avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate prietenoasa

Activitate prietenoasa

buna ziua stimati domni, am nevoie de consilierea dumneavoastra, am fost angajata in austria cu forme legale ca persoana fizica, asistent medical, ingrijire la domiciliu batrani de catre o firma austriaca. dupa o saptamana am fost aruncata afara de catre firma austriaca pe motiv ca nu am spalat parul persoanei de care aveam grija, am fost urcata in tren si trimisa acasa, fara drept de apel ,fara sa mi se plateasca zilele cat am ingrijit persoana si nici biletul de intoarcere in romania. mi s-au inmanat niste acte, mi s-a spus ca sunt actele mele. in drum spre viena am vrut sa citesc actele si am constatat ca nu erau ale mele. a doua zi, pentru ca am ramas in gara din viena, nemaiavand la acea ora nicio legatura spre romania la biletul meu de intoarcere am sunat firma si i-am anuntat ca actele pe care le am nu sunt ale mele si ca eu pana la ora 20 sunt in autogara din viena sa astept autocarul cu care sa ma intorc acasa. intrebarea mea este : cui trebuie sa ma adresez sa imi primesc banii pentru zilele lucrate si pentru biletul meu de intoarcere?, cum pot sa imi recuperez actele de la firma austriaca? toata atitudinea firmei austriece o consider abuziva si cu permisiunea dumneavoastra, ma consider excrocata. astept cu mult respect raspunsul dumneavoastra.

va multumesc
Răspuns la discuția Dreptul la somaj din Anglia
dupa consilierea dumneavoastra, am contactat EURES Bucuresti, care mi-a acceptat actele doveditoare angajarii mele in Anglia. Au trecut 2 luni timp in care am trimis saptamanal e-mailuri la Agentia ANOFORM intreband despre situatia actelor mele. nu am primit niciun raspuns. Perioada de clementa de un an vis-a-vis de Anglia a expirat la 31 Mai 2010. Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc !
Răspuns la discuția Dreptul la somaj din Anglia
Va multumesc!Avand in vedere faptul ca,dreptul de a primi ajutorul de somaj a expirat,au trecut noua luni de la revenirea in tara ,ma pot adresa ANOFOM pentru formular?situatia mea a trenat,pentru ca angajatul OJOFM de pe raza judetului meu,nu mi a dat in timp util formularul spre completare.Poate fi responsabilizat in vreun fel OJOFM acum?Va multumesc din nou!
Buna ziua stimati domni,

Am lucrat legal in Anglia ca infirmiera la un camin de batrani 11 luni. In Romania lucrasem 1 an si jumatate. 22 Iunie a fost ultima zi de lucru din Romania si 23 Iunie a fost prima zi de lucru in Anglia. La 1 luna jumatate de la intoarcerea mea in Romania, mi-am depus actele la OJOFOM Alba in speranta obtinerii somajului din Anglia. Lunar treceam la oficiu de 3-4 ori si intrebam daca am vreun raspuns. Doamna oficiant raspundea ca din Anglia "dureaza". Au trecut 5 luni si niciun raspuns. Acum sunt 9 luni si am descoperit cu ajutorul internetului ca doamna oficiant era obligata sa-mi dea sa completez formularul "301". Pe care nu mi l-a dat. Deci, raspunsul din Anglia nu avea cum sa vina pentru ca nu era facuta cererea. Cum se numeste, incompetenta sau rea-vointa? Cui sa ma adresez? Sa depun plangere impotriva consilierului OJOFOM responsabil? Si unde? Si ce sanse am sa imi recuperez dreptul la somaj?

Va multumesc.
buna ziua,stimati domni!intrebarea mea este,daca dupa 11 luni de munca cu contract legal in Anglia,am dreptul la somaj din partea acestei tari?Oficiul judetean de ocupare a fortei de munca spune ca da DAR,trebuie sa am rabdare sigur m ai mult de 2_3 luni pentru ca englezii sunt m ai lenti in raspunsuri.E u am inmanat Oficiului Judetean contractul de munca semnat de mine si angajatorul englez,plus documentatia care demonstreaza ca am platit taxe statului englez.am sentimentul ca mi se tergiverseaza un raspuns,si nu inteleg motivul.astept raspunsul consultantilor dumneavoastra;in caz ca nu am dreptul la somaj din Anglia am dreptul la somaj in Romania,pentru ca am lucrat legal in A nglia?V a multumesc anticipat!:)
Discuție partaj
Stimati domni, intrebarea mea este: daca sotii au locuit in apartamentul de serviciu al politiei, iar dupa divort, sotul a cumparat si vandut apartamentul, fosta sotie si fiul au dreptul la jumatate din suma vanzarii apartamentului? va multumesc
Buna ziua!spuneti mi va rog si mie ,ce am de facut in cazul in care eu sunt in Anglia cu fiul meu,iar fostul sot ,angajat MI nu imi mai trimite pensia alimentara,la fosta adresa din Romania.va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția divort
te rog ceva!nu i mai spune sotului tau nimic despre ceea ce faci tu...nu spera ca se va schimba,si ti va aproba demersurile.atata vreme cat il informezi,va avea grija sa si asigure spatele.sotul tau e de un egoism demn de plans...nu te mai increde in el.nu conteaza cine si unde are prieteni,plangerea ta trebuie inregistrata,iar daca nu faci alta,dar iesi odata din cercul vicios al neincrederii in tine,nu mai astepta o luna un raspun,fa alta plangere
Răspuns la discuția divort cu un politist violent
alli am pute face plangeri si memorii la inspectorii sefi,dar sa le facem toate nevestele sau fostele neveste de politisti si in felul acesta probabil v om fi luate in considerare si se va face ceva impotriva acestor fel de oameni.mi se pare stigator la cer ca sotia si copilul politistului sa ste in strada si POLITISTUL bine_merci in casa,ca si cand nici usturoi n a mancat,nici gura nu i miroase.....pai ,stimati domni responsabili cu linistea si siguranta cetateanului onest,puneti lupul paznic la oi?o trimiteti pe alli sa se adreseze politistului comunitar?pai,sotul meu era politist comunitar,eu cui trebuia sa ma adresez?e f usor sa vb atunci cand nu suntem in situatie...:">
Răspuns la discuția divort cu un politist violent
exact prin aceasta situatie am trecut si eu........sotul tau te ataca de frica,nu pentru ca ar fi un zmeu.stau si ma gandesc cum sa te ajut.....un sfat;ai grija de tine si de copilul tau!