avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate Viorica Babita

Activitate Viorica Babita

Răspuns la discuția cum se calculeaza dobanda?
Dobanda legala comerciala, conform OG 9/2000, se calculeaza dupa urmatoarea formula:

Suma pt care se calculeaza X Dobanda %/an
______________________________________ X Nr. zile intarziere
365(366)
Răspuns la discuția Comert la distanta
Buna ziua,

Cunosc modul in care sunt trimise astfel de colete. Intrucat ele sunt trimise ca si corespondenta simpla, vanzatorul trebuie sa faca dovada ca ati primit coletele. Asadar, cred ca ar trebui sa ii notificati, pentru inceput, prin scrisoare cu confirmare de primire, ca nu ati primit niciunul din colete, nici pe cel comandat, nici altele ulterioare, colete care de altfel nici nu au fost comandate, si ca din punctul dvs de vedere nu le datorati nimic. In cazul in care vor merge mai departe cu alte notificari sau va vor da in judecata, puteti sa fiti linistit: vanzatorul trebuie sa faca dovada ca a trimis coletele si ca dvs le-ati primit. Asta pentru cele comandate. Pentru cele necomandate, nu aveati de unde sa stiti ca vor fi trimise si, deoarece nu le-ati primit nici pe primele, nu aveati de unde sa stiti ca ar fi trebuit sa le refuzati in mod expres. Asadar, sa dovedeasca vanzatorul ca dvs ati semnat de primire vreun colet.
In cazul in care ei vor trimite notificari, fara sa va dea in judecata, aveti posibilitatea sa le ignorati sau sa ii dati dvs in judecata pentru comert agresiv si abuziv.
Răspuns la discuția probleme incasare pret
Actiunea introdusa in instanta pentru constatarea finalizarii lucrarii, inainte de notificarea directa a beneficiarului, prin notificare sub semnatura privata sau prin executor judecatoresc, mai mult ca sigur ca va fi considerata de instanta drept prematur introdusa, si pe cale de consecinta va fi respinsa.
Asadar, urmati sfaturile colegilor de mai sus si trimiteti o notificare scrisa beneficiarului, in care sa il anuntati ca lucrarea e finalizata, ca daca nu se va prezenta in termen de cateva zile ( spuneti un termen exact pe placul dvs.) sa receptioneze marfa, dvs. veti considera ca sunteti in drept sa emiteti factura fiscala pe care trebuie sa o achite si sa depozitati utilajul pe cheltuiala lui.
Notificarea va trebui sa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire sau sa o depuneti prin registratura beneficiarului, si sa luati un nr. de inregistrare de la beneficiar cu aplicarea stampilei rotunde a beneficiarului ( asta daca beneficiarul este o persoana juridica).
In cazul in care beneficiarul nu da curs invitatiei dvs de a se prezenta la termenul prevazut pentru receptionarea utilajului, abia apoi puteti sa emiteti factura, sa depozitati utilajul si sa introduceti actiunea in instanta in vederea obligarii beneficiarului la preluarea utilajului si achitarea pretului.
Răspuns la discuția suspendarea contractului de munca
In cazul demisiei ati scris in CIM ca e obligatoriu termenul de preaviz? Deoarece termenul de preaviz in cazul demisiei este obligatoriu numai daca angajatorul doreste asta. Angajatorul poate renunta sa impuna salariatului respectarea termenului de preaviz. Daca el insista sa plece prin demisie peste 20 zile, si dvs vreti sa scapati mai repede de el, convocati-l la o cercetare disciplinara si puneti-l sa raspunda la intrebari de genul: de ce nu a actualizat software-ul? de ce nu a executat ordinele directe (discutiile telefonice pe care le-ati amintit, cu atat mai mult cu cat aveti martor secretara)? de ce nu si-a indeplinit atributiile de servici, in sensul ca nu a adus nicio oferta sau nu a incheiat niciun contract, sau nu a adus niciun posibil client firmei)? De ce nu respecta programul de lucru (daca e cazul)? Verificati factura detaliata de telefon, convorbirile lui, sunati pe cei cu care a vorbit si aflati daca l-a folosit in interes de servici sau personal, si imputati-i ultima situatie. Se vede ca nu sunteti un dur, din moment ce va rasuceste un simplu angajat. Luati-va un jurist dur si veti fi ferit de astfel de situatii.
Incheierea judecatoreasca confirma vreun plan de reorganizare judiciara sau deschide procedura insolventei? Administratorul judiciar numit de instanta prin hotarare judecatoreasca are atributii de supraveghere sau de control asupra societatii dvs? In cazul in care instanta judecatoreasca a confirmat planul de reorganizare si a decis ca administratorul judiciar sa supravegheze activitatea societatii, activitatea societatii este condusa, intr-adevar de un administrator special numit prin hotarare AGA, administrator care poate fi ori o persoana fizica : ex. presedintele CA, ori o persoana juridica. Insa numirea administratorului special nu este imperativa. Daca AGA hotaraste ca activitatea societatii sa fie condusa in continuare de catre CA, atunci CA va avea atributii de reprezentare a societatii in continuare sub supravegherea administratorului judiciar. In cazul in care administratorul judiciar preia controlul, prin hotarare judecatoreasca asupra activitatii societatii, atunci este clar ca activitatea CA se suspenda. Insa daca administratorul judiciar considera poate delega CA-ului o parte din responsabilitatile sale, in limitele prevazute de legea 85/2006.
Buna ziua,

Si eu sunt utilizator ZAPP. Si pot sa spun ca nu exista dedesubturi pertinente ale contractului. Mai putin faza cu taxa suplimentara pentru incetarea contractului inainte de termen. Insa acest gen de clauza este o clauza abuziva. Daca ti-au emis o factura in plus, poti sa ii dai in judecata pentru nerespectarea obligatiilor lor contractuale. Parerea mea este sa nu platesti factura, in cazul in care o platesti se considera acord tacit pentru prelungirea contractului. Sunt, intr-adevar, profitori si incearca orice, chiar, in afara legii, pentru a te obliga sa ramai in reteaua lor. Insa, cred ca nimeni nu a avut curajul pana acum sa ii dea in judecata. Eu am nevoie sa raman la ei, pentru ca, una peste alta, au cele mai mici tarife si cea mai buna oferta de telefonie mobila de pe piata romaneasca. Mai ma ratoiesc la ei cand ma suna, mai castig cate ceva in plus ca sa compensez dezavantajele de a fi in reteaua lor. Asa ca, da-i in judecata. Eu cred ca o sa castigi.
Daca societatea doreste reorganizarea judiciara a activitatii atunci trebuie sa ceara intrarea in insolventa voluntara instantei judecatoresti competente. Instanta poate dispune intrarea in insolventa, numeste un administrator judiciar care poate supraveghea sau poate prelua conducerea in tot a societatii, dupa caz. Acesta convoaca AGA si propune un buget de venituri si cheltuieli, functie de reorganizare. Planul de reorganizare il poate propune orice parte interesata. La dosarul cauzei vor fi notificati toti creditorii societatii care vor avea un anumit termen sa se inscrie in Tabelul creditorilor. Administratorul judiciar poate desface orice contract de munca (pana la limita concedierii colective) doar cu respectarea termenului de preaviz, in temeiul art 60 alin 2 Codul Muncii coroborat cu art 20 lit j din legea 85/2006.
Intr-adevar nu mai aveti dreptul la concediul de crestere copil platit decat in cazul in care dovediti cu certificat medical ca acesta are un handicap. Dar puteti beneficia de concediu fara plata, fara sa depinda de acceptul angajatorului. Faceti o "cerere" de prelungire angajatorului, care nu poate decat sa accepte pentru ca e dreptul dvs prevazut in mai multe acte normative. Dar mai aveti si posibilitatea ca la reincadrarea in munca, pana la implinirea a 6 ani de catre copil, sa vi se reduca programul la jumatate, considerandu-se la calculul vechimii in munca timp lucrat cu norma intreaga, daca copilul nu beneficiaza de cresa sau camin. Acesta este tot un drept al dvs ca mamica, prevazut de CCMN, pe care trebuie sa il aduceti la cunostiinta angajatorului si sa solicitati sa se conformeze prevederilor legale.
Răspuns la discuția Termen inregistrare act aditional
Cel mult societatea poate fi amendata de Inspectoratul Teritorial de Munca pentru depasirea termenului legal de inregistrare. Actul aditional este perfect valabil de la semnarea lui, chiar daca a fost inregistrat mai tarziu.
Răspuns la discuția buna ziua
ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR
CONSILIUL DE ADMINISTRATIE
DIRECTORUL GENERAL - DIRECTOR EXECUTIV
Asa arata partea de sus a organigramei unei SA.