avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian ALBU

Activitate Adrian ALBU

Răspuns la discuția Renuntare proces
Se poate renunța la judecată oricând. Trebuie să o faceți personal în fața instanței sau printr-o declarațieautentificată.
Răspuns la discuția Cerere judecare in lipsa pe email
O puteți trimit scanată la judecătorie, Trimiteți cererea prin rejust.ro. Aveți link mai jos.
[ link extern ] /?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie consimțământul tatălui copilului, dat în formă autentică.
Dacă nu îi dați acordul pentru plecare, vă poate acționa în judecată pentru suplinirea consimțământului dvs. Dacă se întâmplă asta va trebui să vă apărați și să invocați că nu este în interesul superior al copilului să călătorească în străinătate, invocând motivle pe care le considerați întemeiate. Dacă reține copilul în străinătate, fapta se încadrează la răpire internațională de copii.

Alina Șimon a scris:

Bună ziua , !
Eu am divorțat anul aceasta cu comun acord , am un băiețel de 7 ani , tatăl copilul este plecat de 6 ani în Uk , are dreptul de vizita la copilul, copilul stă la mine și rămâne la mine , tatăl și refăcut viața cu alta femeie , Acum tatăl copilul vrea in vacanță în Uk 2 săptămâni, mie este frică dacă nu îmi aduce înapoi chiar dacă i dau semnat doar pentru 2 săptămâni și să îmi aducă înapoi copilului în România , dar mie este frică dacă nu îmi aduce înapoi ce se va întâmpla ? Însă tatăl copilul mi a zis de multe ori și mă șantajează pe mine să i dau copilul și să rămâne la el și la cine vrea să îmi aducă vacanța cum a fi invers dar noi am divorțat si ne am hotărât amândoi ca copilul rămâne la mine , acum îmi vrea copilul mă obliga să i dau și îl șantajează și pe copilul ca să uită de mine și să meargă la tatăl lui le am auzit când vorbea pe cameră pe wasttap și vorbea amândoi vorbea mereu să convingă pe copilul să meargă la el pe viață eu nu vreau să îl dau , eu l-am crescut aici în România a stat în casa mea a stat copilul , tatăl copilul vine o dată la 6 luni și 1 ani să îl vadă pe copilul , ne a dat pensia alimentară, dar și trimitea luna , acuma i trimitea și o dată pe 2 luni vă rog frumos să-mi spuneți ce să fac mi e frică dacă nu îmi aduce înapoi , există să răpire internațional și să îmi aduce înapoi poliția și judecător să mă ajută să îmi aducă înapoi ? Mulțumesc ! Și scuzați limbajul !

De regulă, se cere un acord pentru ieșirea cu copiii din țara în care vă aflați.
Trebuie să vorbiți cu tatăl copiilor pentru a decide asupra unei eventuale acțiuni în instanță cu privire la locuința copiilor și dacă ste cazul și cu privre la autoritatea păritească.
S-au soluționat aceste excepții, respectiv netimbrarea și lipsa calității procesuale pasive.
În ce privește netimbrarea, instanța a dispus timbrarea cererii, iar partea obligată nu a dat curs dispoziției instanței, astfel că s-a dispus anularea cererii netimbrate. Cât privește excepția lipsei calității procesuale pasive, instanța a considerat că pârâta nu poate sta în judecată în calitate de pârâtă.
Calitatea procesuală rezultă din identitatea dintre părţi şi subiectele raportului juridic litigios, astfel cum acesta este dedus judecăţii. Existenţa sau inexistenţa drepturilor şi a obligaţiilor afirmate constituie o chestiune de fond.
Altfel spus, nu față de pârâtă poate reclamanta să afirme drepturile și obligațiile cerute în instanță.
Trebuie să depună o cerere la Primăria din raza domiciliului, prin care să solicite încadrarea în grad de handicap și eleberarea certificatului.Cererea va fi însoțită de Anexa 5 (scrisoarea medicală de la medicul de familie) și actele medicale.
Este bine wsă depuneți întâmpinarea în termenul menționat de către instanța de judecată.
Dacî aveți motive întemeiate pentru care ați depășit termenul de formulare a întâmpinării, puteți depune întâmpinarea în 15 zile de la data la care ați aflat despre cererea de chemare în judecată, cerând instanțai repunerea în termen, cf art. 186 cod proc. civilă.