avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate Ssarmiss

Activitate Ssarmiss

Multumesc! Bunurile sunt comune, am uitat sa precizez. Am inteles, deci masa succesorala se imparte la toti fratii sotului si sotiei. Daca acestia sunt decedati, copiii lor mostenesc.
Cristos a înviat! Cine are cunoștințe și un minut liber, îmi poate spune cine și ce moștenește după decesul unui bătrân care (cred că) nu a lăsat testament? Datele sunt:
- soția a decedat acum câteva luni; nu au avut copii; nu există copii nici în afara căsătoriei;
- decedatul a avut 8 frați, dintre care în viață se mai află o singură soră;
- toți frații (și cei decedați, și sora aflată în viață) au copii.
Aș fi înclinat să cred că sora primește 50%, iar restul se împarte în mod egal la nepoții defunctului (mai puțin la copiii surorii aflate în viață). Dar, în afara unui curs de drept constituțional de un semestru, făcut acum 20 de ani, nu am nicio pregătire juridică.
Mulțumesc!
Asta e. Mulțumesc! Atunci nu îl contest decât prin prisma faptului că agentul a ignorat, deși i-am spus de el, art. 63/2/b din OUG195/2002, respectiv „Nu se considera oprire imobilizarea autovehiculului avand o masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone, atat timp cat este necesar pentru operatiunea de distribuire a marfurilor alimentare la unitatile comerciale.”
Ziua bună, scuze de deranj și mulțumesc de pe acum pentru ajutor!
Am fost sancționat ieri de către Poliția Locală București pentru staționare în zona de acțiune a indicatorului „Oprirea interzisă” iar pe PV scrie că fapta este prevăzută de art. 143a din OUG 195/2002 și sancționată de articolele 100/2, respectiv 108/1/b/7 din aceeași OUG. Căutând textul OUG 195/2002, constat cu mare surpriză că art 143a nu există, ordonanța având doar 137 articole.
Pot contesta cu succes procesul-verbal?
Problema nu e cu sub-închirierea, ci cu tipul de contract prin care o societate îi vinde alteia bunuri tehnologice, echipamente, în 36 rate lunare. Fără ca vânzarea să genereze obligația ca vânzătorul să achite toată TVA odată. Cumpărătorul achită bunurile treptat, în rate, iar tot treptat ar trebui și vânzătorul să plătească TVA. Nu să fie obligat ca, la început, la emiterea facturii, să plătească TVA pentru toată suma facturată dar încă neîncasată, de 30.000€.
Nu am spus că spațiul ar fi al meu. Încerc să îmi ajut un bun prieten (cumpărătorul, noul chiriaș) să nu ia o decizie greșită.
Ziua bună!
Întrebarea este dacă o SRL care are ca obiect principal de activitate 4617 (intermedieri în comerțul cu produse alimentare) și ca obiect secundar de activitate 1013 (fabricarea produselor din carne) se poate apuca de producție - din care își va obține cvasi-totalitatea veniturilor - în baza codului secundar de activitate. Urmează să deschidă un punct de lucru unde va face producție alimentară, autorizat DSV bineînțeles, și nu știe dacă e musai să treacă 1013 drept cod principal sau e suficient că figurează ca secundar.
Mulțumesc!
Vă salut pe toți! Societatea A a funcționat într-un spațiu închiriat, pe care l-a amenajat conform specificului activității sale, atât cu utilaje cât mai ales cu instalații, pereți, separatoare, climatizări șamd. Activitatea nu prea a mers, actualmente este oprită, astfel încât A oferă societății B spațiul cu dotările aferente. Chiria pentru spațiu va fi plătită de B proprietarului clădirii, dar ce contract trebuie încheiat între A și B pentru ca noul chiriaș (B) să achite fostului, în 36 rate lunare, contravaloarea instalațiilor și amenajărilor făcute de acesta (aprox. 30.000€)? De leasing nu cred că merge, A nefiind o societate de leasing, ci de producție. Dacă A emite o factură către B, atunci A va trebui să plătească încă de la început TVA pentru întreaga sumă. Ce fel de contract trebuie?
Mulțumesc!
Bună dimineața! Sunt nedumerit :) cu privire la următoarele:
1. Cum ar trebui să procedeze mama soției dacă vrea să îi doneze acesteia o sumă de bani în vederea cumpărării unui apartament? Mama vrea să îi doneze exclusiv fiicei, pentru a exclude partajarea apartamentului în cazul (total improbabil, dar totuși teoretic posibil) al unui divorț. Cumpărarea apartamentului pe numele mamei apoi donarea către fiică pică pentru că ar presupune taxe duble la notariat.
2. Poate soția să cumpere apartamentul exclusiv pe numele ei? Există posibilitatea ca soțul să nu figureze în actele de proprietate deși cei doi sunt căsătoriți?
3. În cazul unui viitor divorț, ar ajuta un contract de împrumut între mama soției (donatoarea) și fiica sa? Pentru a dovedi că banii provin de la mama soției, iar soțul să nu poată avea pretenții decât asupra sumelor investite ulterior în apartament. Contractul de împrumut va mai fi util și după decesul mamei soției? Soția ar fi unica moștenitoare. Contractul de împrumut trebuie întocmit în formă autentică? Banii vor fi virați dintr-un cont bancar în altul și se va vedea proveniența lor.

Mulțumesc!!
Mda. Nimic...
Nici măcar de chestia de principiu dacă o HCL poate îngrădi niște drepturi conferite de o OUG...
Dragă comunitate,
Săptămâna trecută am oprit neregulamentar, în zona Obor din București, autoutilitara sub 3,5t a societății comerciale la care lucrez - distribuție de carne. Concret, am așteptat să iasă un autoturism din parcarea de lângă trotuar ca sa îi iau locul, însă poluția băștinașă s-a simțit datoare să mă pozeze și să îmi spună că voi primi o sancțiune. Nu distribuiam carne, ci venisem să ridic marfă de la un furnizor. Cred că a durat cam un minut până cel care ieșea și-a pus toate bagajele în portbagaj, până a venit și soția dar nici vorbă, poliția băștinoasă nu s-a lăsat înduplecată.
Acum, societatea a primit o recomandată, ff probabil o solicitare de a comunica persoana care a condus auto. Ce să făcem :) ca să nu primim amenda? Să nu ridicăm recomandata? Cam cât ar putea fi amenda? Diferă cuantumul amenzii dacă auto aparține unei societăți iar nu unei persoane fizice?

Oricum, punctul b), am o mare nedumerire legată de art 63 punctul b) din OUG 195/2002 (Codrul Rutier), care spune că este permisă oprirea/staționarea „autovehiculului având o masa totala maxima autorizata de pâna la 3,5 tone, atât timp cât este necesar pentru operatiunea de distribuire a marfurilor alimentare la unitatile comerciale.” Problema majoră este tot cu pseudo-poliția băștinoasă, care a vrut de mai multe ori să mă amendeze sau mi-a cerut de la obraz carne, pe motiv că aprovizionarea se face doar între anumite ore. Eu distribui marfă la restaurante care lucrează de la 12 până după miezul nopții. Cum să mă încadrez eu să livrez marfa perisabilă până cel târziu la ora 6 sau ora 8, nu mai știu cum a zis cvasi-organul? Poate o autoritate locală să restricționeze dreptul de a staționa auto de aprovizionare alimentară sub 3,5t deși în OUG este specificat că e voie? Cui să adresez o întrebare oficială, Poliției Locale București? Primăriei Capitalei? Ce să întreb ca să mă dumiresc cât mai clar care e cadrul legislativ care reglementează această chestiune și dacă nu cumva fac abuzuri? Poate o HCL să restrângă niște drepturi conferite prin OUG? Cum să livrez carne vara dacă restaurantul deschide după 11 iau eu am voie numai până la 6? Sau să parchez la 1 km depărtare și să vin cu 180 Kg de carne în brațe, prin soare, în intervalul în care e dechis restaurantul? Chiar și dacă resturantele ar deschide la ora 7: livrez carne la cca 16 restaurante zilnic. Cum le închesui pe toate în intervalul 7-8 a.m., ca să respect o eventuală HCL care îngrădește o OUG? (tot nu îmi vine să cred că așa ceva ar fi posibil).

De pe acum, un mare MULȚUMESC!!