avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate cypyk

Activitate cypyk

Voinea Liviu a scris:

Chiar aveti nevoie de avocat.
Actiunea civila va fi judecata aici dar asta este doar un pas.
Executarea silita insa nu poate urma procedura interna,asa ca este putin mai dificil...

Va multumesc pentru raspuns si interesul acordat . Stima
Buna seara,
Rog sa ma sprijiniti in urmatoarea speta: firma la care lucrez a incheiat un contract de lucrari cu o societate straina, din Spania. Intrucat aceasta nu si-a executat la timp o parte din lucrari, in temeiul prevederilor contractuale, am emis o factura de penalitati pe numele sau, factura care a refuzat sa o plateasca. Urmeaza sa o actionam in instanta pentru obligarea la plata dar nu stim carei instante sa ne adresam ? In contract este stipulat ca litigiile se solutioneaza de instantele romanesti dar nelamurirea mea este cum se va face citarea de catre instanta avand in vedere ca sediul debitorului este in Spania ?
Multumesc anticipat pentru atentia acordata
buna seara,
dupa inregistrarea actiunii la judecatorie, instanta mi-a comunicat o adresa prin care imi comunica, ca,in termen de 10 zile la plata unei taxe judiciare de timbru.
am formulat ceerere de reexamire in 3 zile dar nu am achitat acesta taxa.
ar trebui sa achit acesta taxa in acele 10 zile si apoi sa astept solutionarea cererii ?
imi poate spune si mie cineva, din practica, in cat timp se solutioneza cererea de reexamiare ?
va multumesc !

buna ziua,
eu in calitate de debitor am formulat o contestatie la executare impreuna cu garantul impotriva executarii silite inceputa in baza unui cotract de imprumut. In urma regularizarii cererii atat eu cat si garantul am primit o adresa de la instanta in care ne instiinteaza pe fiecare in parte sa achitam 1000 ron taxa judicara de timbru.
va trebui fiecare in parte sa achitam acesta taxa judiciara, adica in total 2000 ron sau o achita doar unul dintre noi ?
va multumesc anticipat pentru raspunsuri !
buna ziua,
va rog sa-mi indicati si mie cu exactitate cand e ultima zi de a depune contestatia la executare, la instanta daca somatia am primit-o in data de 5 a lunii.
va multumesc anticipat !
multumiri moderatorilor pentru corectia facuta si d-nei avocat pentru raspuns. o zi cat mai buna tuturor !
Speta :Pvcc emis de ARR si contestat in contradictoriu cu IPJ
Contestatorul a contestat in instanta pvcc-ul in chemand in judecata o alta unitate (IPJ ) decat cea emitenta. (ARR)
In urma judecatii pvcc-ul este anulat de instanta insa unitate emitenta nu a avut cunostinta despre acest fapt atat timp cat nu a fost parte in proces. Unitatea emitenta incepe procedura de recuperare a debitului prin executare silita. Debitorul formuleaza cerere de indreptare a erori materiale si in loc de IPJ instanta mentioneaza ARR.
Ce cale de atac trebuie sa promoveze ARR-ul atata timp cat la judecarea plangerii impotriva pvcc-ului nu a facut parte ( necitat nu a putut formula intampinare si nu a luat parte la proces astfel) chiar daca era unitatea emitenta?
va rog cine stie sa-mi spuna si mie exact care e adresa la care trebuia depusa contestatia deciziei de pensionare in cazul MAPN ?
in ce consta plangerea prealabila in cazul acesta ?
daca s-a facut contestarea decizie la Comisia de Contestatie mai e nevoie si de o plangere prealabila pentru a merge cu actiunea la tribunal ?
pe noua decizie scrie ca s-a calculat dupa venitul mediu pe economie....poate nu a ajuns la timp acea adeverinta, dar tot exista posibilitatea sa-i vina diminuata ca am consultat listele de pe siteul mapn-ul si m-am uitat la niste situatii similare si erau reduse.au luat de la unii au pus la altii numai asa ca sa isi bata joc de toti