avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Activitate Misha12

Activitate Misha12

Discuție Apometru
Din 2021 numai am apometru la baie. Am anuntat asociatia de proprietari. De curand am fost trecuta cu 28m3 ceea ce mi-a ridicat un semn de intrebare. Am aflat ca asociatia nu a transmis firmei care citeste indexul radio ca numai am apometru. In prezent firma ma trecu cu index 0 pentru a compensa ma ar ultimele luni de plata in plus dar administratorul refuza si trece el pe lista de plata un consum estimat. Ce pot face in situatia aceasta?
Buna seara! Ma aflu in următoarea situație; am cumpărat un pisic de rasa de la cineva care susține ca e felisa autorizată, la 5 zile a început sa se manifeste și am aflat ca are doua boli in urma cărora a decedat. Pot sa ii fac ceva legal persoanei de unde am cumpărat? As vrea sa numai înmulțească ilegal animalele într-un mediu nefavorabil.
Dacă președintele de asociație refuza sa facă dezinsectie la subsolul blocului deși sunt obligați legal, ce pot pati dacă fac eu cu o firma autorizată fără acordul președintelui?
Buna seara. Între mine și vecina de sus s-a fisurat țeava pluvială și din cauza aceasta am tavanul și pereții laterali de lângă țeava uzi. Cine trebuie sa repare costul țevii pluviale implicit spărtura din perete pentru a descoperi fisura ?
Buna seara! As avea și eu nevoie de niște sfaturi/îndrumări. Cum se poate schimba președintele și administrația blocului cu cineva din oficiu? (nici un locatar nu dorește sa preia președinția datorită datoriilor mari a unor locatari și a dificultăților in relațiile cu vecinii). Președintele actual e complet dezinteresat nu face dezinsecția am ajuns sa o achit singura cu multe rugămințile să-mi dea cheia de la subsol pt a intra și acolo. Subsolul se inunda de la ploi, acesta nu face nimic pt a soluționa problema. Unde pot face reclamație? La ce departament din primărie ? Și se poate solicita cineva din oficiu ? Va mulțumesc mult!
Răspuns la discuția Proces pierdut

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Nu se poate nici una nici alta.
Va trebui sa platiti si apoi, daca vreti, sa va intoarceti impotriva celor ce au dus aiurea acest razboi 9presedinte, administrator, etc) solicitand daune.
Debransarea si bransarea separata sunt IMPOSIBILE!

Este vorba de o suma foarte mare de achitat care nu mi se pare corect sa o plătesc pe judecată altuia Când eu sunt complet in afara disputei dintre ei. Banii sa ii recuperez de la ei consider ca ar dura doare mult Și as avea mai mult de pierdut financiar. Legi ciudate. Nu am optat eu sa sa dea in judecată unii împotriva celorlalți. Va mulțumesc mult pt răspuns.
Discuție Proces pierdut
Un locatar al blocului in care locuiesc se judeca cu asociația de 14 ani. Se pare ca asociația a pierdut procesul și acum datoriile de judecată trebuie sa le achitam noi restul locatarilor altfel rămânem fara apa și caldura. Cum as putea sa nu achit datoria altuia? Sau cum sa ma deBranșez de restu pt a numai fii implicată? Menționez ca locuiesc in bloc de 3 ani și sunt la zi cu intretinerea
Buna ziua! Am si eu nevoie de un sfat si putin ajutor. Locuiesc intr-un bloc si sunt probleme cu gandacii (stau la parter si am acoperit gaurile pe care le-am vazut si am dat cu otrava in toata casa dar ei tot apar pe undeva) am vazut ca legea nr. 98/1994 obliga asociatia de propietari sa faza dezinsectia la maxim 3 luni. in cazul meu s-a depasi anul si acum ei refuza sa faca sub pretextul ca nu sunt bani. Unde pot face reclamatie pentru acest caz? Multumesc frumos!