avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Activitate livia rosu

Activitate livia rosu

Bună ziua,
Vă rog să mă ajutaţi si pe mine cu un răspuns. Casa de pensii a calculat gresit suma pe care trebuia să o primească nepoata mea la completarea pensiei de urmaş până la pensia minimă de 350 ron. Ea are o pensie de urmas MAPN de care ei spun că nu stiau (220 ron) si o pensie de stat de 17 ron. Nu mi s-a cerut nici-un document pâna acum, când la solicitarea lor am trimis toate actele cerute. Acum spun ca trebuie sa-i oprească banii si deci sa plătim noi greseala celor de la Casa de pensii. Există o altă rezolvare la această problemă? Vă multumesc pentru ajutor.
Răspuns la discuția renuntare la drepturi
Va multumesc pentru raspuns. Cu stima.
Buna ziua,
Suntem 3 surori si dupa decesul tatalui nostru, in urma succesiunii doua dintre noi am renuntat in favoarea celei mai mici. Acum a decedat si mama noastra si daca nu putem deschide succesiunea o perioada de timp, as dori sa stiu ce acte trebuie facute ( pentru orice eventualitate) astfel incat sora cea mica sa nu aiba nici-un fel de probleme in viitor din partea nimanui pentru a fi singura mostenitoare si dupa mama. Va multumesc.
Răspuns la discuția certificat mostenitor
LALYM a scris:

la instanta se ajunge in cazul in care mostenitorii nu se inteleg, ceea ce nu este cazul la dvs.
trebuie sa mergeti la un notar, de regula din raza unde se afla imobilul, cu testamentul si certificatul de deces, precum si cu un atestat fiscal de la primarie cu valoarea de impozitare a imobilului respectiv.
valoarea imobilului este data de notar, conform expertizei notariale.


Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Cu stima
Livia Rosu
Buna ziua,
Eu si sotul meu avem testament pentru o casa care a apartinut unui unchi pe care l-am ingrijit. Unchiul nostru a decedat de curand si pentru a putea ridica ultima pensie avem nevoie de certificat de mostenitor. Am inteles ca trebuie facuta sucesiunea, de fapt la mijloc fiind doar casa in care am locuit impreuna. Va rog sa-mi spuneti care cale este mai simpla si mai putin costisitoare prin notariat sau prin judecatorie?. Mai este necesara evaluarea unui expert daca la cumparare in 2003 casa a costat 4000ron?.
Mentionez ca unchiul meu nu mai are pe nimeni care sa ridice probleme in vedera mostenirii.
Va multumesc.
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema: Mama mea avea până in ianuarie 2011 o pensie de urmas de 372 ron si o pensie de CAP de 405 ron. In februarie a primit pensia de urmas mai mare 468 ron si CAP 405. Printr-o decizie a casei de pensii i s-au retinut cei 90 ron pe care ii primise in februarie ca fiind drepturi nemeritate (cf. legii 263/2010). In luna martie pensia de CAP i-a scăzut la 321 ron. Deasemenea i se retine CAS-ul la toata suma (pensie urmas+ CAP) 50 ron. Nu mai intelegem nimic. Ti se dau bani care apoi ti se iau, CAS-ul se ia la toata suma desi depaseste doar cu 3 ron suma vizata de guvern. Este normal asa sau este vre-o greseala? Se pot modifica pensiile dupa cum gresesc casele de pensii sau nici ei nu stiu cum sa calculeze conform noii legi. Va rog sa ne ajutati cu un raspuns, poate este cazul sa facem contestatie. Va multumim.
Buna ziua. va rog sa-mi spuneti daca exista vre-o sansa de a anula un contract de vanzare cumparare si deci de a recupera un apartament care a fost vandut in 1994 in urmatoarele conditii: "Subsemnatul.......vand apartament ... Imi rezerv uzufructul apartamentului pana la incetarea din viata dupa care cumparatorul va deveni deplin proprietar. Pretul vanzarii este de ..., bani pe care i-am primit de la cumparator inaintea autentificarii actului, cumparatorul este garantat impotriva oricaror evictiuni" . Apartamentul a fost dobandit in 1992, cand era vaduv. De fapt apartamentul a fost vandut fara a se primi vre-un ban, in ideea de a avea grija de batran, ceea ce nu s-a intamplat. Cel caruia i s-a vandut apartamentul este fiul unei femei cu care a a fost casatorit in acea perioada. Batranul traieste si este in grija cuiva cu care nu are grad de rudenie dar este mostenitor prin testament. Va multumesc.
Nepoata mea are o pensie de urmas dupa tatal ei care a fost militar. Pensia e de 200 ron, jumatate din pensia care s-ar fi cuvenit tatalui ei, calculata in anul 2008.
Noua lege cere adeverinta de venit a tatalui in perioada lucrata urmand a se recalcula pensia de urmas. In cazul in care aceasta adeverinta nu este trimisa pensia se recalculeaza raportandu-se la salariu mediu brut pe economie din perioada respectiva. Dar nu te indruma nimeni cum e mai bine sa faci. Avand in vedere ca si asa pensia este mica nu stiu ce hotarare sa iau pentru recalculare.Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc mult pentru ajutor.
Răspuns la discuția pensie de urmas
Revin cu problema pensiei de urmas. Asa cum am spus tatăl nepoatei mele are Certificat de luptător rănit în revoluţie, a beneficiat de drepturile care i se cuveneau conf. legii nr. 341/2004. Tatăl a decedat în decembrie 2007. De la Secretariatul de stat pentru problemele revoluţionarilor( am discutat cu d-nul Mihai Gardina) mi s-a spus că nu are dreptul la indemnizaţie conf. acestei legi deoarece tatăl nu a decedat în revoluţie. Nu ştiu dacă mai există vre-o şansă ca nepoata mea să poată beneficia de ceva. Vă rog, din toată inima să-mi răspundeţi. În acest moment a primit o decizie de pensie de urmaş pentru vechimea în muncă, care este de 200 lei. De la Casa de pensii Olt mi s-a comunicat că nu pot lua în calcul decât pensia tatălui pe care o primea pentru vechimea în muncă, si numai în urma unei adeverinţe eliberată de Secretariatul de Stat copilul poate primi şi indemnizaţia.
Răspuns la discuția pensie de urmas
Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns. Problema este ca vinovat de accident a fost tatal fetitei, deci in aceste conditii mai este obligat cel care a condus sa plateasca acea renta lunara? cine poate sa stabileasca acest lucru daca dosarul nu ajunge in Instanta?..