avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Activitate Andrap98

Activitate Andrap98

Buna ziua ! Ma interesează dacă pot lucra part-time ( 30 ore/sapt ) cât beneficiez de indemnizație creștere copil . Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.

Buna ! Am custodie comuna cu el , am avut proces . Nu a cerut sa aibă program de vizita . Are pensie și nu o plătește . Nu suna și nu caută copilul . Nu se interesează de el . De aia vreau sa nu mai stau sa depind de el. Chiar nu se poate face nimic in cazul părinților cărora nu le pasa de copii ? Chiar trebe sa stea celălalt sa se roage de el sa poată duce copilul in alta țara sa vada o grădina zoologica , un parc acvatic , etc.
Buna ziua ! Am un copil de 2 ani dintr-o relație de concubinaj. Relația a fost si cu bune și cu rele pana am făcut certificatul copilului .. după s-a stricat de tot . De atunci eu stau cu copilul separat de tatăl sau. Uita ca are copil , nu îl caută , a fost Crăciun , paste , ziua lui .. nimic. A băgat pensie strict cât eram in proces și când i-am făcut plângere. Are copil doar când vede ca intentez ceva legal împotriva lui . Nu a fost violent cu copilul , nu la agresat nici pe el nici pe mine . Dar l-am crescut singura și îl cresc și in continuare . Nu i-as interzice sa îl vadă dacă ar vrea , dar efectiv nu ii pasa . Acuma vreau sa ii fac pașaport copilului sa mai mergem sa vizitam și nu dau de el , nu Răspunde . Am vreo șansa sa am putere de decizie doar eu asupra copilului ? Sa nu mai depind de el cu nici un fel de semnătura .. mulțumesc anticipat.
Buna ziua ! Am fost in proces cu tatăl copilului pentru pensie și executare autoritate părintească . In sentința s-a hotărât ca are de plătit pensie alimentara și din urma și cheltuieli de judecată. Am ajuns la înțelegere , dar nu se tine de ea . El nu are venit , lucrează la negru și a avut grija sa nu aibă nimic pe numele lui. Întrebarea mea este , dacă merg la executor cum se procedează mai departe și in cat timp îl va executa practic ținând cont ca nu are venituri și bunuri. Mulțumesc anticipat
Buna . Am un copil de 5 luni și nu sunt căsătorită cu tatăl copilului . Când am aflat ca sunt gravida am zis nu ne face acest lucru sa ne căsătorim și ne vom căsători când vom simți . Copilul s-a născut , tatăl este trecut .. dar între timp lucrurile nu au mai mers și ne-am despărțit . Întrebarea este , are voie sa îl vadă când vrea atâta timp cât nu se implica cu nimic in creșterea lui ? Momentan nu am apelat la proces pentru pensie alimentara și custodie .. am zis atâta timp cât ne lasă in pace este ok . Dar atâta timp cât nu se implica cu nimic , am dreptul sa nu îl arat când vrea el ? Mulțumesc anticipat . Și m-as bucura dacă ați putea sa ma sfătuiți cum sa fac pe mai departe .. sa deschid proces pt custodie si pensie ?
Buna . Am tot căutat lege și nu găsesc . As dori sa știu de la ce vârsta se trec copiii la cheltuiala la bloc ? Nasc curând și doresc sa știu dacă se trece la numărul de persoane la scara blocului . Mulțumesc
Buna . Nasc mai puțin și nu sunt căsătorită cu tatăl copilului . Ii pot pune numele meu de familie și când ne vom căsători sa îl trec și pe el pe numele soțului ( al tatălui sau ) ? Se va schimba certificatul cu numele soțului după sau rămâne pe al meu ? Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri
Buna . Sunt însărcinată și nu sunt căsătorită cu tatăl copilului . La naștere îl pot trece la tata dar copilul sa fie pe numele meu ? Mulțumesc anticipat pt eventualele răspunsuri ..
Numele meu de familie este format din 2 nume . Gen Popescu-Dănilă și prenumele Andra .. as putea ca la căsătorie sa păstrez doar unul (Popescu ) care sa se unească cu cel al soțului ?
Exemplu : eu Popescu-Dănilă Andra , el Herasim George .. și după căsătorie sa devenim Herasim-Dănilă amândoi ?