De la asistenta sociala din cadrul primariei am aflat ca angajarea de insotitor este platita pentru un program de 8ore/zi. Deci in afara acestui timp de lucru insotitorul poate lucra si in alta parte.
Am inaintat BRD o cerere in care cer lamuriri privind modul cum BRD stabileste procentul de dobanda introdus in calculul contractului meu de credit in RON.
Am primit acest raspuns:
BRD isi rezerva dreptul de a indexa procentul de dobanda in functie de costurile resurselor sale (potrivit contractului de credit).
Credeti ca poate fi denuntat ca o clauza abuziva? Pot reclama acest fapt la Protectia consumatorului sau alt demers pentru a obtine : o scadere a procentului de dobanda (acum 18,5%)
Buna ziua,
Fetita mea la varsta de 14 ani (acum 1 an) a fost accidentata pe trecerea de pietoni de un conducator auto care (asa cum s-a stabilit si de politie si de expertiza ceruta de acesta) nu a respectat regulile de circulatie (neacordare de prioritate) si mai mult cu alcoolemie de 0,4% in sange. Am obtinut certificat medico-legal de 7-8zile spitalizare si inca unul de 14-16 zile (ca urmare-a unei internari la sectia recuperare) .Cel de-al doilea certificat a fost contestat de sofer si a fost admisa aceasta contestatie - ramanand pentru politie suficient 7-8 zile medicale ( deci primul certificat). S-a dat astfel : scoaterea de sub urmarire penala.
Va rog sa imi aratati ce model de cerere de actiune trebuie sa fac pentru daunele morale suferite de fiica mea. Eu cred ca daca nu fac acest lucru , acest sofer care de altfel nu a fost sanctionat contraventional si nu a avut nici macar carnetul suspendat : va recidiva (bautura bat-o vina) .
Se plateste taxa de timbru pentru aceasta actiune la valoare ?
Va multumesc .
Doar ca eu sunt reclamantul si am inteles ca pot cere in primul rand scutirea de la plata taxelor judiciare de timbru si in subsidiar reducere sau esalonare. Va rog daca aveti pentru mine ca reclamant un model de cerere .
Buna ziua
Doresc sa depun o cerere privind obtinerea unei scutiri sau macar o esalonare sau o alta faciitate privind plata unei taxe de timbru. Nu stiu ce acte trebuie depuse pentru a obtine acestea avand in vedere ca nici eu si nici sotia nu avem venituri si avem un copil minor la gimnaziu si altul la facultate (cu plata). Nu avem masina decat locuinta pe numele nostru.
Va rog : macar un model de a face aceasta cerere . Speta pentru care doresc acesta facilitate este pentru recuperarea unei mari sume de bani de la cineva caruia i-am dat si nu ii mai da inapoi. - va multumesc anticipat.
Buna ziua
Am o firma care a carei activitate am suspendat-o . Firma are inregistrate la Directia de Impozite si Taxe locale trei mijloace de transport .
Intrucat nu are activitate si nici angajati , este posibil sa nu se mai plateasca impozitul aferent mijloacelor de transport ale firmei ? Cum s-ar putea face acest lucru ?
Buna ziua cu urmatoarea situatie:
In anul 2003-2004 prin Autorizatie de Demolare - am demolat vechea cladire - si cu Autorizatie de Constructie - am ridicat un nou imobil P+1+M care am reusit in anul 2004 sa ajunga "la rosu" doar ca are geamuri si acoperis. Am sistam toate lucrarile de construire (lipsa banilor) si nu am mai solicitat prelungirea Autorizatiei celei vechi si nici o alta pana in prezent . In anul 2004 am intabulat la Cartea Funciara planurile imobilului . Imobilul nu este nici in prezent locuit de mine (am o alta locuinta) si nici finalizat. In aceste zile au venit in "control" de la impozite si taxe sa verifice acest imobil si sa ma cheme cu actele care le am - cred ca vor sa ma impuna la plata unui impozit aferent acestei constructii - care nu este decat inceputa si nefinalizata (din prisma mea de vedere).
Eu la Impozite si taxe cred (sigur) ca platesc impozit la (nivelul) vechiul imobil .
Am mai auzit ca ar trebui sa obtin de la Primarie sau sa dau o declaratie : cat la % este finalizat imobilul . Consider ca atata timp cat nu este gata (ca imobil de locuit) nu este finalizata .
Cum trebuie sa abordez aceasta situatie ?
Inceput de proba scrisa am . Cu martorii as fi dorit sa nu ii chem la audieri si consider ca recunoastrea debitorului in inregistrarile audio cat si video ar implini acestea marturii chiar si interogatoriu debitorului - care este foarte posibil sa nu vina sau daca vine poate sa nu recunoasca si atunci sigur (asa o vad eu) pus in inregistrarilor , instanta sa priveasca debitorul ca este de rea credinta . Chiar debitorul citind ca exista inregistrari cu el , in care recunoaste debitul - poate va recunoaste ( si iar nu mai este nevoie de martori) .
Pot sa fac astfel ?
Intervin si eu cu aceeasi intrebare privitor la folosirea probele audio :
Se pot folosi probele audio sau probele video intr-un proces care as dorii sa-l deschid impotriva unui debitor ?
Din acestea reiese faptul ca a primit banii de la mine .
Aceste probe ar acoperi eventuala lipsa a martorilor ?
Aceste probe ar fii indestulatoare pentru instanta in cazul cand chemat la interogatoriu debitorul nu ar veni ?
In ce moment pot cere aceste probe : chiar in cererea de chemarea in judecata ?
Am deschis actiune de anulare contract vanzare-cumparare impotriva unui debitor care in ziua de a se da decizia Tribunalului (fondul pierdut de mine) privintor la instituirea sechestrului asigurator asupra bunului mobil (altceva nu mai are si nici venituri) , il vinde mamei lui. Trebuie probabil sa demonstrez ca vanzarea s-a facut cu rea credinta - atat el vanzator cat si mama lui ca cumparator . Ce anume pot invoca pentru aceasta ?