avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Activitate doriz

Activitate doriz

Buna ziua! Doresc sa vand un apartament cu credit ipotecar. Cumparatorul are un avans de 39% din valoarea apartamentului. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat in acest sens. Va multumesc!
Buna ziua! Am un loc de parcare pe numele sotului. Intre timp el a decedat. Cum procedez sa trec locul pe numele meu? mentionez ca masina, in urma succesiunii si a partajului este pe numele meu.
Buna seara! Va rog sa imi explicati. Sotul meu a decedat si in urma succesiunii si a partajului imi revine un autoturism care are B8. Dupa ce o voi inmatricula voi porni de la B0?
Discuție ajutor de deces
Daca sotul meu a lucrat la cfr si a decedat,ajutorul de deces il primesc de la cfr sau de la casa de pensii?
Discuție pensie de urmas
Va rog sa-mi spuneti, daca sotul meu a decedat si nu era pensionar ci salariat, eu primesc pensie de urmas timp de 6 luni dat fiind ca sunt casnica?
Discuție rca
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Vineri seara in parcarea din fata blocului am dat cu spatele si am atins masina vecinului meu . I-am indoit numarul,s-a crapat suportul numarului si o fina zgarietura deasupra numerului.Domnul are un hundai ix35 si spune ca daca incheiem conventia amiabila el o repara la alianz tiriac,ca o sa schimbe toata bara din fata care se comanda din coreea si care e foarte scumpa.iar eu voi plati RCAul in anii urmatori f mult,cat timp voi avea masina. A doua varianta,spune dansul, ar fi sa o retuseze dansul intr-un service iar eu sa achit schimbarea numarului si retusul in service, care spune dansul ar fi in jur de 1000-2000 lei.Tin sa va specific ca am masina din 2008 si am B8, deci fara daune.Deci daca completez formularul il inmanez in 24 ore,adica pana sambata seara?Si voi avea o penalizare la polita viitoare de 20%, timp de un an, sau e cum spune domnul, ca voi plati RCAul f mult, timp de multi ani?Adica voi trece la B6 bonus?Va multumesc!
Răspuns la discuția bun comun
Atunci va rog sa-mi explicati de ce notarul le-a explicat ca nu se poate deoarece pe actul de vanzare cumparare figureaza doar un cont bancar din care s-a retras valoarea apartamentului? Si se poate face dupa casatorie conventie matrimoniala de comunitate cu clauza de preciput. Si ca sa va raspund la adoua intrebare. Da, persoana care a achitat doreste sa fie apartamentul pe numele ambelor persoane. Va multumesc pentru bunavointa si promptitudine!
Discuție bun comun
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Daca doi tineti, necasatoriti, cumpara un apartament nou de la un dezvoltator imobiliar iar apartamentul este platit integral numai de unul dintre ei, la incheirea contractului de vanzare cumparare apartamentul poate fi trecut pe numele ambelor persoane. Si daca da, cum? Va multumesc!
Răspuns la discuția proprietate
atunci explicati-mi va rog de ce dezvoltatorul imobiliar a spus ca contractul de vanzare nu poate fi facut pe numele ambelor persoane deoarece contul bancar de unde s-a achitat apartamentul este numai pe un nume?
Discuție proprietate
Se poate cumpara un apartament pe numele a doua persoane daca acel apartament este platit de o singura persoana? Mentionez ca nu exista gr de rudenie si nici nu sunt casatorite cele doua persoane.