avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Activitate alyana

Activitate alyana

Sint intelegator, insa am vorbit cu pagubitul si mi-a spus din start ca nu are bani. Am fost pagubit de multe ori (furat sau luat teapa) din cauza faptului ca sint intelegator, asa ca nu mai accept compromisuri. In afara de dauna pe care sper sa o rezolv prin casco, mai sunt si alte consecinte, financiare desigur, pe care eu nu doresc sa le suport, din omenie, pentru un nemernic care a plonjat cu scuterul in masina mea avind 1,12 alcoolemie... Eu platesc casco pentru daunele care mi le produc eu sau autori necunoscuti, nu sa platesc pentru distractia unui inconstient. Apropo! Desi pentru alcoolemia din singe ar trebui intocmit dosar penal, politistul a spus ca respectivul nu are calitatea de participant la trafic, scuterul nefiind autovehicul, deci nu se incadreaza la conducator de autovehicul. Atunci... de ce mai acordam prioritate scuteristilor? De ce sintem sanctionati daca lovim un scuterist???

Revenind la casco, ce intelegere sa am fata de acest om la anul, cind voi reinnoi polita de asigurare si nu pot beneficia de reducere 20% pentru ca am avut daune? Platesc pentru distractia nemernicului? platesc! Probabil aveti idee la cit ajunge o polita casco pentru un autovehicul nou. Daca nu, va spun eu. Pentru o masina de 10.000 euro polita casco ajunge la 1000 euro pentru casco full. Deci....
Politia a venit la fata locului, a identificat cond. scuterului, a efectuat masuratori, fotografii etc., mi-a inmanat o copie a PV de contraventie plus autorizatia de
reparatie.

Scuterul nu era inregistrat, nu avea nic asigurare RCA, doar eu am CASCO la masina, dupa cum spuneam la inceput, fiind noua.

Ideea mea era urmatoarea: dauna o repar pe casco, dar chletuielile auxiliare ce nu sunt acoperite de casco sa fie suportate de catre vinovat: transportul in alta localitate, alte cheltuieli, zilele libere pe care trebuie sa mi le iau sa rezolv problema (asta sigur imi va afecta venitul) si altele... Eu depun plangere impotriva lui pentru distrugere, si, daca persoana coopereaza si plateste tot ce este de platit, imi retrag plangerea si ne vedem fiecare de treaba.

Acesta este motivul pentru care doresc sa depun plangerea. Multumesc.
Bun gasit,

Autoturismul meu (nou...), parcat pe trotuat in fata blocului, a fost lovit de un scuterist mort de beat (1,12 alcoolemie), producand avarii serioase - bara protectie, aripa, parbriz spart etc.

As putea sa depun o plangere penala pe numele scutersitului pentru distrugere de bunuri? Multumesc.
Multumesc tuturor pentru sfaturi.

Administratorului i s-au acordat drepturile banesti pentru CO neefectuat, insa asupra celorlalte doleante nu a primit aviz favorabil. In prima faza o sa ii spunem ca neconcordanta intre data depunerii cererii (09 aprilie) si data intocmirii acesteia (02 aprilie), in conditiile in care contractul a incetat pe 05 aprilie, ne determina sa nu luam in considerare solicitarile sale. Dupa aia, mai vedem, ne mai documentam.

Multumiri.
Buna ziua, doresc sa va supun atentiei urmatoarea speta:

Asociatia de proprietari a angajat, in luna ian.2009 un administrator, in functia de administrator-casier, cu contract de munca pe perioada de 3 luni, acest contract expirand pe 5 aprilie 2009.

Pe 9 aprilie (ieri), adm. vine cu o cerere - atentie - intocmita cu data de 02.04.2009, prin care solicita urmatoarele:
1. Efectuarea si plata anticipata a perioadei de preaviz de 20 zile lucratoare.
2.Plata sporului de vechime de 25% din salariul pentru perioada lucrata, conf. contractului colectiv de munca la nivel national.
3.Acordarea deducerii de personal pentru 3 persoane pe care le are in intretinere (sotia, un copil major de 24 ani, un nepot de 3 ani)
4.Plata unui spor de 50% din salariu pentru exercitarea unei alte functii - spune adm - cea de casier, conform art. 41 alin 3 lit.f din CCM.
5. Efectuarea si plata zilelor de CO care se cuvin pentru perioada lucrata.

Acestea sunt pretentiile.

Analizand aceasta cerere, am observat ca data depunerii este 09 aprilie, desi este intocmita cu data de 02. apr. Ne-am gandit ca prin acest siretlic, fostul admin incearca sa sugereze, in cazul unui eventual proces, ca a depus cererea inainte de incetarea contractului.

Trebuie sa mai spun ca, salariul adminului a fost negociat, si si-a primit salariul confrom contractului.

Putem noi, comitetul executiv, sa ii raspundem ca cererea sa nu poate fi solutionata deoarece nu mai este angajatul asociatiei?

Ce imi recomandati? Multumesc
Multumesc, este clar acum. Data de la care curge acest termen de 5 ani este data savarsirii / constatarii faptei de catre organul de politie sau o alta data (de exemplu, data inceperii urmaririi penale)?

Speta este urmatoarea: un tip vine din strainatate, in concediu, cu masina personala condusa de cineva care are permis de conducere. Ajuns acasa, il mananca undeva si isi conduce singur masina, fara a detine permis. Il opreste politia pentru depasirea vitezei. El declara ca nu are actele la el si isi da datele verbal. Agentul ii aplica o amenda contraventionala, pe care tipul o plateste. A doua zi se urca in masina si pleaca din tara.

La cateva zile, agentul care a aplicat amenda, dupa verificari (pe care nu le+a facut atunci cind l-a oprit) descopera ca tipul nu detinea permis. De atunci il cauta intr-una, sa ii aplice o amenda penala si sa finalizeze dosarul.
Buna,

Dupa cat timp se prescrie fapta de a conduce un autovehicul neavand permis de conducere? Infractiunea a fost constatata in septembrie 2007. Multumesc.
Bun gasit.
Va propun atentiei urmatoarea speta.
Societatea de apa din localitate a pus un afis la intrarea in scara prin care anunta proprietarii scarii respective ca, din cauza datoriilor pe care le-a acumulat asociatia de proprietari fata de aceasta societate, sisteaza furnizarea apei.

Eu, ca multi alti proprietari suntem la zi cu plata apei. Ce pot intreprinde eu pentru a nu ramane fara apa din cauza unor proprietari rau-platnici? In legea asociatiilor de proprietari 230/2007 la art. 28 alin. 2 scrie ca "Pentru recuperarea debitelor cu privire la serviciile publice de utilităţi, furnizorul serviciului va acţiona împotriva proprietarilor restanţieri".

Mai exista si alte prevederi care ne protejeaza pe noi, platitorii la zi, impotriva unor astfel de abuzuri din partea societatilor furnizoare de servicii? Multumesc.
Buna ziua.

Recent am indepartat cu forta (AG extraordinara) conducerea asociatiei. Fostul admin refuza sa predea o parte din documentele de evidenta, iar altele nu sint de gasit.

Din analiza documentelor disponibile, reies lipsuri financiare pe care vechiul admin nu le poate justifica. De asemenea, AP a acumulat datorii catre furnizorii de servicii, pe perioada mandatului acestora, de aproximativ 2 miliarde lei vechi.

Ce putem face sa ii tragem la raspundere pe cei vinovati? Adminul ar putea fi cercetat penal pentru gestiune frauduloasa? Cenzorii care aveau obligatia sa verifice situatia financiara pot fi trasi la raspundere? Multumes.
Buna ziua.
Un proprietar de ap. duplex situat pe etajele 3 si 4 (bloc cu 4 etaje) doreste sa il imparta in doua apartamente distincte.
Eu locuiesc la et. 4 si acel proprietar intentioneaza sa sparga un perete situat pe casa scarii, la cca. 2 m de usa mea, pentru a amplasa o usa de acces in apartamentul de la et. 4.

Banuiesc ca pentru toate astea are nevoie de certificat de urbanism, avize (contorul meu de gaz este chiar in locul unde tipul vrea sa isi puna usa, instalatia electrica la fel) de la un structurist autorizat, gaz, electrica, telefoane, etc si, nu in ultimul rand, sa instiinteze (sau sa obtina acordul) asociatiei de proprietari, asa cum prevede art. 13 din L230 si HG 1588.

Eu, ca proprietar direct afectat de aceste modificari pe care vecinul vrea sa le faca, nu ar trebui sa imi dau consimtamantul ? Multumesc.