Puteti pur si simplu sa scrieti ce va deranjeaza si ce propuneti sa se faca.
p.s.
Interventie moderator
In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde.
In primul rand, Primaria trebuie sa dea in posesie terenul respectiv (daca au fost parcurse toate procedurile legale necesare!!!). Avand in vedere ca proprietarul de drept nu mai traieste, atunci mostenitorilor legali li se va da in posesie acest teren. Pentru aceasta, trebuie sa prezentati la Primarie certificatul de calitate de mostenitor (act care sa ateste ca aveti calitate de mostenitor rezervatar, chiar daca nu s-a dezbatut succesiunea).
In ceea ce priveste vanzarea terenului, mai intai dezbateti succesiunea si apoi vindeti. Mai este si varianta vanzarii drepturilor succesorale, dar atentie - aceasta se face in universalitatea drepturilor, adica vindeti toate drepturile succesorale nu numai dreptul asupra terenului.
Dupa ce ati absolvit facultatea cu diploma de licenta va inscrieti la Barou pentru sustinerea examenului de intrare, sustineti examenul iar daca intrati, deveniti stagiar pentru o perioada de 2 ani (trebuie sa va cautati un maestru) Dupa perioada de stagiu, sustineti un alt examen de definitivat. Toate acestea se platesc. Puteti intreba la Barou care mai sunt taxele.
Depinde ce intelegeti dvs prin ziua deschiderii succesiunii. Daca intelegeti ziua cand a incetat din viata defunctul, ceea ce este corect, atunci trebuie dovedita ora cand a fost lichidat contul bancar si apoi comparati cu ora cand a incetat din viata defunctul.
Denumirea de conventie civila a aparut in istoria cutumiara a dreptului dintr-un singur motiv - pe vremea socialismului nu exista notiunea de intreprinzator privat si atunci pentru a se face diferenta intre salariati si cei care pe langa salariu mai castigau si altceva in plus s-a practicat incheierea acestor conventii civile. Dupa 1989 s-a pastrat aceasta notiune, pentru ca si capitalismul de pe la noi a aparut dupa ureche.
Pentru contractele de prestari servicii (pentru ca despre acestea este vorba) temeiul legal este Codul civil, iar obligatiile fiscale sunt reglementate de Codul fiscal.
Daca o sa castigati procesul se va intampla exact ce ati solicitat prin cererea introductiva de instanta. Daca ati solicitat sa fiti reincadrat pe acelasi post, atunci atat in cazul a), cat si in cazul b) vi se va oferi o pozitie similara si in concordanta cu pregatirea dvs.
Ceilalti baieti nu au drepturi asupra bunurilor primite prin donatie de la matusa dvs.
Informatiile pe care le solicitati intra in categoria unei consultante juridice, care trebuie sa fie platita, intrucat un astfel de precontact sau antecontract trebuie facut tinand cont de anumite acte si fapte juridice, care trebuie analizate cu maxima atentie. Stiti si dvs ca orinude in lume o astfel de analiza costa, iar daca doriti sa va luati dupa anumite raspunsuri neavizate in marea lor majoritate inserate pe forumuri, inseamna ca vreti sa riscati.
Plata cheltuielilor de judecata se face de buna voie sau prin executare silita. In cazul in care nu plateste de buna voie, atunci veti recupera aceste cheltuieli prin executor judecatoresc, care, prin proceduri specifice, are posibilitatea sa se indrepte impotriva oricarei surse de venit din tara ale debitorului sau sa instituie poprire pe conturile acestuia (daca exista!). Daca debitorul are resedinta in strainatate, atunci exista posibilitatea judiciara pe care ar trebui sa o cunoasca orice executor, ca aceste cheltuieli de judecata sa fie recuperate cu ajutorul organelor fiscale de la locul de resedinta. (procedura este mai simpla daca locul de resedinta este in UE decat spre exemplu in Canada sau Australia).
Puteti cauta pe Google. Sunt o gramada de exemple. Problema nu este modelul de cerere de chemare in judecata ci cum puneti problema in acea cerere, ce solicitati si in ce temei legal. Din acest punct de vedere este nevoie de specialisti in redactarea unor astfel de cereri pentru ca cererile respective nu sunt tipizate (de genul cererii de autentificare a unui act la notar).