avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate bbbiancaioana

Activitate bbbiancaioana

Buna ziua,

Exista vreun contract, bazat pe legi pentru a putea constitui un contract pentru plata in avans?
Prin contract as dori sa fiu acoperită in cazul in care clientul nu mai dorește sa vina și renunța.
Chiar dacă se da factura, din câte știu trebuie sa ai un contract ca sa nu vina înapoi înainte cu 3 zile ca își vrea banii înapoi.

Exista vreun contract, model etc sau trebuie sa îl fac eu împreuna cu un avocat?
Mulțumesc
Buna ziua,

Am o firma medicala, de profesie sunt asistent medical generalist licentiat, insa sunt asociat si administrator al firmei. Inteleg ca administratorul are dreptul de a lucra in firma fara a avea contract de angajare, insa fiind o entitate medicala, este necesar acest lucru?

Va multumesc!
buna ziua,

am o intrebare legata de autorizatiile de la dsp. imi cer cartea funciara, insa a proprietarului este pe persoana fizica nu juridica, ar fi o problema sa nu dea autorizatiile doar ca este diferenta aceasta?

va multumesc si o zi buna!
Buna ziua, trebuie sa intocmesc o fisa a postului pentru medic dermatolog dar care are si functia de administrator al SRL-ului. Intrebarea mea este, fisa postului trebuie sa contina si date despre activitatea sa de administrator al SRL-ului sau este suficient sa contina date pentru calitatea de medic specialist?
Va multumesc!
Buna ziua,

Exista vreo posibilitate ca banii de pe o firma sa fie transferati la o alta firma printr-o metoda legala?
Contextul este ca firma mea nu are inca autorizatii si unde am inchiriat locul se pot presta serviciile respective, insa este pe firma propritarului si nu pe firma mea deocamdata. Intrebarea mea este daca exista vreo posibilitate ca acolo unde merg banii momentan (proprietar cu aturoizatii) sa fie transferati in firma mea. Mentionez ca totul este legal si dispune fiecare angajat de un contract de munca sau colaborare.

Va multumesc!
Buna seara,

In vederea obtinerii autorizatiei sanitare de functionare al unui cabinet medical, am inteles ca trebuie avut un aviz al Ministerului Sanatatii de inființare a unitații medicale, conform Legii 95/2006, art.172.
Acesta se refera la inregistrarea in registrul unic al cabinetelor medicale? Sau de unde anume se poate obtine acest aviz?
Am citit legea, insa sunt precizate spitalele publice si nu inteleg ce legatura are cu unitatile private, mai precis cu cabinetul medical.
Va multumesc mult!
Buna seara, pentru avizul Colegiului Medicilor in vederea infiintarii unui cabinet medical trebuie sa depun un regulament de organizare si functionare al cabinetului, intrebarea mea este, acesta trebuie aprobat de o institutie publica si daca da, care este aceasta?
Va multumesc mult!
Buna seara, as avea o intrebare legata de infiintarea unui cabinet medical. La dosarul pentru colegiul medicilor mi se cer anumite acte printre care si urmatoarea formulare: hotărârea statutară a organului de conducere privind înfiinţarea unuia sau mai multor cabinete medicale, pentru organizaţiile şi instituţiile prevăzute la art.16 din Ordonanţa Guvernului nr.124/1998, republicată;

Aici m-am blocat, daca stie cineva ce presupune aceasta si ce anume trebuie depus in dosar la acest punct, as aprecia cu drag ajutorul oferit.

Va multumesc!
Salut, exista vreo lege prin care angajatul este aparat împotriva sancțiunii unor pagube ale unor bunuri materiale pe care nu a comis-o?
Angajatorul amenință ca trebuie sa plătim contravaloarea bunului stricat in mod egal, in condițiile in care vinovatul nu vrea sa își asume fapta.
Va mulțumesc