institutie. De acest apartament as fi fost interesata chiar eu. Casa este revendicata de o ruda indepartata a fostului proprietar, ruda care nu intruneste conditiile necesare pentru reatribuirea proprietatii. Intrebarile sunt cat de "legala" este repartizarea cu "fisa de folosinta" mai ales in conditiile in care casa este revendicata si care sunt sansele si pasii de urmat pentru a primi acest apartament in chirie (eventual cumparare)? In acest caz este valabil dreptul de preemitiune? Sunt tanara, necasatorita, absolventa de studii superioare, nu am detinut niciodata o casa in proprietate sau in chirie de la stat, tolerata in spatiu, spatiu ce are suprafata locuibila de 22mp.

Multumesc anticipat!
am un credit restant la o banca. nu sunt salariat si nici nu am vreun venit si nici un bun pe numele meu. am in schimb un cont deschis la o alta banca cu o suma apropiata de 1000 lei in el. pe acel cont mi-a fost facuta poprirea. nu stiu ce s-a intamplat cu banii insa nu am fost anuntat inainte, avertizat, etc. este corecta abordarea? daca nu in baza carei legi ma pot adresa bancii la care am contul si ce pot face? multumesc anticipat!
buna ziua! evident, am si eu o problema cu impozitul forfetar. am o firma infiintata in iunie 2008. firma nu a desfasurat niciodata activitate. odata cu aparitia impozitului forfetar am studiat atent problema si am decis sa suspend activitatea. intrucat sunt studenta si nu am nici un fel de venituri mi-a luat destul de mult timp sa fac rost si de cei 250 lei necesari suspendarii. in timpul acesta am verificat normele metodologice unde scrie ca "firmele ce isi vor suspenda activitatea dincolo de 1 mai nu vor plati impozit". astazi am aflat ca, de fapt, voi plati impozit pentru perioada aferenta de la 1 mai la depunerea cererii de suspendare. #-o nu stiu ce sa mai zic...inseamna ca nu stiu eu sa citesc corect. oricum, intrebarea mea este ce se poate intampla daca vreau in continuare sa suspend activitatea dar NU am, repet, nu am nu ca nu vreau sa platesc, impozitul forfetar aferent celor 2 luni de la intrarea in vigoare a legii? multumesc!
Răspuns la discuția schimbare sediu social
inca nu i s-a atribuit bunul. s-au stabilit doar cotele iar persoana in cauza nu stie de existenta vreunui act prin care sa se fi stabilit sediul. sotul ei nu o informa niciodata ci ascundea si chiar falsifica anumite acte si semnaturi (da, aici este o intreaga discutie complicata...)
buna ziua! problema este urmatoarea. o persoana a divortat de sotul ei obtinand 87% parte dintr-o casa care a fost trecuta ca sediu social al firmei sotului in timpul casniciei. intre timp sotul acesteia a trecut firma pe numele fratelui sau. ce poate persoana respectiva sa faca pt a obliga respectiva societate sa-si schimbe sediul social? va multumesc anticipat pt raspunsuri!
multumesc pt raspuns!
buna seara/dimineata. situatia care ma framanta de cateva zile incoace este urmatoarea. tatal meu decedat anul trecut inaintase in timpul vietii mai multe cereri de retrocedare a unor terenuri care au apartinut bunicului sau intr-o comuna din judetul dambovita. dupa moartea tatalui meu mi s-au retrocedat suspect de repede 2 terenuri, unul de 0.8ha si unul de 8ha. terenul mai mic se afla in zona in care ceruse tatal meu dar cel mai mare este la vreo 20km de comuna, mai aproape de pitesti decat de bucuresti. in momentul in care am primit terenul mai mic am cerut sa il vad, stiind ca am dreptul de a-l refuza. mi s-a zis ca trebuie sa mearga cineva cu mine si nu are cine dar ca totul este in regula si nu am de ce sa nu-l accept. la primirea celui de-al doilea teren am refuzat din nou sa il primesc fiind prea departe de locul in care familia mea a avut initial proprietati. domnul inginer de la primaria comunei respective mi-a zis ca nu are cum sa-mi dea in alta parte insa ca pot incerca sa il schimb dar trebuie sa-l primesc mai intai, caci asa este legea si apoi sa fac cerere de schimbare. intre timp altcineva de la primarie mi-a dat de gandit, vazand actul de proprietate pe terenul de 0,8ha si zicand "ah, pai n-aveti ce sa faceti cu asta". se pare ca terenul nu este nici macar arabil ci se afla langa un rau, iar solul este nepotrivit pt orice fel de cultura sau constructie. ce pot face eu in legatura cu cei de la primarie care refuza sa-mi arate un plan zonal, refuza sa-mi dea coordonatele terenurilor si imi pun actele de proprietate in brate fara sa-mi dea dreptul de a refuza terenurile retrocedate in alte zone decat in cele in care am avut initial proprietati?
multumesc pentru raspunsurile dvs! nu, tatal meu nu si-a dat acordul si nu, respectivul nu are autorizatie de extindere. constructia este deja terminata deci situatia de care imi spuneti dvs in care el nu ar sista constructia si astfel ar fi considerat constructor de rea credinta nu se mai aplica in cazul meu. nu concep sa ma despagubeasca cu valoarea terenului pe care a construit si el sa-si pastreze constructia. asta ar insemna ca terenul meu nu mai are deschidere caci el a construit exact la strada, exact pe latul terenului meu, astfel incat acel teren este inutilizabil. in concluzie dvs ma sfatuiti chiar daca nu am inca acte de proprietate ci doar succesiunea deschisa, sa-l notific pe nesimtit.