avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate buhum

Activitate buhum

Dezbatere mostenire.
In cazul in care soțul a murit in urmă cu 1an,neavând copii,dar existând o soră,ce drepturi am eu vis-a -vis de casă in care locuiesc dobândită de sotul meu de la parinți printr-un act de vânzare cumpărare cu uzi-fructu(părinții sunt decedați) știind că sora so
țului meu a semnat pe acest act cum că-i cedează acestuia .
Răspuns la discuția proprietate
acest imobil il dobandeste printr-un act de ingrijire...si un avocat l-a sfatuit sa facem separarea tuturor bunurilor..

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
La dobandire se va face aceasta mentiune pe actul de proprietate.
S-ar putea, daca acel bun nu provine dintr-o mostenire sau donatie, sa trebuiasca acordul celuilalt sot.
Discutati cu notarul.

Discuție proprietate
Daca unul din soti dobandeste in timpul casatoriei un imobil si doreste sa fie bun propriu ce trebuie sa faca? este obligatoriu ca si celelate bunuri dobandite sa fie separate intre soti sau doar acest imobil?
Discuție Act proprietate
După revoluție am cumpărat apartamentului dar din cauza hârtiei a turului de la mașină de scris , scrisul începe sa se șteargă abia se înțelege ce scrie.Ce pot face ?Mi se poate reface acest act ?
Răspuns la discuția Salarizare în sanatate
Deci Nu din ianuarie cu 25%?

Cornel Vasile a scris:

Legea nu necesita norme de aplicare.

Incepând cu 1 martie 2018, salariile de bază ale personalului care ocupă funcțiile de medici și de asistenți medicali din unitățile sanitare publice, prevăzute în anexa nr. II cap. I din lege, se majorează la nivelul salariului de bază stabilit potrivit prezentei legi pentru anul 2022.

Cconform legii 153/2017,salarizarea medicilor și asistentelor medicale crește cu 25% de la 1 ianuarie...Iar de la 1 martie va ajunge la nivelul salariului din 2022.Eu așa am inteles din lege .Vă rog sa mă lămuriți în legătură cu articolul 38 punctele a și b. Si Dacă exista norme de aplicare a acestei legi Unde le pot găsi.?
Discuție Case anl
CE se poate face în cazul în care eu am fost chiriaș intr-un apartament anl, anul trecut am făcut formele de cumparare, prin bancă, am dat avans plătesc ratele dar părăsesc orașul unde este apartamentul și as vrea sa -l dau în plată. .. altcuiva?
Am o ruda care a cumparat anul trecut un apartament cu programul Prima casă, Respectivul s-a îmbolnăvit și se va muta din localitatea unde are apartamentul .Poate ceda împrumutul altcuiva?Cum se poate soluționa aceasta problemă în cazul în care s-a găsit persoana care dorește sa preia contractul?
Discuție HANDICAP
O PERSOANA OPERAT PE CORD DECSHIS ,CU 3 BY PASS-URI ,CU MEDICATIE DE INTRETINERE,SE INCADREAZA IN GRAD DE HANDICAP ?

IN BAZA CAREI LEGI SI ARTICOL?
VA MULTUMESC
Sunt asistent medical principal cu PL.si in curand voi sustine un examen de trecere intr-o treapta superioara profesionala conform studiilor finalizate
- in cadrul Facultatiide Medicina si Somatologie specializarea Asistenta medicala studii de 4 ani-- si am o nelamurire :salarizarea conform legii salarizarii ,asa cum am descifrat-o eu !!ar fi mai mica ? se poate asa ceva?
sau pot fi salarizata tot ca as medical principal dar cu studiisuperioare?
cum se ierarhizeaza acesta trecere ?
multumesc anticipat