Multumesc pentru raspuns. Am sa strang dosarul si cred ca voi incerca.
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Bunica mea a incheiat un contract de uzufruct pt apt pe care il detinea ca proprietar, in urma mortii mamei mele. Pe mine m-a dat in judecata pt a ma scoate din masa succesorala si mi-a platit despagubiri, ramanand ea unicul proprietar.Acest lucru se intampla acum aprox 10 ani. Acum se pare ca este de acord sa rezilieze contractul cu tertele persoane si sa recuperez eu apartamentul...
Inainte de a semna contractul de uzufruct, a fost pensionata pe caz de boala psihica, fiind analizata de o comisie medicala, trei ani la rand si avand in fiecare an acelasi diagnostic, nemaifiind considerata capabila de a desfasura orice fel de activitate profsionala. Poate fi anulat acest contract de uzufruct pe baza acestei boli psihice si cum sau exista vreo alta posibilitate?
Multumesc mult!
Imi mai poate oferi cineva alte detalii la subiectul pe care l-am postat ieri, respectiv cazul de anulare a contractului de renta viagera? Multumesc celor care mi-au raspuns, dar inca sunt "in negura" #-o si mi-ar mai fi de ajutor si alte sfaturi. Cazul era: Bunica mea a incheiat un contract de renta viagera cu o terta persoana, pentru apartamentul in care locuieste. Contractul a fost incheiat acum 7 ani. Totalitatea sumelor platite de catre terta pana in momentul de fata se ridica pe la aprox 8.000 Eur. Mentionez acest lucru gandindu-ma ca poate fi folosita aceasta suma intr-un eventual proces ca fiind o prestatie neechivalenta. In momentul incheierii acestui contract, bunica mea suferea deja de o boala psihica, pentru care exista o decizie a unei comisii medicale de expertiza, precum si un certificat medico-legal, in acelasi sens. De altfel, ea a si fost pensionata pe caz de boala psihica. Nu s-a instituit curatela si nici nu exista o hotarare judecatoreasca de punere sub interdictie. Va multumesc tare mult!
Multumesc mult pentru ajutor. Insa marea intrebare este: CUM pot sa dovedesc ca nu avea discernamant in momentul respectiv? Adica al semnarii contractului. Cum spuneam, exista un raport al unei comisii medicale si un certificat medico-legal in care se precizeaza ca are o boala psihica, aceasta fiind caracterizata de pierderi de memorie. Nu am vazut inca raportul comisiei, dar il voi procura. Sunt aceste documente suficiente? Totodata, semnarea contractului a avut loc dupa ce si-a pierdut sotul, iar la scurt timp si fiica (mama mea), lucru care a influentat-o destul de mult... Pot fi de ajutor aceste aspecte? Eu am incercat sa discut cu terta persoana, oferindu-i echivalentul platit, dar nu a fost de acord.
Multumesc anticipat!
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva indicatii in urmatorul caz: Bunica mea a incheiat un contract de renta viagera cu o terta persoana, pentru apartamentul in care locuieste. Contractul a fost incheiat acum 7 ani. Totalitatea sumelor platite de catre terta pana in momentul de fata se ridica pe la aprox 8.000 Eur. Mentionez acest lucru gandindu-ma ca poate fi folosita aceasta suma intr-un eventual proces ca fiind o prestatie neechivalenta. In momentul incheierii acestui contract, bunica mea suferea deja de o boala psihica, pentru care exista o decizie a unei comisii medicale de expertiza, precum si un certificat medico-legal, in acelasi sens. De altfel, ea a si fost pensionata pe caz de boala psihica. Nu s-a instituit curatela si nici nu exista o hotarare judecatoreasca de punere sub interdictie.
Spuneti-mi, va rog, ce si cum as putea face pentru a putea anula acest contract. Se poate? Daca da, cum se procedeaza? Ce actiune trebuie inaintata? Se restituie sumele platite tertei? Alte cheltuieli? Orice indicatii imi puteti da...
Va multumesc mult!
Avocata care s-a ocupat de infiintarea societatii a inregistrat-o ca neplatitoare de tva. Este necesar ca aceasta societate sa fie platitoare de tva. Cum fac ca sa modific acest aspect? Ea imi spune ca trebuie sa completez declaratia 010 la Finante Publice, dupa care trebuie sa mearga ea din nou la Reg Com si sa scoata un alt CUI, ceea ce mi se pare total aiurea. Stiu ca trebuie sa completez declaratia 010, dar nu stiam nimic de scoaterea unui nou CUI... Ma puteti ajuta? Ce trebuie sa fac? Multumesc!
Este suficient ca declaratia privind capacitatea de a indeplini functia de administrator/asociat sa fie data in fata avocatului, care atesta prezentarea acestuia, ori este necesar sa fie autentificata de un notar publi?. Poate fi motiv de respingere a dosarului? Multumesc
Asa stiam si eu, dar avocata care se ocupa de infiintarea societatii mi-a spus ca nu. Eu sunt inca in facultate, nu sunt inca jurist... Acum pot sa ii arat si Legea. Multumesc mult!
Este necesar atat acordul asociatiei de proprietari, cat si acordul vecinilor de deasupra, de dedesupt, stanga si dreapta apartamentului in care veti stabili sediul, daca acesta se afla in bloc.
Daca este la casa, nu mai este necesar acordul vecinilor, decat daca sunt mai multe familii care locuiesc in aceeasi casa sau mai multe societati care isi desfasoara activitatea acolo.