Dacă nu îi dați acordul pentru plecare, vă poate acționa în judecată pentru suplinirea consimțământului dvs. Dacă se întâmplă asta va trebui să vă apărați și să invocați că nu este în interesul superior al copilului să călătorească în străinătate, invocând motivle pe care le considerați întemeiate. Dacă reține copilul în străinătate, fapta se încadrează la răpire internațională de copii.
Alina Șimon a scris:
Bună ziua , !
Eu am divorțat anul aceasta cu comun acord , am un băiețel de 7 ani , tatăl copilul este plecat de 6 ani în Uk , are dreptul de vizita la copilul, copilul stă la mine și rămâne la mine , tatăl și refăcut viața cu alta femeie , Acum tatăl copilul vrea in vacanță în Uk 2 săptămâni, mie este frică dacă nu îmi aduce înapoi chiar dacă i dau semnat doar pentru 2 săptămâni și să îmi aducă înapoi copilului în România , dar mie este frică dacă nu îmi aduce înapoi ce se va întâmpla ? Însă tatăl copilul mi a zis de multe ori și mă șantajează pe mine să i dau copilul și să rămâne la el și la cine vrea să îmi aducă vacanța cum a fi invers dar noi am divorțat si ne am hotărât amândoi ca copilul rămâne la mine , acum îmi vrea copilul mă obliga să i dau și îl șantajează și pe copilul ca să uită de mine și să meargă la tatăl lui le am auzit când vorbea pe cameră pe wasttap și vorbea amândoi vorbea mereu să convingă pe copilul să meargă la el pe viață eu nu vreau să îl dau , eu l-am crescut aici în România a stat în casa mea a stat copilul , tatăl copilul vine o dată la 6 luni și 1 ani să îl vadă pe copilul , ne a dat pensia alimentară, dar și trimitea luna , acuma i trimitea și o dată pe 2 luni vă rog frumos să-mi spuneți ce să fac mi e frică dacă nu îmi aduce înapoi , există să răpire internațional și să îmi aduce înapoi poliția și judecător să mă ajută să îmi aducă înapoi ? Mulțumesc ! Și scuzați limbajul !