avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Activitate nicole28C

Activitate nicole28C

imi puteti spune temeiul legal care trebuie trecut in cererea de chemare in judecata neplata drepturilor salariale restante ?
Am facut sesizare si la itm care le-au dat termen pana in 26.06.2009 pentru plata salariilor restante .suma pe care trebuie sa o primesc e in jur de 4000 ron.
As dori sa cer si despagubiri pentru ca desi a trecut 36 de zile de cand mi-a fost desfacut contractul de munca in baza art 65 lit a , nu mi-a fost completata adeverinta de care aveam nevoie pentru a putea beneficia de somaj.Am sunat zilnic la societate dar am fost amanata pentru diverse motive.si la aceste despagubiri am nevoie de temei legal .
De asemenea societatea nu a platit contributiile la stat din luna decembrie , desi salariatilor le-au fost retinute aceste contributii din salariu.
nu imi permit sa imi angajez un avocat deoarece am un copil inintretinere si cum nu am primit salariul nu am de unde plati avansul pentru onorariu.
Daca ma puteti ajuta cu un model de actiune v-as fi profund recunoscatoare.
Astept un raspuns .Va multumesc
imi puteti spune in baza carui articol pot da in judecata societatea la care am lucrat pentru neplata drepturilor salariale restante ?
Am facut sesizare si la itm care le-au dat termen pana in 26.06.2009 pentru plata salariilor restante .suma pe care trebuie sa o primesc e in jur de 4000 ron.
As dori sa cer si despagubiri pentru ca desi a trecut 28 de zile de cand mi-a fost desfacut contractul de munca in baza art 65 lit a , nu mi-a fost completata adeverinta de care aveam nevoie pentru a putea beneficia de somaj.Am sunat zilnic la societate dar am fost amanata pentru diverse motive.
De asemenea societatea nu a platit contributiile la stat din luna decembrie , desi salariatilor le-au fost retinute aceste contributii din salariu.
Astept un raspuns .Va multumesc.
cred ca avantajul ar fi si suma pe care o poti lua in cazul in care venitul avut in timpul cat ai fost angajat este mult mai mare decat somajul.
as avea si eu o intrebare- se poate lua concediu medical in timp ce te aflii in somaj si daca da cat este contumul acestuia si cine il plateste.Multumesc
am primit pe fax de la creditoarea x o cerere privind deschiderea procedurii insolventei adresata tribunalului pentru suma de 15000 lei.Telefonic ni -sa comunicat ca in cazul in care nu vom [plati pana luni cererea va fi inanintata tribunalului.
In aceeasi zi s-a trimis creditoarei o adresa prin care i se mentiona ca in momentul de fata debitoarea nu poate afectua nici o plata dar ca la sfarsitul acestei luni societatea se afla intr-o tranzactie de infuzie de capital si se va afectua plata restanta in cursul lunii martie.
Ce ar trebui sa fac acum?
sa astept sa introduca actiunea si apoi sa fac contestatie?
Executorul a inceput excutarea silita prin blocarea conturilor din doua banci ale unei societati precum si prin adresa la primaria unde are un punct de lucru.
doresc sa fac contestatie la executare si vrea sa stiu in baza carui articol imi intemeiez cererea si daca aveti un exemplu pentru aceasta.
instanta competenta e judecatoria sau tribunalul .Multumesc
Imi puteti recomanda un executor judecatoresc pentru o firma din raza judecatoriei campina?

Va multumesc
firma x a eliberat o fila cec scadenta in data de 09.12.2008 pentru firma y care a fost refuzata in valoare de 42.158.Societatea x nu mai poate fi gasita la sediul trecut la reg comertului si nici la punctul de lucru.
Se poate declansa procedura de insolventa(falimentului) de catre firma Y?
daca da ma puteti ajuta cu un model de cerere catre tribunal?
Răspuns la discuția daune interese SAPARD -urgent
nu prevede nici o clauza
exista un contract incheiat intre o firma x si Sapard care are ca termen de plata 90 de zile de la depunerea cererii.Termenul expira la data de 18 septembrie si nu sunt semne ca s-ar plati banii pana la acea data.Din cauza neachitarii acestei transe de catre sapard societatea se afla intr-o situatie disperata nemaiputand sa-si onoreze platile catre furnizori.
Cum trebuie pornita o actiune in instanta pentru plata a daune interese dupa ce se depaseste acest termen.
Sau ce alta actiune p[oate fi facuta?