avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate GINGER

Activitate GINGER

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Exista o metodologie de evaluare a valorii dreptului de uzufruct si a nudei proprietati?
In urma procesului de partaj, am de achitat o suma de bani fostului sot, noi avand doar nuda proprietate. De asemenea parintii lui sunt uzufructuari pe imobil. Am citit pe un forum ca nuda propritate ar reprezenta 80% din valoarea imobilului, iar uzufructul 20%. Exista o lege in acest sens si daca da, procentele se aplica la valoarea imobilului, asupra careia am cazut de acord ca fiind 150000 lei, sau e nevoie neaparat de expertiza?
Va multumesc.
Răspuns la discuția pret grila notariala
da, asa este. pentru a plati un impozit mai mic, cumparatorul ne-a rugat sa trecem un pret mai mic, iar acum eu trebuie sa dovedesc faptul ca nu acela pret trecut in contract era cel real, ci unul mult mai mare.
Am vandut un apartament, iar in contractul de vanzare s-a trecut pretul grila, mult mai mic decat cel real. A fost citat ca martor cumparatorul acelui apartament, deoarece banii pe care i-am obtinut i-am investit int-un alt imobil pentru care ma judec acum la partaj, pentru a recunoaste pretul real pe care l-a platit.
Am anuntul din ziar, ca dovada a pretului real cerut pe apartament.
Se ia in considerare in instanta care era valoarea reala de circulatie a imobilelor la data la care s-a incheiat actul de vanzare?
In cazul in care martorul nu se prezinta, se ia in considerare in instanta ca proba acel anunt si declaratia unui alt martor care stie cati bani am primit in realitate?
buna seara.
va rog daca ma puteti ajuta: am cumparat o casa impreuna cu fostul sot cu suma de 800 mil. lei vechi.
pentru a cumpara aceasta casa mi-am vandut un apartament proprietate dinaintea casatoriei cu suma de 40.000 euro, dar in contract la notar s-a trecut doar 650 milioane, adica pretul grila.
in instanta se ia in considerare faptul ca pretul pietei era de 40.000 euro, nu suma din contract?
Răspuns la discuția partaj
va multumesc frumos. m-ati mai linistit.:">
sa inteleg ca mai intii ar fi nevoie ca fostii socri sa ceara un proces pentru anularea contractului?
Răspuns la discuția partaj
actul de vanzare-cumparare s-a facut la un birou notarial. nu am mentionat faptul ca socrii mei si-au pastrat dreptul de uzufruct asupra unei camere, iar mama a dobindit drept de uzufruct viager asupra intregului imobil, mai putin acea camera.
Discuție partaj
Va rog sa ma ajutati.
Fostii mei socri au avut un teren cu o casa de vacanta inceputa in 2001, neterminata care valora aproximativ 300 milioane lei (vechi) . Dupa casatorie, la promisiunea socrilor ca ne vand terenul cu cabana (mie si sotului meu), mi-am vindut apartamentul proprietate comuna ½ cu mama mea, iar cu banii obtinuti am inceput extinderea si transformarea cabanei in casa de locuit. De-abia la o luna de la inceperea investitiei, am aflat ca in extrasul CF exista doar teren intravilan si nu se poate face act de V-C. La insistentele sotului si a soacrei am continuat constructia. Astfel proprietatea a ajuns sa valoreze aprox 2 miliarde (vechi). Obtinerea actelor pentru evidentierea constructiei si intabulare a durat doua luni. Am facut un contract de vanzare cumpare in care socrii vindeau mie si sotului meu proprietatea 1/1, iar mama e trecuta cumparator al dreptului de uzufruct viager deoarece ea mi-a dat banii din partea ei de apartament, pentru construirea imobilului. Fostul meu sot a introdus actiunea de partaj in care sustine ca imobilul a fost construit de parintii lui, iar actul de vinzare cumparare este de fapt o donatie deghizata din partea parintilor lui. Fostii socri pot contesta valabilitatea contractului de V-C?
Răspuns la discuția amenintare
va multumesc pentru sfaturi si incurajare.
Discuție amenintare
Va rog sa ma ajutati! Am divortat in 2008, in urma unei batai aplicate de fostul meu sot mie si mamei mele in septembrie 2007, deoarece nu am fost de acord sa ipotecam casa in care locuiam impreuna cu mama mea. Avem certificat medico legal din 2007 si eu si mama mea. la acea data am depus plingere la politie dar ne-am retras-o pentru a nu-i face lui probleme la serviciu, deoarece lucreaza in jandarmerie. a revenit de mai multe ori pentru a lua lucruri din casa. am adus la cunostinta si sefilor lui de comportamentul lui si si-a luat angajamentul in fata lor ca pina la solutionarea partajului nu va mai crea probleme, totusi in decembrie 2008 a venit din nou si luindu-ma de guler m-a amenintat ca iar voi lua bataie. am chemat politia si am depus din nou plingere , dar de data asta nu am de gand sa o retrag, deoarece am ajuns sa-mi fie frica de el. cum pot sa solutionez aceasta problema?
Prin abuz de incredere din partea soţului şi al socrilor mei mi-am investit banii din vânzarea apartamentului meu dinainte de căsătorie intr-o casă de vacantă aparţinând socrilor mei transformând-o in locuintă in urma promisiunilor acestora că vor face transcrierea pe numele nostru ascunzându-mi faptul că nu au formele legale pentru a se face transcrierea.
Pâna la obţinerea actelor necesare construcţia fiind terminată din banii mei.
Astfel la data contract vânzare cumpărare am fost trecuţi ½ cu soţul pe imobil şi teren deşi sporul valoric al imobilului a crescut datorită investiţiei de 90% facută de mine. Ajungând la divorţ în urma violenţei fizice pe motivul refuzului de a ipoteca casa ca să plăteasca ipoteca pe apartamentul socrilor ce şanse am să-mi recuperez investiţia dacă a fost făcuta inaintea contractului de vânzare cumpărare ? Partajul se face strict de la data cumpărării ?