Un sfat, va rog mult.
Bună seara. Am nevoie de un ajutor, ce trebuie sa fac și unde sa ma adresez.
In seara asta eram la o onomastica și L ora 22:00 fix a întrat politia și mascații deoarece era muzica tare. Soțul meu era beat și a încercat sa liniștească un polițist sa nu dea amenda, ia pus mana pe umăr ( cum fac în general baietii) era beat și nu și a dat seama ca se trage de șireturi cu un milițian, dar nu a sărit la bătaie deloc( sunt martori). În momentul ala polițistul la pus jos sa ii pună cătușele, a făcut f urat. Soțul meu a devenit violent verbal, nu s a putut stăpâni văzând ca s au luat degeaba. Eu încercând sa apalnez situația, sa îl liniștesc pe soț, m-am băgat, atunci unul dintre polițiști m-a luat de gat și ma dat la o parte.
In drum spre secție soțul meu a opus rezistenta și a vb urat cu polițiștii. Ajungânda secție am întrat înăuntru și ii liniștea pe soț, același polițist care m-a împins de gat ma luat de mână, bruscandu-ma și tragandu-mi afara ca ce caut eu cu el sunt avocata lui. Soțului ia dat 7.000 amenda. Sunt o FEMEIE însărcinată și consider ca a fost f brutal cu mine. Unde ma pot adresa pt reclamație, lucrurile nu pot rămâne asa, nu sunt animal sa ma tragi ca pe vaca în grajd...
Unde pot contesta amenda, unde pot face reclamație. Ce ma sfătuiți sa fac? E corect sa ii pun cătușele atât de brutal pt ca ia pus mana pe umar,si pe mine sa ma ia de gat sa ma împingă?
Un sfat va rog
Am nevoie de un mic ajutor pt deschiderea succesiunii in urma decesului bunicii mele. Bunica mea avea 2 fii, dintre care unul este decedat (tatal meu). La moartea bunicii unchiul meu, celalalt fiu al bunicii a luat punga cu actele care le avea bătrâna. As vrea sa deschis moștenirea pt ca pana in 6 luni este mai ieftin. Nu am nici un act sa pot merge in instanta. Cu el nu ma pot înțelege pt ca spune ca nu mai este ce sa împartă desi m-am interesat la primărie si bunica are teren, casa, pădure sub proprietatea ei.
Va rog sa imi spuneți cum pot ajunge sa recuperez din acte, titluri de proprietate, ce este de făcut. Nu mi-as dori sa ajung la instanta insa doar la mormantare a venit in rest doar a bătut-o si a schingiuito pe bunica. O sa caut un avocat in zona mea insa pana una alta as vrea sa stiu daca pkt deschide un proces.
Va mulțumesc tare mult pt eventuale răspunsuri
Bună seara. Sunt văduvă cu 2 copii. Sotul meu a murit în urma cu 6 ani și eu am rămas în aceiași curte cu mama lui. În urma cu 20 ani soacra mea ne a dat la amândoi casa cu contract de vindere și cumpărare cu uzufruct viager și întreținere. Sotul mai are un frate. După moartea soțului, cumnatul meu și soacra sau pus pe mine. Soacra fiind cu semipareza și mai multe boli, insa o femeie rea, căruia ii place bautură și cokteilul de pastile cu alcool ( și nebunește). De ieri soacra a venit și sa mutat cu forța în casa , ca eu nu o ingrijesc, ca îmi da foc la casa, și fiusu la fel. Ea are casa ei cu condiții și toate cele în curte cu noi.
Țin sa precizez ca eu o hrăneam cu lingurița, o schimbam ca acum are și o mana rupta și nu poate, ii faceam orice dar acasă la ea. De ieri s-a mutat la mine și îmi face viata Amara, efectiv vreau sa renunț și sa plec în lumea mea. Și tot îmi spune ca are dreptul la o camera. Felul ei și a fiului ei de a se comporta cu mine întrece orice critica, am și martori. Și ce e mai trist ca am și 3 surori mici în plasament deoarece sunt asistent maternal.
Întrebările mele sunt urmatoarele:
1.) Pot sa îmi strice actele de pe imobil? - - în 20 ani am investit foarte mulți bani în casa
2) ce drept are cumnatul meu la casa? Cumnatul meu tot o întoarce împotriva mea, ma gândesc ca vrea locuința.
3) cum poate afecta acesta problema de familie viata fetelor care le am în plasament? Soacra mea poate face plângere sa mi le ia inapoi la centru?
4) as vrea sa ii plătesc o femeie sa o îngrijească pt ca eu nu pot lucra cu ea, simt ca nu mai pot. Pe cale legala am dreptul sa plătesc o femeie sa o îngrijească? Soacra nu vrea alra femeie ca zice ca o fura și etc..
5) cei 2 copiii biologici ai mei ce drept au la casa după moartea tatălui lor?
Va rog din suflet dati mi un sfat, cum sa pot merg în instanta. Nu as vrea sa renunț la casa deoarece e munca noastră de o viata am făcut o cu greu din munca pământului și a animalelor.
Bună ziua. A murit tatal meu cu 3 zile in urma. Nu era asigurat nici pensionar. De la casa de pensii Botoșani a zis ca nu ne ofera ajutor pt ca nu era asigurat si nici pensionar. Eu nu lucrez, doar mama tatalui meu este pensionara. Căutând pe internet informații am inteles ca o persoana asigurata sau decedata poate lua ajutorul de înmormântare chiar daca defunctul nu era asigurat sau pensionar. Ma puteti ajuta cu un sfat, ce pot face in cazul acesta?
Mama are alta locuinta in afara de cea de la bunica?
Important de stiut daca este contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct sau cintract de intretinere.
Daca mama nu are alta locuinta si bunica are dreptul de proprietate/uzufruct viager pentru toata(e) locuinta (ele), poate sa nu semneze acordul pentru intretinerea copiilor in acea locuinta.
Buna seara. Mama mea este asistent maternal pe perioada determinata de 3 ani. Din aprilie 2019 are copii in grija deci mai are 2 ani din contract.
Mama are casa cu contract de vindere si cumpărare cu obligație de a îngriji persoana de unde a cumpărat casa. Bunica mea ia dat casa si doreste intretinere. Mama mea vrea sa o îngrijească, pt ca sta in aceiasi curte cu noi,insa bunica refuza si ia promis ca o va lasa fara munca.
Intrebarea mea este urmatoarea.
Faptul ca mama mea o are întreținere pe bunica o poate afecta sa ii ia copii, sa ii desfacă contractul de munca, daca bunica mea ii face plângere. Bunica mea a semnat anul trecut ca este de acord ca mama sa ia copii in plasament. Insa acu acum este influentata de un fiu al ei sa o lase pe mama pe drumuri. Ce se poate face sa nu o afecteze pe mama. Va rog sa imi spuneți, sunt foarte dezamăgită.
Buna dimineața.
In anul 2019 am ramas însărcinată. Si nu mi-am luat concediul de odihna deoarece in luna octombrie am intrat in concediu medical cu sarcina cu risc de iminenta de avort. As vrea sa stiu daca angajatorul este obligat sa imi plătească concediul? Cand am cerut concediul de odihna nu a vrut da mi-l dea. Cum as putea sa cer dreptul meu la odihna pe 2019?
Buna dimineața.
Din data de 13 octombrie pana pe 06.01.2020 am fost in concediu medical fiind însărcinată cu diagnosticul iminenta de avort. In luna ianuarie 2020 i-am dat angajatorului concediul prenatal și nici astăzi nu am primit bănuții desi acusi este luna martie si ii duc al 3 lea prenatal pe anul acesta. Care este data limita obligatorie in care angajatorul trebuie sa imi facă plata? Eu sunt obligata pana pe 05 a lunii sa ii dau concediul maternal dar el in calitate de angajator?
Ce remunerație ar trebui sa primesc daca am lucrat pana in 13 octombrie
2019 si apoi am fost concediu medical. Stiu ca maternalul se socotește cu ultimele 6 luni lucrate insa eu am fost in medical.
Mulțumesc
Bună seara. Sunt însărcinată în 4 luni și mi am anunțat angajatorul cu privire la starea mea. Luna trecuta am făcut cerere de învoire avand nevoie la spital. Astăzi mi s - a comunicat ca mi-a fost scăzută din salariu ziua în care m/am invoi. Din câte știu femeia gravidă are dreptul la 16 h pe luna libere și plătite.
Va rog sa ma ajutați cu ce pot sa fac în acest caz, cum sa îmi solicit dreptul. Țin sa menționez ca acum m a delegat cu serviciu la 40 km de locul unde am munca normal.
Va rog sa ma ajutați cu un model de cerere pt a-mi cere drepturile.