avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate goldstar9

Activitate goldstar9

Bună ziua , în cazul în care executor judecătoresc vinde un apartament la licitație publică , X câștigă licitația și intabula apartamentul pe el ( fără ca Y fostul proprietar să conteste înscrierea în cartea funciară ) apoi X cere ordin de evacuare față de Y cat durează procedura de evacuare ?
1)5zile sau 30 de zile ?
2) se poate evacua apartamentul chiar și în perioada 1decembrie -1 martie ? Știu ca exista o perioada de timp în care nu se poate face evacuarea parcă
Buna ziua ,in urmatoarea situatie X srl a incheiat un contract de antrepriza cu Y pentru ai construii casa. Y a luat credit de la banca pentru a putea construi casa iar banii se vor vira prin transe .Problema este urmatoarea X srl poate cesiona factura/sconta factura sau incheia un contract de factoring cu aceeasi banca pentru a putea primii bani mai repede ?(chiar daca ar primii mai putini bani).Sau poate cesiona factura in favoarea unei firme de recuperari in schimbul unei sume de bani?
Va multumesc , procesul verbal a fost redactat in world (pe calculator ) si a fost semnat de amandoi .Asa m-am gandit si eu sa ii trimit o notifica cu semnatura de primire si daca nu imi trimite facturile si chintantele am sa il dau in judecata ,
Buna ziua , un încheiat cu beneficiarul X un contract de antrepriza , lucrearea a fost subcontractată la firma Y SRL. Problema este următoarea , la finalul lucrării i-am făcut plata Cash la firma Y și am specificat pe receptia lucrării (procesul verbal de predare primire ) cum ca s a finalizat lucrearea , ca a primit prețul cerut și cum ca urmează sa trimită factura și chitanța pe adresa de mail a mea .
De 5zile nu mai raspunde la telefon și nu cred ca o sa mai primesc factura și chitanța pt banii dati . Ce pot sa fac ?
Am receptia semănată și scrie ca a primit toti banii Cash și urmează sa trimită factura și chitanța , dar nu mai raspunde la telefon . Ma poate da in judecată cum ca nu i-am plătit ?Va mulțumesc pt fiecare sfat .
In contractul respectiv este specificat faptul ca in cazul in care consultantul nu își poate îndeplini obligațiile din motive imputabile clientului , clientul va plăti consultantului suma respectiva . Dar repet eu nu am fost de-acord cu contractul NU este semnat de mine , el mi-a trimis contractul in PDF pe whatapp.

Antoanela Geaman a scris:

Nu vi se poate raspunde decat daca se analizează contractul, corespondenta.consultati un avocat sa va redacteze un răspuns legal.

Nu e de gluma cu asemenea situații.. mai ales ca ei au avocat la purtător dvs.nu

Buna ziua , am o problema , am apelat la o firma de consultanta sa imi redacteze niște acte (toată discuția a avut loc pe whatapp și telefonică )nu am încheiat contract nu am semnat nimic . Ziua următoare Eu nu am mai avut nevoie de actele respective , nu am mai discutat cu domnul și i-am zis când ma sunat ca nu imi mai trebuie , azi dimineața am primit o notificare din partea unui avocat cum ca vor sa ma dea in judecată( firma respectiva vrea asta )dacă nu ii plătesc prețul pt acte (eu nici nu am primit actele alea încă )și ca imi face plângere penală pentru înșelăciune ,(asta era trecută in somație /notificare). Ei au specificat in notificare cum ca contractul a fost consensual ,am uitat sa specific in ziua când i-am zis ca nu imi mai trebuie actele mi-a trimis pe whatapp un contract semnat de administratorul firmei . i-am zis ca eu nu am semnat nimic și nu sunt de-acord cu contractul deloc .
In cazul in care ma da in judecată are șanse sa câștige ?
In cazul in care face plângere penală împotriva mea și pot face plângere pentru denunț calomnios ?
Am vorbit cu doi prieteni avocați și mi-au spus ca dacă nu are contract semnat de mine nu are ce sa facă și ca degeaba face plângere penală ca poliția orcum no sa facă nimic .
Chiar am nevoie de niște răspunsuri sunt curios și de părerile dvs. .Va mulțumesc frumos !
Salut , am incheiat un contract de executie cu o garantie pe 3 ani de zile (eu sunt constructorul) pot incheia un contract de raspunderere civila astfel incat daca se va strica lucrarea sa plateasca casa de asigurari ?Sau cum functioneaza o polita de asigurare de raspundere civila in domeniul constructiilor ?
Nu avem contract.Am purtat o discutie telefonica cu el si a zis ca este de-acord sa plateasca si sa ii las pe whatapp factura proforma .Discutia nu a fost inregistrata.
Buna ziua , pot trimite factura/ proforma pe whatapp la client ? Sau trebuie trimisa pe mail sa fie mai ok ?
Chiar am nevoie de un răspuns , clientul a spus sa i-o trimis pe whatapp ca este ok și așa .
Buna ziua , dacă am fost amendat de poliția locală pe motiv ca am dat muzica prea tare . In momentul când au venit și nici înainte NU era data muzica tare . Pot contesta amenda și sa fac plângere împotriva vecinului sau ceva de genul . Problema este ca Cu Vecinul respectiv suntem certați de mult și nu ne înțelegem deloc , de-astea și caută scandal . Dacă i-au legătura cu un avocat ma poate ajuta cu ceva ? In special cu problema cu Vecinul .