avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate camey000

Activitate camey000

fac o revenire la subiect,, si specific ca decizia primita de fostul meu sot a fost emisa in data de 14.07.2011, ori in legea 61/1993 se specifica la art. 7 alin. (3): "Decizia prin care se recupereaza sumele incasate necuvenit se comunica celui obligat la plata in termen de 15 zile de la emitere.". Deci, care este concluzia? Ca aceasta decizie nu este valabila intrucat nu s-a respectat termenul de aducere la cunostinta????????
buna ziua,
indraznesc sa va deranjez cu o rugaminte, aceea de a ma sfatui intr-o problema daca puteti.
am intampinat si eu o problema mare in legatura cu alocatia copilului meu.
in anul 2005 am beneficiat cand s-a nascut copilul de alocatie de stat, alocatie primita pe numele sotului meu. ulterior am divortat si am mers sa trec alocatia de stat pe numele meu. atunci cand am solicitat acest lucru, angajatii de acolo au descoperit faptul ca eu am primit in perioada 1.08.2008-30.06.2011 alocatie in plus , adica am primit alocatie pentru 2 copii desi cererea sotului a fost pentru un singur copil. din 2011 si pana azi nu am primit nici o notificare de restituire a sumei. azi a primit fostul sot o decizie prin care i se solicita ca in termen de 15 zile sa achite suma datorata, respectiv 1598 lei. eu am citit in lege si se specifica faptul ca alocatia necuvenita se retine esalonat din alocatia tanarului pana la finalizarea sumei datorate in Hotararea 577/2008 -

ART. 22

Recuperarea sumelor încasate necuvenit se urmăreşte de direcţia teritorială şi se realizează după cum urmează:
a) dacă copilul sau tânărul beneficiază în continuare de drepturi, se vor face reţineri eşalonat din drepturile aferente lunilor următoare;
iar in legea 61/1993 republicata, la art. 7 se specifica:
(2) Sumele platite necuvenit cu titlu de alocatie de stat pentru copii se recupereaza pe baza deciziei emise de persoana juridica care a efectuat plata alocatiei de stat pentru copii sau prin angajamentul de plata scris al persoanei care le-a incasat in mod necuvenit.
(3) Decizia prin care se recupereaza sumele incasate necuvenit se comunica celui obligat la plata in termen de 15 zile de la emitere.
(4) Decizia de recuperare si angajamentul de plata constituie titlu executoriu de la data comunicarii, respectiv de la data semnarii.
Art. 8
Alocatia de stat pentru copii nu este impozabila si nu poate fi urmarita silit decat in vederea recuperarii sumelor platite necuvenit cu acest titlu.

Se specifica la finalul decizie ca ma pot adresa instantei competente in 30 de zile de la data comunicarii.
Ce argumente pot scrie in plangerea ce o voi depune la instanta? este legal sa mi se retina suma in totalitate?

va multumesc din suflet si astept raspuns urgent.
Cu deosebita consideratie,
Camelia Petcu

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Răspuns la discuția cererea de disjungere de partaj
am si eu 2 intrebari,, am sentinta judecatreasca cu privire la divort si incredintare minor la care s-a facut apel,,,,
1- apelul e definitiv si irevocabil cand este pronuntat sau exista alta cale de atac?
2- cum se poate da o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in ce priveste divortul?
am si eu o intrebare, am o sentinta de divort cu doua capete de cerere: 1. divort; 2- incredintare minor,,,, in sentinta initiala a castigat minorul mama, tatal a facut apel, insa procesul dureaza de ceva vreme, iar tatal vrea sa se casatoreasca. apelul va fi definitiv si irevocabil sau urmeaza si alta cale de atac la prnuntarea apelului?
Răspuns la discuția Procedura in apel.
am si eu o intrebare,,,
apelul la divort cu incredintare minor este definitiv si irevocabil? sau este cu recurs? eu stiu ca este fond, recurs si apel,, in contencios,, insa nu stiu cum e la divort, daca se pastreaza regula
sttie cineva cand se platesc drepturile saLARIALE CASTIGATE IN 2011 SI IN CARE LEGE SE SPECIFICA ACEST LUCRU, CACI IN OUG 113 SE SPECIFICA DOAR DREPTURILE SALARIALE CASTIGATE PANA LA 31 DEC 2010? DACA MA POATE AJUTA CINEVA,,,, MULTUMESC
buna ziua,

am o intrebare arzatoare, daca ma poate ajuta cineva urgent cu o lamurire,,,
am avut un prooces pe rolul ttribunalului gorj la sectia conflicte de munca in legatura cu o fosta angajata, caruia i s-a modificat salariul conform OUG 114/2009.
a castigat pe fond, apoi s-a facut recurs de catre ambele parti, s-a trimis la rejudecare.
fosta angajata a castigat din nou pe fond,,, sentinta a fost cu drept de recurs 10 zile,, am facut recurs,,, insa fosta angajata mi-a trimis adresa prin care imi solicita sa pun in aplicare sentinta invocand art. 274 cod muncii si art 278 pct. 1 Cod proc. civ.
cum pot gasi modalitatea legala de a nu pune in aplicare sentinta respectiva pana nu ramane definitiva si irevocabila, intrucat intre timp am castigat alte procese in legatura cu aceeasi speta cu alti angajati,, si sunt sigura ca voi castiga in recurs.
mentionez ca partile din dosar sunt fosta angajata si institutie de stat.
pot sa nu pun in aplicare sentinta si sa ii raspund la adresa ca pana nu este definitiva si irevocabila sentinta nu se poate dispune executarea?

va multumesc pentru ajutor
ma poate ajuta cineva, va rog? m-am inscris de cateva zile la COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI BUCUREªTI si am nevoie de un jurist definitiv si inscris in acest colegiu pentru a incheia un contract de indrumare pentru 2 ani ?????
daca ma poate ajuta cineva,,,
Răspuns la discuția ajutor-divort
multumesc de raspuns
si deci in concluzie pot iesi din tara cu copilul daca ii pot face pasaport cu hotararea.
multumesc inca odaata
Răspuns la discuția ajutor-divort
am si eu o intrebare.
va rog sa ma ajutati urgent
vreau sa stiu daca castig custodia copilului , pot iesi din tara cu copilul fara sa imi trebuiasca semnatura de acord a tatalui?
ii pot face pasaport numai cu hotararea judecatoreasca de incredintare a minorului?
:-/