avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate liana istrate

Activitate liana istrate

In situatia in care firma are angajat un cetatean strain - non UE - care este perioada de concediu fara plata pe care i-o poate da angajatorul ?
Buna ziua
In perioada in care un salariat este in concediu medical, i se mai calculeaza acestuia sporul de vechime la salariu?
Buna ziua !
Un roman care a lucrat cu contract de munca in strainatate - 5 ani in Olanda si 5 ani in Egipt - poate beneficia de pensie pentru anii acestia ?
Buna ziua !
In cazul in care o societate are peste 24 de angajati este obligatorie incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate? Poate avea loc negocierea intre patronat si reprezentantii salariatilor si sa se semneze un proces verbal prin care ambele parti sunt de acord sa nu incheie contract colectiv la nivel de un unitate, ci sa respecte contractul colectiv de munca la nivel national ?
Ce acte sunt necesare pentru angajarea unui cetatean strain cu contract individual de munca ?
Buna ziua !
O societate care are mai multe puncte de lucru, unde pastreaza contractele de munca - in original - ale tuturor angajatilor?
Buna ziua !
Exista vreo definitie clara si exacta pentru grupa a-II-a de munca, deci pentru conditii deosebite ? La noi in institutie se considera grupa a-II-a si conditiile deosebite doua elemente total diferite.
Multumesc.
In cazul in care unei salariate i s-au platit 2 luni de concediu prenatal si 2 luni de concediu postnatal, o societate este obligata sa-i plateasca si un salariu mediu pe unitate ?
Buna ziua.
Indemnizatia pentru concediu medical pentru ingrijire copil bolnav - mai mic de 7 ani, se impoziteaza ?
Buna ziua.
Daca unui salariat i s-a eliberat de la fostul loc de munca o adeverinta ca a fost muncitor zilier la acea societate, fara sa i se consemneze in carnetul de munca perioada respectiva, datele din acea adeverinta sunt valabile ? Perioada respectiva i se calculeaza la sporul de vechime ?
Multumesc.