avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate Jonny93

Activitate Jonny93

Bună seara, aș dori să vă întreb dacă în baza art. 42 alin. 2 lit. a) din O.G. 80/2013 ,o asociație fără scop lucrativ (constituită în baza O.G. 26/2000) poate beneficia de reducerea taxei de timbru judiciar de 100 de lei, percepută la modificarea consiliului director [art. 12 lit. c) O.G. 80/2013]?
Vă mulțumesc.

Art. 42 (2) Instanta acorda persoanelor juridice, la cerere, facilitati sub forma de reduceri, esalonari sau amanari pentru plata taxelor judiciare de timbru datorate pentru actiuni si cereri introduse la instantele judecatoresti, in urmatoarele situatii:
a) cuantumul taxei reprezinta’mai mult de 10% din media venitului net pe ultimele 3 luni de activitate;
Răspuns la discuția Coinchirias, evacuare ocupant
Buna ziua, am inchiriat impreuna cu alte 2 persoane( A si B) un imobil, printr-un act scris, imobil in care locuim in momentul de fata. A, dupa un timp, ne-a propus sa aduca o a patra persoana in locuinta, eu si cu B dându-ne acordul verbal, cu conditia ca dupa venirea acestei persoane, toate cheltuielile (chirie/ întreținere/ utilități/ etc.) sa se imparta la 4. Intrebarea mea este daca am dreptul sa ii solicit acestei persoane sa părăsească imobilul, (doar eu, fara ca A si/sau B sa-mi sustina cererea), in caz ca nu participa la cheltuieli si de asemeni daca am dreptul sa ii solicit sa părăsească locuința, chiar dacă respectiva persoana ar fi participat la cheltuieli pe perioada in care a locuit in imobil. De asemenea as dori sa va întreb, dacă ceilalți doi, sau proprietarul, pot face un contract de (sub)închiriere cu respectiva persoana, fără acordul meu. Va multumesc.
Buna ziua, vreau sa stiu daca la casatorie sotii pot opta sa poarte numele unuia dintre bunici (materni).
Răspuns la discuția Asigurari sociale de sanatate
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua.
As dori niste lamuriri referitoare la CASS.
Sunt angajat cu contract individual de munca la o firma privata din domeniul industriei alimentare si am obligatia de a efectua analizele medicale specifice pentru activitate in industria alimentara.
Doresc sa stiu daca sunt obligat sa suport contravaloarea acestor analize sau aceasta contravaloare este acoperita de casa de asigurari de sanatate.
Pun aceasta problema pentru ca fac aceste analize de 2 ori pe an si de fiecare data platesc contravaloarea acestora.

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Buna ziua. As vrea sa stiu prin ce act normativ s-a stabilit ca, in cazul in care debitorul pensiei de intretinere nu este incadrat in campul muncii cuantumul pensiei de intretinere se raporteaza la salariul minim pe economii.
Va multumesc.
Buna ziua. As vrea sa stiu prin ce act normativ s-a stabilit ca, in cazul in care debitorul pensiei de intretinere nu este incadrat in campul muncii cuantumul pensiei de intretinere se raporteaza la salariul minim pe economii.
Va multumesc.
Răspuns la discuția temei juridic
Unul dintre mostenitorii vanzatorului a solicitat modificarea a 2 titluri de proprietate:
al vanzatorului si al unui vecin. In titlul acestuia din urma erau inscrise 2 parcele de teren care au apartinut vanzatorului si care din greseala au fost inscrise in titlul de proprietate al vecinului. Una din cele 2 suprafete de teren este cea aflata in proprietatea mea.
Răspuns la discuția temei juridic
Prin hotarare judecatoreasca.