avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru16

Activitate Alexandru16

Buna seara.Va rog frumos sa ma ajutati sa argumentez cele spuse de dumneavoastra.Cum ca se acorda norma de hrana pana la 8000 lei ,excluzand norma de hrana.Multumesc !
Va salut !
Sunt angajat la o institutie bugetara.
In urma unui proces colectiv,am avut castig de cauza in doua procese,pentru niste drepturi banesti.
Dupa calcul,institutia a achitat aceste drepturi,conform legii,in 5 transe.
In prezent,am incasat transa 5 din unul,si sunt la transa 3 in altul.
In urma unor intarzieri,parte din colegii mei au apelat la un executor judecatoresc si la un expert contabil,suspiciunea fiind cum ca aceste transe,nu au fost calculate conform legii,respectiv ordinelor ministeriale si sentintelor....in speta,nu au fost transele actualizate cu rata inflatiei si dobanda aferenta.
La inteventia sindicatului,a fost depus un memoriu la ministerul de care apartinem,si la institutia la care sunt angajat.
Daca raspunsul ministerului a fist clar si concis,cel a institutiei a fost stupefiant.
Au calculat inflatia si rata dobanzii acestor transe,la data sentintei definitive...adica acum 5 ani...fara a respecta sentinta si ordinul de ministru,care spune clar...Se calculeaza inflatia si dobanda pe fiecare transa,adica se actualizeaza.
Intre timp,am primit transa 5 si transa 3.
Colegii care au apelat la un executor si la un expert contabil agreat de tribunal,inca nu.
Insa au primit raspuns favorabil ,...institutia e obligata la plata ,cu inflatia si dobanda actualizata pe toti anii.
Diferentele intre ce trebuiau sa incaseze,si ce a calculat expertul contabil,sunt foarte mari...
Intrebarea me este urmatoarea:
Ce putem face noi,cei care am incasat deja aceste transe,insa nu actualizate corect,cum sunt la colegii care asteapta punerea in aplicare a executorului,cu noul calcul facut de expertul contabil
Exista vreo cale de atac ?

Buna ziua.
Sunt casatorit cu o cetateanca din Serbia. Doresc sa obtin pentru ea si fetita ei pemis de sedere pe teritoriul Romaniei. Nu inteleg procedura. Trebuie mai intai permis de sedere temporar (valabil 5 ani) iar apoi permis de sedere pe termen lung (valabil 10 ani)? Din cat m-am informat despre procedura, am constatat unele contradictii si lucruri care se bat cap in cap.
Este necesar sa prezentam acte doveditoare a spatiului de locuit precum si dovada asigurarii de sanatate pentru ea. Insa acestea nu se pot obtine fara permis de sedere.
Care ar fi procedura fireasca in acest caz? Multumesc!
Buna ziua.
Apelez la dumneavoastra pentru a primi lamuriri in ceea ce priveste o casatorie cu o cetateana din Serbia. Eu sunt cetatean roman. Logodnica mea are o fetita a carei singur parinte este. Asa scrie si pe certificatul de nastere al copilei. Am dorii sa stim ce acte avem nevoie pentru a ne casatorii pe teritoriul Romaniei si apoi cum reusim sa facem drept de sedere permanent dupa casatorie pentru ea si fetita. Care va fi statutul lor. Suntem putin speriati dupa cate articole am citit pe internet. Nu vrem ca o casatorie care ar trebui sa aduca bucurie sa devina un stres enorm care sa stea in calea fericirii noastre. Multumim anticipat!
Buna ziua!!!
Vin cu o intrebare si cu rugamintea la dumneavoastra in speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Sunt cetatean roman si intentionez sa ma casatoresc cu o cetateanca din Serbia. Doamna nu a mai fost casatorita dar are o fetita minora a carei singur parinte este. Asa e si trecut in certificatul de nastere al copilei.
Am dori sa stim de ce acte avem nevoie pentru a ne casatorii si care sunt pasii pentru a obtine permis de sedere pentru ea si copila dupa casatorie.
Va rugam sa ne dati un raspuns cat mai clar si pe intelesul nostru... pentru ca suntem putin speriati dupa cate am citit pe internet. Pare o procedura stufoasa care sta in calea fericirii noastre.
Va multumim din suflet!!!