avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Activitate Iuliana Diaconu

Activitate Iuliana Diaconu

Răspuns la discuția Mostenire mama vitrega


raluk0207 a scris:

Da, este legal.
Din acesta bunuri, sotia are dreptul la 1/4, iar dvs la 3/4.

Intra si bunurile ramase de la bunicii din partea tatalui? dar bunurile ei?
Buna ziua!
Dupa moartea tatalui meu, mama vitrega (casatorita legal cu tata) cere dezbaterea succesiunii in instanta a bunurilor tatei, dobandite inainte de casatorie. Este legal?
Eu fac parte la bunurile ei dobandite inainte de casatoria cu tata?
Răspuns la discuția contr.fond.handicapati
Trebuie daca aveti cel putin 50 de angajati .

,,LEGE nr. 448 din 6 decembrie 2006 privind protecþia ºi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap1)

Art. 78
(1)Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncã conform pregãtirii lor profesionale ºi capacitãþii de muncã, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judeþean sau al sectoarelor municipiului Bucureºti.
(2)Autoritãþile ºi instituþiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puþin 50 de angajaþi, au obligaþia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puþin 4% din numãrul total de angajaþi.
(3)Autoritãþile ºi instituþiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajeazã persoane cu handicap în condiþiile prevãzute la alin. (2), pot opta pentru îndeplinirea uneia dintre urmãtoarele obligaþii:
a)sã plãteascã lunar cãtre bugetul de stat o sumã reprezentând 50% din salariul de bazã minim brut pe þarã înmulþit cu numãrul de locuri de muncã în care nu au angajat persoane cu handicap;
b)sã achiziþioneze produse sau servicii de la unitãþi protejate autorizate, pe bazã de parteneriat, în sumã echivalentã cu suma datoratã la bugetul de stat în condiþiile prevãzute la lit. a).
(4)Fac excepþie de la prevederile alin. (2) instituþiile publice de apãrare naþionalã, ordine publicã ºi siguranþã naþionalã.
(5)Monitorizarea ºi controlul respectãrii prevederilor alin. (2) ºi (3) se fac de cãtre Inspecþia Muncii. ''

Răspuns la discuția Esalonare debit la ANAF
Daca se aproba legea privind reglementarea acordarii esalonarii la plata si ...................
Nu este asa de greu de completat declaratia 112. O gasiti pe site la ANAF [ link extern ]
Cernat Roxana Ana a scris:
ore libere = 0

ore libere in care se lucreaza = ore libere platite
sau
ore libere in care se lucreaza = 0 + 100% din salariul de baza




Daca zilele de repaus se acorda in alte zile decat sambata si duminica, iar dumneavoastra ati lucrat sambata si duminica, acestea se platesc ca si cum ar fi fost zile lucratoare, repet: in conditiile in care le corespunde alte zile din saptamana pe care sa le folositi ca repaus saptamanal. Daca lucrati in celelalte zile de care ar fi trebuit sa beneficiati ca si repaus saptamanal, acelora le corespunde prezentarea de mai sus.
ore libere in care se lucreaza = ore libere platite
sau
ore libere in care se lucreaza = 0 + 100% din salariul de baza


Conform DEX ,,SPOR =s. 1. adaos, supliment. (~ la salariu.) 2. v. majorare. 3. randament. (Nu avea ~ la lucru.) ''.
Conform Art. 41 alin. (3) lit. c) Codul Muncii explica faptul ca pentru orele lucrate in zilele libere ce nu au fost compensate corespunzator cu ore libere platite, se acorda acel spor de 100% din salariul de baza. Deci se platesc cu o majorare de 100%(adica DUBLU).
Corectati, daca am gresit va rog.

Răspuns la discuția IMPOZIT PE PROFIT TRIM 1 2010
Asta e ideia. Daca activitatea firmei dumneavoastra nu este profitabila si nu puteti plati impozitul minim, nu mai continuati, Nu va plateste statul datoriile generate din pierderi.
Platile compensatorii in cazul concedierii colective se fac conform contractului colectiv de munca si sunt in functie de negocierile de la nivelul societatii (cu sporuri fixe sau fara.).
Răspuns la discuția revisal 1.0.0
Multumesc mult Cornel Vasile.