avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate miha2020

Activitate miha2020

Instanta a dat solutie definitiva de Clasare la Plangerea mea contra Parchetului. Cum pot ataca, ce perioada de timp? Nu am primit solutia ca sa vad motivarea, am primit doar înștiințarea de plată.

Vă rog să mă îndreptați către articolele de lege sau prevederile ce îmi pot folosi. Poate defecțiunea e la mine dar vreau să mă conving prin toate mijloacele, din moment ce am probe care îmi susțin partea.

Continui cu întrebări legate tot de acest caz:
Un procuror poate să clasese fără să mă audieze și fără să îmi răspundă la solicitările formulate expres în timpul cercetărilor?
Dacă poate, nu ar trebui să justifice, nu este un abuz ce a făcut?
Codul de Procedură Penală spune că trebuie să justifice.

Dacă este un abuz, ce pot face împotriva procurorului - Sesizare Inspecția Judiciară? Sau la Parchet? Și dacă Inspecția Judiciară ar sancționa procurorul, aș putea folosi rezultatul în speța de fond?

Mulțumesc!
Bună seara și mulțumesc pentru încă un răspuns. Mulțumesc!

Nu au trecut 6 luni, trebuie să găsesc pe cineva care să mă poată îndruma. Ori să citesc foarte mult :-|
Deci pentru a ajunge la a fi pedepsite faptele respective, calea de urmat este cu CEDO. Mulțumesc!

Separat, față de abuzurile procurorilor, ce se poate face? Dorește să răspundă cineva?

Dorește cineva să se implice în aceste două direcții? Mulțumesc.
Mulțumesc pentru răspuns.

Acestea le-am făcut (sunt infracțiuni diverse), am depus probele și am primit soluție de clasare. Polițistul nu vede probele, nu spune nimic de ele, nici nu citează partea vătămată și propune clasarea citând ce scrie făptașul. Procurorul își însușește și clasează..

Unde trebuie să reclam ag. Poliție? La procuror? Acesta deja a fost de acord cu ce a făcut polițistul.... La Inspectoratul Județean? Aceștia mă trimit la Parchet - dacă eu consider că sunt infracțiuni... E un cerc vicios.

Mi se încalcă drepturile prevăzute de Codul Procedură Penală, ca parte vătămată. Ce pot face?

Mulțumesc.
Mulțumesc oricărei persoane ar vrea și ar putea să ajute.
Mulțumesc pentru răspuns!
Faptele pentru care am probe se încadrează și la "neglijență" și la "abuz în serviciu" și la "gravă rea-credință".
La ce proces vă referiți? Reclamație la Inspecția Judiciară? Sau acțiune civilă la Judecătorie, cum, în ce fel?

Mai aștept răspunsuri de la oricine poate ajuta. Mulțumesc!
Trebuie pornit de undeva....
@leus
Bună seara. Același gen de probleme îl am și eu.

Primul pas:
Teoretic o petiție scrisă (înregistrată) + probe la procurorul ierarhic superior. Eventual, ulterior înregistrării petiției, o audiență în care să clarificați eventualele nelămuriri.
Acesta e primul pas.

Pasul doi:
Faceți reclamație la Inspecția Judiciară față de procuror.
Faceți și față de primul-procuror -dacă nu ia nici o măsură.

Pasul trei:
Dacă nu sunt dispuse măsuri, faceți Plângere contra rezultatului către Inspector-șef al Inspecției Judiciare.

Pasul patru:
La Curtea de Apel București, Plângere în Contencios-Administrativ împotriva rezultatului de la Inspector-șef + împotriva rezultatului inițial de la Inspecția Judiciară. Ambele, nu uitați vreuna.

Pasul cinci:
Nu știu - eu încerc să aflu toți pașii, am întrebat și pe aici, fără succes.

Citiți Legea 303/2004 și încercați să găsiți un apărător de lungă durată... Succes!


PS: Vă rog să postați dacă și cum ați rezolvat, mă interesează și pe mine. Mulțumesc.
Bună seara.

Vă felicit pentru observație! Răspund ca ne-profesionist în Legi.

Personal am insistat să facă doar copie Xerox (pentru actualizarea datelor - deși nu se schimbase nimic la CI/date), nu au vrut, dar nici nu mi-au dat ceva scris în acest sens, ca să pot începe o acțiune legală. Am închis contul - nu aveam bani în el.
Nu au vrut să îmi închidă contul pe motiv că nu sunt actualizate datele însă am depus o hârtie în dublu exemplar "cerere închidere cont" și s-a terminat.
În final am găsit o banca care nu vroia neapărat CI scanat color + semnătură.

Problema reală este furtul de identitate. Având acces (legal sau nu) la sistemul informatic al băncii, la CI scanat color + semnătura digitalizată (adică ați făcut semnătura pe o chestie dreptunghiulară a lor), cineva ar putea vinde casa dvs., face credite în numele dvs etc!
Să dovediți că fizic nu puteați fi prezent la momentul tranzacției, fiind în spital sau la fiind cazat la sute km distanță, ar fi un mare noroc.


Abuzeaza, dar nu știu dacă puteți proba. Agenții bancari spun "Normele B.N.R. pentru cunoașterea clientului" ori "Vai, dar nu aveți încredere în noi?" etc.
Chiar dacă ați putea proba, nu ați făcut-o sub amenințare ci de bună-voie... <------------------ un domn ori o doamnă avocat ar putea spune dacă se încadrează la înșelăciune (NCP+NCPP), dar cu Termenii de afaceri ai băncii și cu normele BNR.


Înțeleg că aveți bani în conturi. Primul lucru este să obțineți ceva scris de la bancă. Apoi citiți termenii de afaceri și cum puteți rezilia relația dvs. cu banca. Încercați să vedeți unde v-ați putea încadra. Faceți o adresă în care explicați motivele dvs. și cereți să accepte doar CI serox. Dacă nu vor, încercați să scoateți banii numerar sau prin transfer la altă bancă. Dacă nu vor.... vă puteți adresa la www.CSALB.ro (litigii financiar-bancare) ori puteți consultați un avocat specializat.

M-aș bucura să aud continuarea și soluția legală, vă rog să postați finalul.

Succes!
Mulțumesc pentru răspuns.

Un domn/o doamnă avocat poate vedea repede că este adevărat ceea ce susțin, pentru că am actele.

Întrebarea mea este "Pot da în judecată pe procurori?". (Am menționat deja Legea 303/2004 care prevede sesizarea CSM, am citit-o)
Mă interesează calea de urmat (IJ-contencios-Excepții-etc) și un domn/o doamnă avocat, care să o parcurgă calea până la capăt, după cum am explicat în postul inițial.

Mulțumesc tuturor cititorilor.
Cei care cunoașteți și sunteți interesați, puteți da si Mesaj Privat pentru mai multe detalii. În orice caz, apărătorul meu nu poate fi din jurisdicția Curții de Apel în care am problemele, pentru a fi ferit de diverse "acțiuni binevoitoare, absolut întâmplătoare". Acesta este motivul pentru care nu precizez nume/județ/oraș/dosar/etc.
Bună ziua.


Caut un profesionist în legi pentru a mă ajuta față de faptele unei echipe polițist-procuror.

Deși în Codul de Procedură Penală scrie că procurorul are sarcina probei, nici procurorul nici polițistul nu fac mai nimic - audierea părților și completarea formularelor. Eu depun probe, eu solicit în scris adăugarea probei X etc. Sunt ignorat deși NCPP prevede ca refuzul să fie motivat de procuror. Finalul este clasare, având ca motivație care denaturează proba principală din dosar (un act) prin citarea doar a unor cuvinte din toată propoziția. Degeaba am făcut Plângere contra soluției, arătând că actul din dosar scrie altceva decât în motivare.

În alt dosar, când clasarea a fost dată de prim-procuror, la Parchetul Tribunalului mi se dă dreptate. După redeschidere, primul-procuror repartizează dosarul unui procuror, care clasează, iar primul-procuror clasase dosarul respectiv din prima fază, de dinaintea redeschiderii de către Parchetul Tribunalului...

Pot da în judecată pe procurori?
Legea 303/2004 îi protejează stabilind niște mecanisme de control pentru "rea-credință" și "neglijență" dar acestea trebuie să fie constatate de superiori, care nu verifică temeinic. Aceeași atitudine la polițist, procuror, prim-procuror, superiori - dar am probele că faptele există.

Poate este nevoie de modificarea unei Legi a unor norme de aplicare, nu știu - de asta cer ajutor.
Dacă preferați, puteți scrie și ca mesaje private, cum doriți. Și sugestiile pot fi folositoare, în cazul în cazul în care nu ați dori să vă implicați în cazul meu (din diverse motive). Garantez confidențialitatea și seriozitatea, aștept atitudine similară.

Vă rog să nu luați în râs mesajul. Nu am dubii ori suspiciuni, am probe. Legiuitorul a stabilit un mecanism de control al abuzurilor dar acesta nu funcționează în cazul meu, am dovezi mai multe decât am menționat aici.



Vă mulțumesc pentru timpul acordat. O zi bună!
Răspuns la discuția Distrugere gard de catre primarie
Bună seara.
Oare nu ar merge Plângere (dosar penal) pentru "tulburarea posesiei"? Mai ales dacă nu puteți folosi terenul..
Succes!
Bună seara!

"Nu este normal ca accesul la aceste informații să se facă doar prin intermediul instanței, durează prea mult și, evident, nu este în spiritul și nici în litera legii."

Total de acord! Și pe mine mă interesează dacă s-ar putea preveni posibile abuzuri viitoare printr-o hotărâre judecătorească, pe care doar să o atașez fiecare cerere pe care o fac la Primărie.

Știe/poate cineva să sugereze o soluție?

Mulțumesc!