avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate Iulia C

Activitate Iulia C

Transfer dosar handicap grav
Bună ziua!
Doresc sa transfer dosarul tatălui meu cu handicap grav nerevizuibil și indemnizatie de insotitor,în alt județ,la un cămin privat de batrani.In situația în care proprietarul azilului nu dorește sa ii facă mutația de flotant,tatăl meu nu va maiprimi indemnizatia de handicap. Ce pot face???
Azil privat
Tatăl meu,are handicap grav cu însoțitor permanent.Intentioneaza sa meargă intr-un camin de batrani privat în alt județ.
Este obligat sa își facă mutație flotanta acolo la camin???Sau rămâne cu ultimul domiciliul stabil?
Indemnizatia de insotitor va fi anulata?Indemnizatia de 500 lei handicap grav va rămâne și va fi acordata de primăria orașului în care are domiciliul stabil,unde a locuit??
Indemnizație insotitor
Bună ziua!Tatăl meu are 84 ani,indemnizație de insotitor handicap grav fără revizuire,pentru tot restul vieții.Intentionez sa îl transfer la un cămin privat.Se pierde indemnizatia de insotitor pers handicap grav??Sau acei bani vor completa taxa la privat?
Mulțumesc!
Dosar pensie limita de varsta
Buna ziua!
In luna august 2021,imi voi de pune dosarul pt pensie limita de varsta.Indeplinesc toate conditiile de pensionare.Eu a lucrat 3 ani si in Austria.Momentan,anii lucrati in Austria nu imi sunt necesari la vechime pt ca am stagiul complet de cotizare realizat in Romania.Cum sa procedez??Pentru cei 3 ani lucrati in Austria,voi putea cere pensie la indeplinirea conditiilor de acolo(la 63 ani cca).Sa depun acum actele doar pt ce am lucrat in Romania??Si pentru cei 3 ani in Austria sa cer peste cativa ani cand voi indeplini conditiile de acolo??Mi-au spus de la CJP Arad ca daca depun ac formulare E205,E207 etc,dureaza foarte mult pana voi primi decizia mea de pensie.Si momentan,nu imi ajuta cu nimic acei 3 ani lucrati in Austria.Eu am deja vechimea integrala in Romania.Pentru acei 3 ani unde si cand voi depune acte???Cum sa procedez???
Multumiri!!!
Răspuns la discuția Dosar pensie
Va multumesc foarte mult!!
Discuție Dosar pensie
Dosar pensie
In luna august voi iesi la pensie de drept.Am 32 ani lucrati in Romania si 3 ani in Austria..Ce acte trebuie sa am pt a demonstra anii lucrati in Austria??Va lua legatura Casa de pensii din Romania cu cei de dincolo??Care este procedura??As dori da am pregatite din timp actele necesare.
Multumesc!!
Buna seara!
Fiul meu are un SRL pe numele lui și dorește să cumpere o locuință cu credit pe acea firma.El vrea sa divorteze.Acel apartament va fi considerat bun comun,se va împărți cu fosta sotie???
Mulțumesc!
Răspuns la discuția ...mutare dosar pensie
Spuneti-mi va rog,dar daca tatălui meu i-am făcut mutație definitiva in casa mea,in alt judet,el poate să își lase dosarul de pensie la el în județ(el are locuința acolo,talonul îl ia cineva acolo)?Sunt obligata sa informez,sa trimit noua CI la Casa de pensii la el în județ?
Am citit că putem schimba in baza unei cereri doar adresa de corespondenta(pentru a primi talonul in alta parte).Mutarea dosarului este obligatorie în cazul schimbării domiciliului?
Răspuns la discuția ...mutare dosar pensie
Cuponul deocamdată se va primi tot la vechea adresa(este tot proprietatea lui).Și in timp vom face o cerere doar pentru corespondenta,schimbarea adresei pentru primirea cuponului(dosarul va rămâne tot acolo).
Bună ziua!
Tatăl meu s-au mutat dintr-un judet în altul.El dorește să lase dosarul de pensie in vechiul judet.Este obligatoriu să își transfere dosarul de pensie?(pensia o primește în cont bancar).
Multumesc!