avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate ghita_28

Activitate ghita_28

Din ce inteleg nu este legal in a nu il emite, debitul este datorat ca si cheltuieli de judecata intr-un dosar funciar..
Adica fiecare face de capu lor, nu au chiar nici o treaba cu legea..
Sant vre-o 1000 ron, insa ce legatura are in a emite certificatul fiscal, unde se trec bunuri si datorii fiscale..
Trebuia sa il emita in 3 zile, insa a trecut peste o luna..
Primaria refuza emiterea certificatului fiscal pentru mostenire si nici Notarul nu il solicita.
Ce este de facut?
Multumesc anticipat!
Buna ziua, am o intrebare cei avizati cu multumiri anticipate, asupra unui raspuns legal..
In situatia in care se depune cerere funciara doar de unul dintre mostenitori pe legea 247/2005, iar persoana deponenta decedeaza, 2006 , HCJ se valideaza in 2007, iar titlu proprietate se emite in an 2017, mostenitorul care era in viata nedeponent,cerere ci doar la legea 18/1991 in care i s-a reconstituit partial prin titlu drept proprietate,(cereri fiind depuse de cel nedeponent la legea 247/2005, ci legea 18/1991, legea 165/2013 si legea 231/2018) trebuia sa i se emita titlul la legea 247/2005.(in anul 2006 dupa decesul surorii a solicitat comisiei judetene de fond funciar emiterea titlului in numele lui)
Ce drepturi asupra terenului emis in titlu din 2017 ar avea fica deponentei, daca pana la validarea cererii in anul 2007 a deponentei prin HCJ, sau emitere titlu in an 217, a decedat?
In cauza se pune intrebarea, a calitatii de mostenitor, care o are cineva cat timp este in viata.., iar dreptul succesoral se transmite prin ceea ce a detinut efectiv in timpul vietii..
Buna ziua, referitor la caz, daca noul chirias al primariei, refuza sa isi incheie contractele de utilitati cu furnizorii de servicii, iar facturile sant emise tot pe numele vechiului proprietar, in aceste conditii fostul proprietar ce ar trebui sa faca.., eventual o plangere la politie..?
Cererea de repunere a partilor in situatia anterioara este accesorie cererii cu obiecte anulare contract vanzare teren arabil 2ha.
Faptul că cererea de anulare act juridic patrimonial are accesoriu ,, repunerea părților în situația anterioară per ansamblu incidenta ar fi art. 3 alin.2 lit.a si Art.29 alin1 din OUG 80/2013 in care opereaza scutirea de la plata taxei de timbru..
În recurs imi este solicitat 1022ron.
Tata are o pensie de 1250ron din care are poprire 300ron, pentru că am solicitat în înscrierea autorului tabula ca titular în titlu, și completarea rubricii moștenitori unde nu figurează nimeni, calitate de moștenitor are tata dar a respins acțiunea pe motiv că nu a formulat cerere decât sora lui..
Iar o alta suma reținută prin poprire aprox 100ron pentru credit electrocasnice contractat in anul 2009 iar acum după 11 ani de la contract credit s-a făcut poprire prin recuperator creante pentru un debit vre-600 lei și 1100ron cu cheltuieli de executare.
Creditul a fost achitat cu dobânzi și penalizări nejustificate,iar acum recuperatorii s-au adresat altui executor după ce în anul 2019 s-a respins Incuvintare cererii de executare silită, am contactat primul executor care nu mi-a comunicat nici un act de executare, și mi-a spus că,,creditori,, au renunțat la executare silită, ca acum Instanța sa Incuvintare executarea silită..
În aceste conditii, despre ce echitate or liber acces la justiție poate fi vorba.., unde judecătorii as în cardasia cu unele părți în proces și aplica legea junglei și nu cea justă..
Si in prima Instanță s-a făcut cerere de reexaminare și ajutor public judiciar, și degeaba..,am plătit taxa pe fond, apel, și nelegal se solicită și în recurs..
Dacă Judecătorii nu vor să respecte legea ,imi impune mie un neprofesionist sa o respect, meseria mea la baza e electromecanic, nu persoana juridica,sa emit hotărâri nelegale și să mai fiu și plătit pentru asta din banii contribuabililor, ce frumos...
Taxa de timbru judiciar solicitată nelegal

Buna seara, revin cu o intrebare referitor la taxa judiciară de timbru pe care o consider nelegal solicitată de Instanța intr-o cauză ce are ca obiect anulare act juridic/contract vanzare-cumpărare, cu repunerea părților în situația anterioară..
Pe fond am plătit, deși am sesizat ca n-ar fi legală, în apel am platit în rate lunare,iar 1100 ron și în recurs se solicită..
Instanța care a stabilit taxa de timbru in recurs, mi-a respins cererea de anulare a taxei de timbru, pe motiv că nu am formulat cerere de reexaminare în termen..
Care ar fi pararea dvs.
Multumesc anticipat..!
Recuperatorii creante puteau sa solicite prin apel, termen spre împlinirea procedurii a se adresa unui executor în raza de domiciliu..
Cum rămâne cu situația ca la primul executor judecătoresc, au renunțat la executare silită..
Iar calculul creantei de unde ar proveni debitul nu se regăsește în actele de executare..
Nu stiu daca legea permite,oricum acum ca,,debitorul si-a schimbat domiciliul in raza primei Instante care a admis a doua cerere de Incuvintare silita a recuperatorilor de creanta,prin alt executor, ma declar bucuros că pot solicita alte lămuriri asupra,a ce inseamna creanta in cauza,in a fi determinabila,certa,exigibila,calculul ei, la care firmele de recuperare creanta 4 la numar și creditoarea nu au oferit un răspuns în 9 ani de zile..

Dapix a scris:

Este legal să revină la instanță cu o altă cerere de încuviințare de executare silită. Poate a greșit ceva la prima acțiune, și acum trebuie să înlăture cauza pentru care prima cerere ia fost respinsă.