avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Activitate SCA Constantinescu-Dan&Asociatii

Activitate SCA Constantinescu-Dan&Asociatii

Răspuns la discuția Executare silita
Invocati in sustinerea Dvs Decizia Tribunalului de care v-am facut vorbire.
Am cautat-o pe net si am gasit urmatorul link
[ link extern ] /
Printati decizia si depuneti-o ca inscris in instanta, practica judiciara.
Mult succes.
Răspuns la discuția Executare silita
Buna ziua,
Prin Decizia Nr. LXXII (72) din 15 octombrie 2007 a ICCJ, OCPI-ul nu are calitate procesuala pasiva in cauzele ce au ca obiect plangerile privind cartea funciara intemeiate pe dispozitiile art. 50 din Legea nr. 7/1996, republicata.

Prin Decizia civila nr. 834A din data de 4 octombrie 2011, Tribunalul Bucuresti a decis, in mod irevocabil, ca adjudecatarul nu are obligatia, conform legii, de a achita impozitul pentru dobandirea dreptului de proprietate asupra imobilului adjudecat si, prin urmare, dobandirea imobilului respectiv de catre adjudecatar trebuie inscrisa in Cartea Funciara chiar daca acesta nu poate face dovada achitarii acestui impozit.

Urmeaza ca dvs sa faceti plangere impotriva incheierii de respingere a inscrierii in cartea funciara.

1. Modalitatea cea mai simpla este contractul de vanzare-cumparare. Nu si cea mai ieftina. In functie de pret, se vor calcula taxele de catre notarul public.
2. TVA- ul si impozitul de 2% pentru pretul pana in 200.000 lei si 1% pentru ceea ce depaseste aceasta suma. Asta din cauza "vechimii" de timp in care ati detiunut imobilul. Plus taxele notariale.
3. Lichidarea societatii nu este o optiune. Dureaza si implica riscuri.
Cu banii obtinuti nu puteti achizitiona imobile in numele altei societatii decat daca aveti posibilitatea de a va insusi acesti bani (imprumuturi personale acordate societatii, samd)
Puteti sa ii vindeti acest imobil oricui, daca nu este grevat de diverse sarcinii, si nu exista nici o diferenta de costuri. Oricum este o discutie lunga, referitoare la valoarea imobilului in contabilitate, amortizare, etc.
Sper ca am fost de folos.
Răspuns la discuția mi se mai aplica Legea 10 noua?
In 1994 nu puteati sa cumparati pe legea 112/1995. Mai verificati odata actul de vanzare cumparare.In ce an s-a prezentat noul proprietar si v-a oferit cei 5000? In ce calitate ati stat in procesul cu mostenitorii fostului proprietar? Pârât, intervenient in interes propriu, in interesul ICRAL-ului? A fost anulat contractul de vanzare cumparare? Scrie in decizia Curtii de Apel ca sunteti obligata sa lasati recurentilor-reclamanti IN DEPLINA PROPRIETATE SI POSESIE apartamentul in care locuiati si il cumparase-ti in baza legii 112/1995? Dreptul dvs de a cumpara acest apartamentul temeiul legii 112/1995 s-a nascut in iulie 1996. Deci, verificati inca odata data cumpararii.

Si odată cu firma va raman si obligatiile de plata pe care societatea le-a contractat. Inteleg ca va referiti la utilitatile aferente spatiului? Dar asi mai dori sa stiu cat de trecut este trecutul la care va referiti? Caci daca sunt datoriile societatii dvs nu va puteti eschiva de la plata acestora. Prin urmare, daca este prevazut in contract ca neplata utilitatilor poate duce la evacuarea Dvs din spatiu, raspunsul este DA, va poate da afara.
1. intr-adevar acest contract de donatie nu poate fi desfacut decat in instanta ?
2. unde pot verifica intabularea ?
3. in cazul in care unul din parinti va deceda , pot face succesiune sau sant obligata sa raman cu acest act ?
4. tatal meu poate sa-mi dea jumatatea lui de apartament acum ? daca da , ce modalitate exista pentru a face asta si ce acte si semnaturile caror persoane sant necesare ?

1. DA
2. La biroul de carte funciara unde se gaseste nemiscatorul.
3 Succesiunea trebuie facuta oricum, DAR apartamentul, dupa cum v-a explicat foarte bine AVLIL, este al Dvs. si al surorii.
4. Ce sa va dea? Nu mai are in patrimoniu apartamentul. Nici tatal nici mama Dvs.
Răspuns la discuția Act de donatie
Cam greu de castigat un astfel de proces. De altfel, opiniile colegilor exprimate mai sus va arata modurile prin care ar putea fi atacata problema. Dar succesiunea s-a dezbatut?
Răspuns la discuția titlu de proprietate anulat?
Eu cred că este important de știut legea în baza căreia a fost emis titlul de porprietate.
Dar, general, DA, poate fi cerută anularea titlului.
Răspuns la discuția drept de preemtiune
Doamna/ul Ionescu:
Nu sunteti 3 coproprietari pe intregul imobil? Cum s-a facut partajarea restului casei?/Sau care este modalitatea de dobândire a spatilor aflate in indiviziune? Se poate instraina cota indiviza pe care o detineti, sau se poate face un partaj judiciar, pe cale amiabila, la notar sau pe cale judecatoreasca. In cazul imobilelor nu exista drept de preemtiune. NICI LA TERENURI. Vezi Legea 247/2005 care abroga Lege 54/1998.
Răspuns la discuția cum si unde fac contestatie
Contestatia se face in termen de 15 zile, la Judecatoria sectorului 2. Avocatii percep onorarii diferite.